Bakishäng

Sitter hos Dalia, hon är barnvakt åt bebisen så vi kollar idol hehe.
Igår drog vi, den tyska tjejen Jana och en tysk kille Sidy till BOOM. 
Lite vin blev det och sen kom ett gäng och gav oss deras stora drink.





Black Friday

Då har man testat på det...
(Black Friday är när affärerna har mega rea, dock tyckte jag inte reorna va SÅ grymma).
Kul men utmattande, vi var bara där från 7-10. 
Först in like a boss!

Vänner <3

Lite shopping 




At Dalias

Myser med Dalia i sängen atm. 
Åkte hit efter middagen med familjen och fått träffa Dalias värdmammas familj nu med! Dalias vpäron är unga och vmammans syskon lika så, alla är svinsnygga, vilken är väldigt kul för mig då en av hennes bröder är här! En LA grabb som är sååå snygg haha jag orkar inte ens. Jag och Dalia skulle dra till Mahwah bar and grill och så hänkade han, tyvärr vart de stängt men kul bilresa iaf. 
Massa poliser ute idag, tur för mig att jag höll mina ögon öppna och hann bromsa från 50 till 40 miles (från 50 till 40 blir ca 18 km/h långsammare, men alla speedar) innan jag åkte förbi polisbilen som stod lite halvgömd på vägen till Dalia. Hade gått illa annars. 
Vi ska upp om mindre än 6 timmar och jag är SVINTRÖTT. Black Friday på Garden, lycka till Elin och Dalia! Tror det kommer va så mycket folk att vi vänder i dörren, men vi vill testa! Gödnatt



Feast

Underhöll E med att printa ut Hanukkahcards, som hon skrev "Dear mom. happy Thanksgiving" på.


Helt okej gott, inte som ett svenskt julbord men men! Det med cornflakes är sweetpotato puré typ, sweetpotato är konstigt. Turkey, potato pancakes, cranberry, applesauce. 






Thanksgiving

Gästerna är här och maten är klar, vi ska äta om typ 30! Göött ska de bli!

Fylld med svamp, selleri, andra grönsaker jag glömt och brödsmulor. Badar i vatten och saft från sig själv plus grönsaker. Ska bli så spännande.




Onsdagkväll

Slutade vid 5.30 för familjen skulle in till town för att kolla på nån Hanukkah grej, de skulle tända ljus eller så (väldigt insatt, trodde jag skulle bli expert på judiska högtider under mitt år här men icke).
Träffade Dalia, klassiska BB och satt där all night med vår nya vän Chris. Väldigt trevlig kväll! Hade inte curfew heller så va ute längre, plus börjar jobba kl 11. Mitt i veckan=lyx. Ska snart kliva upp ur sängen och tvätta kidsens kläder och hjälpa Hay med maten! 

Fredag?

Idag känns det mer som fredag än onsdag. Detta beror på att mina vpäron är lediga, barnen går halvdag och imorgon och fredag är alla lediga (tack vare Thanksgiving). Idag är det första dagen av Hanukkah och den fortsätter fram till den 5 december. Min vmamma har sagt att de måste lära mig vad Hanukkah innebär men det har ju inte blivit av haha. I år är Hanukkah tidigare än vad det brukar vara och det krockar därför med Thanksgiving och det kommer typ aldrig vara såhär tidigt igen säger familjen, de har liksom tyckt att detta är en sjuuukt big deal och jag fattar inte riktigt varför, så läste på lite om det, hehe. Här är lite Hanukkah datum framöver:
 

2013:   November 27-December 5

2014:   December 16-24

2015:   December 6-14

2016:   December 24-January 1

2017:   December 12-20

 

Hämtat från Kansascity.com:

From a purely numerical standpoint it’s a pretty big deal. Math geeks say the last time it happened — at least since President Abraham Lincoln declared Thanksgiving a federal holiday — was 1888. And by one calculation it won’t happen again for another — hold onto your latkes — 79,043 years.

 

Alltså: Mattenördar har räknat på Hanukkahdatum, de senaste var är 1888, och enligt deras uträkning kommer det inte hända igen på 79 043 år. Så jag är med om nått ganska unikt! 

Eftersom Hanukkah krockar med Thanksgiving blir det; Thanksgivukkah. 
(När det krockar med jul blir det Chrismukkah)

Är taggad på att hjälpa till med maten på torsdag, vi ska göra en fylld kalkon! Haha ska bli riktigt kul, D säger att det är han som stoppar in handen i the turkeys butt. Ska bli kul att se! 


Tisdag

Jinxade sönder igår, Cecilie är sjuk idag. Jag bangade Garden för jag mår inte heller bra, kan man bara bli frisk nån gång? 
Kom med tips på hur jag ska fixa frillan! Har nu sökt på lite frillor så bara hjälp mig genom att kommentera vilken!
Tänkte kanske dra en Miley? Lugn, alltså Miley nedan... hehe


 
 
 
 



Måndag

Skype med familjen, tänk att Kajsa kommer om mindre än en månad!! Åhhhh va gört det ska bli! Sedan har jag bara vilat och jobbat sent idag. Nu ligger jag nyduschad och med nya lakan i sängen. Så underbart. Synd att klockan är 10.30 och läggdags och inte typ 8... 
Imorgon ska jag träffa Cecile för första gången på väldigt länge, kul! 
Ska till Garden, måste nämligen hitta Hanukkah presenter till barnen. SNÄLLA HJÄLP. Vad ska man ge till en 10 åring och en 12 åring? (Killar, tyvärr måste man ta hänsyn till det mamma). 
Thanksgiving är upon oss så onsdag blir halvdag, torsdag är de lediga och det blir mycket tid i köket. Fredag ser ut att bli en ledig dag för mig, sköööönt. 
Har inte klippt mig sedan dagen innan jag flyttade hit, det börjar få lite längd nu men är så slitet så nu orkar jag inte det mer, beställt tid nästa vecka, gött! Vet inte vilken längd jag ens vill ha, men eftersom jag har så dålig hårkvalle så är det väl inte så mycket att fundera på. Ska även färga det, eftersom det i vissa ljus är typ grönt. Åsa och Matilda förseslog hombre, ganska sugen, får se! Tips här är välkommet. Nu ska jag sova, så godmorgon på er!




Shopping

Här är det jag köpte i New York 






Söndag

Wifi på bussen score! Kan den sluta skaka dock??
Var inne vid 9 idag och träffade upp Matilda och Åsa. Vi gick i den bitande kylan (idag var det för kallt) upp och ner på 5th. Så himla kul att få vara med dem här, det kändes så naturligt så det kändes som jag kom på att jag inte får se dem på 8 månader precis när vi skulle säga hejdå. God Jul och gott nytt år säger moster och då bränner ju tårarna lite bakom ögonlocken. Väldigt sjukt att när jag kommer hem har mer än halva 2014 gått...
Men idag var en riktgt kul dag, mycket skratt och onda fötter precis som en dag i New York ska vara (förutom att det inte blev så mycket shopping). 









Lördag

En kall men härlig dag i New York. Fick en uppgift idag, att lugna ner tempot på Matilda och Åsa så att vi inte skulle komma på klockan fem att vi inte ätit sen frukost. Får F på den. 
Först frukost på ett väldigt amerikansk dinner. Sedan gå, gå, gå och gå. Shoppa lite men inte alls mö. Middag på en mysig resturang på 8th. Buss hem och nu lite jobb!



Kajsa kolla❤️




På bussen till NYC

Snart är jag framme wiho, vet dock inte vad jag, Matilda och moster Åsa, ska hitta på, antagligen shoppa! 

Igår blev det klassiska BOOM (såklart), sedan Ramapo (såklart likaså). I alla fall ett av timme vare fekke så vi var nöjda, dock lämnade jag tidigare eftersom jag behövde sova så jag vet inte riktigt hur kvällen slutade. Ska bli spännande att höra senare! 
En grabb med efternamnet Sundberg kände sig väldigt hemma bland oss svenskar, dock har han aldrig varit i Sverige, men det är ju mindre viktigt i det här landet. Hemma känner man sig om sin mormors mammas pappa är från ett visst ställe, likaså om ens kompis vart där på semester. 



Fridääääy

Har ja inte bloggat idag???
Vanlig jobbdag, till IKEA med Amanda, vi köpte även biljetter till IKEAs julbord som blir av den 13 december, tagg!
Nu är jag hos Dalia och vi ska förhoppnnigsvis till ett parteyyy i New York state. Yää, hoppas ni får en fin lördag! 
Imorgon blir det NYC med Matilda och Åsa, åååhhhh!!!! 
Amanda, Dalia, en tysk tjej vid namn Jana och Therese 



Torsdag

Vid ett när jag nyss blivit klar med all städning och bara ska relaxa och vila bort sjukdomen ringer vmamma, M mår inte bra, så jag får hämta honom från skolan. Tycker dock vi tajmat det bra, jag kan vara sjuk och vara hemma samtidigt som jag jobbar. Dock blir man ju tröttre av att hela tänka på 2. 
Men vi hade det mysigt, vi fick i uppgift av vmamma att sortera Girl Scout-godis som tillhör Es Girl scouts grupp. 
"Jag vill leka att vi har ett företag" säger M. Dör va söt. Så vi hade ett "företag" en av oss sa "6 st chokladtäckta mandlar till gruppen Daisy" och den andra paketerade det, och sen bokade vi av. 
Sötnoen byggde ett fort i sitt rum.

Vid 4.30 tog jag med mig E till en skola i närheten därhän hade generalrepetition inför kids night imorgon. Hon och hennes kompisar ska dansa till "What does the fix say". Så alla är ett djur var. Gölliga. Behövde tyvärr sitta där från 4.30 till 7.30 typ. Hur jobbigt som helst, tusen olika uppträdanden. 
Efter det blev det titos burritos take out med la familia, nu ligger jag i sängen, ont i hals och huvud. 
Imorgon ska jag äntligen träffa tjejerna igen nått kul ska vi lyckas göra på fredagskvällen, först ska jag och Amanda till IKEA, ska tröstäta köttbullar.


 

En svensk frukost

Gevalia, Wasa, Finax. Mums. 



Slutet gott

Dagen börjar med att M fortfarande är sjuk, neeej tänker jag för idag ska jag ju träffa Åsa och Matilda (min moster och kusin för er som ej vet!). Men min vmamma tog honom till doktorn så jag blev off runt 8.45, skulle hämta Matilda & Åsa vid park n ride vid 8.50, nej de missade bussen så de blir lite sena, 9.10 är vi framme. Nej, fel buss. Panik. Ringer upp och frågar vart bussen ska ta dem, eh, Ridgewood, Woodridge? Chaffören säger att de är vääldigt fel och då tror jag ju att de är påväg till RIdgewood i Queens, New York. Som tur va, efter lite paniktårar, blir de klart att de faktiskt kommer till Ridgewood, New Jersey. UNDERBART. Vid 10 möter jag dem i min lilla Town och vi äter frukost (alla tre tog pannkakor med banano och valnötter, yaaam) sedan visar jag dem runt en snabbis. Efter det åkte vi till Garden State Plaza för shopping (såklart). 
Det var SÅ mysigt, kul och skönt att träffa dem igen efter 4 månader, så kul att jag och Åsa fällde varsin tår. 
Vi gick på Garden till 4.30 (egentligen skulle jag ju hämta Eli vid 2.50 i skolan men vi hade lyckats ändra carpoolingen (samåkningen) så att jag fick hämta vid 5.15! GÖTT. Med Matte & Åsa i bilen hämtade jag E som blev överspeedad men visade sig från sin bästa sida. M & Å fick träffa min vmamma, vpappa och M också, samt en liten tour av huset hann vi med, sedan lämnade jag dem vid Park n Ride och de tog bussen till NYC igen. Är verkligen avis för att de ska få ha semester i New York!! Vill med (VEEET att jag kan åka dit varje vecka om jag nu vill, men det är inte alls samma sak som att vara i total semestermode och glida runt på New Yorks gator med resveskor och shoppnigpåsar på ett hotell på Manhattan. INTE. SAMMA. SAK. Får dock en minisemester där när mamma och pappa kommer men det är i februari). Men jag träffar Matilda och Åsa igen på lördag och söndag vilket ska bli naaaajs.
 
M & Å hade med sig saker som jag beställt hemifrån, TACK!!! 
Mamma och Kajsa, drack av teet (vanilj caramel) YAM! Just nu är jag mest sugen på knäckebrödet och müslin som jag ska äta till frulle, längtar!! (hahaha nej jag är såklart MEST sugen på Karl Fazern, men nä).
Haha orkar inte med mina OPROFESIONELLA bilder, sry. Lägg inte märke till hur ocentrerad sakerna är.
 
Och så nu till shoppingen, borde ju verkligen hålla i mina pengar men det är så tråkigt + att jag faktiskt behöver kläder, känns som om jag inte shoppat alls mycket sen jag kom hit (så VART försvinner mina pengar???). 
Tyckte jag behövde allt utom kappan, men har velat ha en ett tag nu och nu så hittade jag en fin så tänkte why not (har nu sex jackor här, tog med mig fyra av anledningen att jag inte ville välja bort nån, största skämtet då jag har så lite övriga kläder här. Har typ mer jackor än tröjor, allvarligt).
 
Från Nordstrom, brand: Coffee Shop
 
 
 
Brand: LUSH
 
Brand; BP 
 
Från Garage
 
 
 
VEET att bilderna är dåliga, ljuset och bakgrunden likaså, men orkar inte nu, min hals är öm, imorgon blir det VILA men eftersom det är torsdag = städ så blir det såklart det med, adios mis amigos. Puss.

BRIDEGROOM

Kollar en så sjukt bra dokumentär, Bridegroom. Handlar om två så vackra män att jag gråter. Får följa deras liv från barndom (där de båda fick kämpa med livet för att de är/var gay) till vuxen ålder där de lyckligvis träffas. Efter att fått lyssna på vänner och familj som pratar om hur underbara och perfekta de var tillsammans är jag så kär i detta par. Men, deras fina kärlekshistoria slutar så olyckligt, en av killarna (Tom) trillar ner från ett tak och åker till sjukhuset. Shane, som varit hans pojkvän i sex år får inte komma in, för han är inte familj. Han får inte säga hejdå till sin livskärlek som ligger på dödsbädden - det är mot sjukhusets regler.
Alltså jag döööör. Detta är lätt en av de bästa dokumentärer jag sett! (Irma se den!)
Eftersom de inte var gifta (de fick inte gifta sig, det var därför de inte var gifta) så hade Shane inga rättigheter över hans saker, hans kläder eller begravningen. Toms familj sa åt honom att han skulle hålla sig borta från hans begravning, annars skulle han råka illa ut. Fyfan.
 
''Thats right, they are Romeo and Romeo, get over it'' sa Shanes mormors mamma. 90-nånting bast. Love it.
 
Tap, Tap, Tap.

Två sjuka

Japp, M är hemma idag också, han mår inte bra stackarn. Men han är i sängen och jag i soffan så märker inte av honom ändå. 
Idag kan jag äta flingor igen, wiho! Efter 3 dagar av soppa är det super!
Kollar en mysig med dålig film just nu, finns det någon ni kan tipsa mig om? 


Måndag

Ingen uppdatering för jag är sjuk så har inte hänt nått liksom. 
Kollat film och tv idag, i en av filmerna bodde de på hotellet jag och Kajsa bodde på i New York, ganska kul när man känner igen sig i city yäää.

Båda filmerna utspelade sig under julen. Längtar!! Ska bli så mysigt att Kajsa kommer hit!! 
Och idag åkte min kusin och moster till new york, så dem träffar jag på onsdag, FAN VA KUUUUUL!!!
Mår bättre nu, så hoppas de värsta är över... 

Sjuksöndag

Natten var värre än värst, så är inte utvilad alls, men kan inte sova så just nu kollar jag på ''Friends with Kids'' ganska mysig film faktiskt. Hela dagen är inställd pga sjukdomen så ska bara vila. 
Matt och jag hade en karttävling på BOOM, Dalia var mindre glad över detta, haha gömman <3
 
 
 
 

Lovin life

Mår bara sämre och sämre för varje timme. Min vmamma kom hem med E och kollade lite förskräckt på mig. De skulle iväg till en professionell luspicker men innan det så säger hon att jag borde beställa hem lite kycklingsoppa. 
Vill du ha det Elin?
Behövs ej jag gör en omelett om jag blir hungrig. 
Hon letar menyer och hittar till slut en lägger fram den och säger att jag kan beställa, sen tar hon en sekund att kolla på mig, tar fram telefonen och säger; nej nu ringer jag och beställer åt dig. 
De åkte iväg och jag satt och åt maten till the hunger games. Inte precis sättet jag vill spendera en ledig lördagskväll men sånt är livet. Ska sova snart, klockan nio trettio. Yes. Inget new york imorgon heller. Perfekt. 
 
Tröstar mig med detta snacks och ett av mina favoavsnitt från HIMYM atm, avsnitt 1 säsong 5, hilarious, speciellt när Ted är i klassrummet. 



November?

Förväntade mig några iskalla timme framför Ms fotbollsmatch. Hade långärmat, kofta och jacka. Mössa, vantar och halsduk. Hade kunnat sitta i T-shirt. Det va så VARMT! För ett par dagar sedan va de ju nollgradigt?? En Pappa made fun of me för att jag hade halsduk i torsdags eftersom i mitt land är det ju snö jämt. Eh haha. <3
Ms lag vann 3-1 och M stod i mål andra halvleken, han räddade en straff! *stolt* 
Detta var sista matchen och de vann sin serie!!! 
Nu är familjen på en Bar Mitzva och jag sitter på mitt rum för att vila, känner mig så enormt hängig nu :( och jag som ska till New York imorgon..... PALLAR INTE. 
Dricker en jädra fin powershot just nu och det gröna ska jag äta till omelett senare. Hade velat trösta mig med en ben and Jerry men det lär inte göra mig bättre. 



Lördag

Vaknar upp med en förkylning och rasslig hals. VARFÖR INTE????
Tur att man tog med sig dunderpiller från Turkiet. Knapra knapra. 



Mysigt värre

Min vmamma sa att att jag skulle göra en lössbehandling för att motverka. Sjävklart tänker jag när hon säger att håret blir lent. Sitter i skrivande stund med Crisco, en typ av fett (som ca smör) i håret:) SÅ JÄVLA FRÄSCHT. 
Ska SOVA med det med??? Sen duscha med diskmedel?? Mysigt. 
Idag var första fredagsmiddagen med familjen här (minus E) de är så upptagna med olika aktiviteter att det inte blir något Sabbath (eller va de nu firar på fredagar). Det var mys på riktigt i alla fall. 
Jag och Dalia drog till BOOM med Matt, den amerikanska killen i träffade första gången vi var på Ramapo. Kul! 
Efter vi lämnade Matt på Ramapo igen spontanfrågade vi en kille i en bil (han såg lite söt ut) om vad han skulle göra ikväll, slutade med att vi åkte på Fratparty, ni vet de olika clubbarna som finns på college i USA, Alfa, Beta, Omega, Kappa... En av clubbarna hade iaf en fest nånstans i New York State och där hamnade vi (Dalia var där förra veckan med Amanda). Vi hann inte vara där alls länge innan polisen kom. Blev att åka hem, men det var coolt att se det i alla fall!
Fratstämpel



Chill

Mycket beröm av vpäron över hur grym jag var på att handskas med löss, känns bra. 4 månader idag. Härlig jogg och PW i den underbara höstluften. Vart på carwash idag och byt olja på bilen (eller vet inte om man byter eller bara refillar?) plus fick bilen tvättad (samtidigt som poliserna av Wyckoff, hihi). Fredag. Kan de bli bättre? 
Jorå, ska fira mina 4 månader ikväll! Och imorgon kväll! Ledig 2 helger i rad (på kvällarna, ska köra M till hans fotbollsmatch imorgon förmiddag och kolla på den, ska bara bli mys!)
Alltså fyra månader! 1/3 Done!
Dricker te och äter äpplen samt skummar igenom American Girl-katalogen, svindyra (700/1000kr), svinpopulära dockor för TJEJER såklart! Vill köpa nått till E i Hanukkah present men ska hela lönen behöva gå åt?? Hur mycket ska man ge sina vbarn i present? Alltså för vilken summa? (Har tre stycken). Hilfe danke!

"Jobbar" just nu men fathern är hemma å håller ställningarna (behövs ej då bara D och M är hemma, de leker så fint ensamma) 

👎

För två nätter sedan drömde jag att barnen hade löss. Imorse sa min vmamma (H) att det går löss i skolan, jag berättade om drömmen och hon blev orolig så kollade E. Jahopp, löss va de här. Blev mycket gråt och tandagnissel, stackarn. Som tur va är pappan ledig idag så vi var 3 vuxna som tog hand om allt. Kört hur många tvättar som helst och nu sitter jag och hypokondri-kliar i håret... När jag duschar ska jag lätt använda lusschampoo. Äter frulle nu och kollar Ravenswood (en spinn-off av PLL). Om ca 40 ska jag ut och springa samma runda som igår, hoppas foten pallar några km iaf!) skulle träffat Cecilie idag men pga lössen blir det en annan dag istället. 


Bad Guy

Vissa dagar är bara så stressiga. Fyfan. Kör M till träning, hämta D på skola, köra honom till art class där grandma kört dit E. Hämta M köra honom till nästa aktivitet, hämta D och E köra hem dem, hämta M, köra hem honom med, köra D till Karate. Hängde ni med? Inte ja heller. Så stressad!! Skulle vara på de olika ställena samtidigt också. Därför blev man ju bad Guy när man sliter ungarna från deras aktiviteter precis när de slutat, alla andra får ju stanna kvar å leka. Men som tur är var detta en engångsföreteelse.
Träffade Amanda och Dalia nu på kvällen. Måste sova men vill alltid ha en timma på kvällen till tv på datorn. 
Vackert i Ridgewood ikväll i alla fall.



RunKeeper

RunKeeper är just nu min bästa träningskompis (Julia du var lite bättre), grattis till längsta distans och första 7-11 km, keep up the good work! / RunKeeper. 
Nu är det för kallt för att springa på morgonen (i somras var ju detta ett måste) så drog vid 12.20 istället. Åh de va så skööönt! Nio kilometer blev det, ca 6,5 av dem ren löpning, bästa hittills! På ett sätt känns det skönt att det inte är orken som sätter stop utan foten, men samtidigt så hade det varit enklare att bli bättre om det var orken. 
Well well, i kroppen känns det nu som om jag tagit ut mig lagom så jag är nöjd. 
 
Dessa jävla lövhögar... I vanliga fall är vägarna lite tricky men nu med löven i vägrenen är det inte alla kul att springa på vägarna. Inte köra bil heller för den delen. 
 
 

Get real

E frågar varför jag ska vara barnvakt hela kvällen, jag svarar "because I love it" och hon säger "no no no Elin (utalar det: ieLINN), for real, why?" "I want to thats why" "ieLINN for real!" 
Haha löv it. 
Lärde henne hur man ser att bilar bromsar, så nu sitter hon i mitten av baksätet, letar efter de röda ljuset och säger åt mig "snart stannar bilen". Grymt bra hjälp!
Hon tycker inte min bild av fyrverkerierna va fin nog, så hon lärde mig hur det ska se ut… 

Såja



Teeeeeeeee fan va göött!

Trött som in i, kvart över elva, vill kolla tv men måste sova, tufft liv.


Wholefoods och IKEA

USA:)

Jäkla glad!! 



Onsdag

Planerad träning men foten är inte ok, råkade vricka till den lite i Boston och efter löpningen igår och efter att ha sprungit runt på garden är smärtan för stor för att kunna träna. Plus att halsen är lite rasslig, kroppen väljer ju rätt stund att inte vara på topp. 
Druckit spenatsmoothie (la i apelsin idag med yamyam). Ska först till Wholefoods med Amanda sen ska vi till IKEA och käka luunch, TAGGAD.

Garden ned Amanda och Dalia

Kallare väder kräver varmare kläder.



Go Green

Gjort smoothie på banan, baby spenat, jordgubbar, grekisk yoghurt, half & half. YAM! Asgott men lite läskig färg!
Till detta åt jag Ikea knäckebröd med cream cheese.





❄️

Några ensamma små snöflingor föll ner och smälte så fort de landa på marken. Drog en snabb löprunda i kylan och nu äter jag frukost. Ska snart hämta Amanda och så ska vi till Garden! 
Har dock lite pengaproblem. Tänkte spara 40 dollar i veckan hela året, blir ca 14 000kr, sen kände jag att jag ville använda mer pengar här, gick ner till 30$,  blir ca 10 700kr, nu är jag nere på 20$ och har inte ens för mina 16 veckor jag vart här, utan bara 11. Borde inte dra Garden. 

LUCIA

I en herrans massa år har Andreas värdmamma ordnat Lucia här i Ridgewood (hon är nämligen svensk). Alla svenska au pairer måste vara med och runt den 13onde är värdfamiljen, vänner mm. inbjudna till en kyrka där Lucia-tåget genomförs. 
Det var faktiskt mysigt att sjunga svenska sånger och jag tror nog att den 13onde när vi ska ha tåget kommer det bli väldigt mysigt och en fin Sverige-känsla i kyrkan!
Idag var det dags för första övningen. 
Från vänster, huvud efter huvud; 
Johanna, Maja, Malin, Anna, Andrea, jag, Amanda, Dalia och Therese. 



Souvenirs

En kopp till min samling (väldig liten ännu, har likadant mönster fast New York!) denna modell finns även med Hollywood, Los Angeles, Atlanta, Chicago och San Francisco. (Så måste dit nu då)





BOSTON I BILDER

Harvard


 
 
 


 



Paul Revere staty
 
George Washington staty
 
 


 


 

GULLUNGE

Familjen har vart borta hela veckan även dem, på Disney world!
Kommer hem, alla ligger i sina sängar men M springer ut och kramar om mig och är jättetaggad på att visa presenten. Så söt är han, fick en liten brosch som det står "Swedish chef" på. Älskade gullunge!
Nu har jag så mycket packning att ta itu med, orkar inte, blir imorgon ska upp snart igen känns det som. Godnatt!



Boston

Boston är så fint!! Känns verkligen inte som USA (haha lol). 
Väldigt mysigt, vissa områden ser ut som Göteborg andra London; ganska europeiskt med andra ord. Inte alls lika knökat som New York, så känns mycket mer mys och fridfullt att gå runt i Boston. Det är även bättre att gå runt här, avstånden är mycket kortare, så inte alls lika hetsigt som på Manhattan; man hinner se allt på några få timmar! Dock är det enklare att hitta på Manhattan tack vare "rutsystemet" på gatorna.
Hade inte haft nått emot att bo här ett tag!
Här är lite bilder från Boston från mobilen, kamera bilder kommer imorgon!!
Harvard!

Skyskraporna i Boston



BACK TO MASSACHUSETTS

Tillbaka i Massachusetts (Nantucket och Cape Cod tillhör Massachusetts), och vi har inte så långt kvar till Boston nu!! Wie! 
Först ska vi åka på tour i Boston och vid 6.30pm  kommer vi till hotellet och så är det fri lek tills klockan 3pm  imorgon då vi ska befinna oss på bussen igen. 
Haha, kolla igenom bilderna från Florida och hade glömt detta, jag och Natalia satt och sjöng framför elden när Sam kastar en sköldpadda mot oss?! Visar sig att det bara är ett skal och ingen ägare så vi brände upp den.





På bussen!

Sitter på busen till Boston i detta nu! Finns wifi ombord, dock är det sjukt segt så hoppas att detta inlägg publiceras. 
Igår när jag flög in över New Jersey kände jag "åh hemma". Såg de vackra höstfärgerna på träden och sen när jag kom ut i den friska men kalla luften kände jag "fan va underbart med höst ändå" väldigt glad att jag hamnat i mysiga Ridgewood och New Jersey. Florida är ju underbart på sitt sätt, för där kan man gå i endast jeans och långärmat på vintern men det var väldigt annorlunda mot här, avstånden till allt är långa och bil är verkligen A och O. Det kändes ännu mer som "USA" med stora områden av ödemark. 

Men en konstig sak hände när jag var på klubben i Florre, en frågade vart jag kom från, svarar: all the way from New Jersey. 
Man ba eh gumman tror att hon är Jerseybo. 
Charlotte i horisonten. 

Lätt goaste mackan/wrappen jag ätit i USA. 

Nu är jag som sagt på bussen till Boston, trött men taggad på att se en annan storstad än New York! 
Åkte nyss förbi Yankees Stadium




Hejsan

Är så trött att jag snart gråter. Har packat inför Boston nu, vågar knappt sova då jag satt klockan på 6.30 imorgon, ska fixa matsäck inför bussresan. Ska vara i New York vid åtta. 
Tror bussresan kommer ta mellan 3,5-4,5 timmar. Kul. (hade hellre flygit juuu)
Hoppas jag kan dra nån uppdatering i helgen, puss och kram.

Charlotte, North Carolina, igen

Sådär ja, tillbaka på Charlotte igen. Mitt plan till Newark är försenat med 45 min vilket är ganska segt, men är på en flygplats där jag hittat wifi, så de funkar! 
Alltså det är stört hur mycket jag ÄLSKAR att åka flygplan?? Satt i närmare 1,5 timmar och kolla ut genom fönstret, helt fascinerad. Men finns det något mer spännande (brittisk accent och de snygga militärerna på flygplatsen borträknat) än att sitta i ett plan som lyfter?? 
Nu ska jag köpa samma bagel som förra gången, så gööööd. Kanske en juice från Jamba Juice med? Vågar inte ta kaffe som rinner rätt igenom kroppen trots att jag cravear det så hårt, inte druckit sen i måndags. 

Lämnat det här :( 

Är så GLAD att jag filmade massa från gårdagen. Spenderade stor tid av flygresan (inte när jag tittade ut genom fönstret dock) med att kolla videosarna från igår och skratta för mig själv (bra sätt att göra personen i sätet bredvid lite obekväm). 


BONFIRE HEART (Livet är underbart)

På kvällen har jag, Oscar, Sam, Amanda, en amerikan vid namn Tyler (så sjukt random, rolig och skön) och en till svensk kille, Martin, käkat på en resturang en bit här ifrån vi åt steak allihopa, yum!
Amanda och Sam

Oscar and moi

Sam Och Tyler med sin rykande steak. 

Sån sjukt amerikansk resturang, med hur många nummerplåtar som helst.



     Vi drog till webber en snabbis och         sedan åkte vi till Tylers hus där i hade en          bonfire och spelade Flipp cups. Så mysigt och kul! 
Efter ett tag dök en brasiliansk tjej upp som heter Natalia, åh vad jag älskade henne!!! Vi hade exakt samma humor och hon drog fram en gitarr och vi började sjunga massa olika bra låtar från grymma artister; Taylor Swift, Ed Sheeran, The Script, One Direction, The Fray, Jason Mraz... Så himla underbart att träffa en sån lätt människa, som man bara kan skratta hur mycket som helst med trotts att man precis träffats, hur underbart är inte livet när sånt händer?! Dock är det samtigt mycket tråkigt eftersom man inte ses ever again... 
Sam sjöng också med i låtarna och lyckades pricka rätt med massa låter som både jag och Natalia gillade så vi hade sjukt kul när vi sjöng ihop. Sam, brittisk plus kan sjunga=One Direction!
Helt underbar kväll med hur mycket skratt som helst! Önskar att jag kunde stanna längre här och jag önskar att jag kunde vara med i deras helgplaner! 






Mer Florida

Igårkväll åt jag, Oscar och Sam (Oscars rumskompis som förövrigt har världens finaste och underbaraste dialekt - Söder-om-London-ska, låter väldigt preppy och akademiskt, dör!) på en "resturang" på skolan, sedan kollade vi en serie de kollar på, Sam sa att vi skulle se den för att jag skulle få höra mer av den speciella dialekten, men jag vet att de ville så på programmet mer än mig. 
Var väldigt trött och vid elva somande jag. Vaknar kl 9.50 av att Oscar kommer in i mitt rum (sover i en "lägenhet" med fyra andra svenska killar, ganska lyxigt) han hade redan haft en lektion, haha <3semester<3
Skulle äta frukost när de äter lunch men man kunde endast betala med kort i cafeterian så gick till "restaurangen" istället, ensam. Man ba kul:) fast det kom en svensk kille som också åt där så det blev ju bra ändå! (Åt en asäcklig bagel, GLAD att jag valde att bli au pair och inte gå på college, skönt att känna så, och ja, det är endast pga mat)
Jag gick till stranden och där låg jag i typ 4 timmar (molnigt men asvarmt, så har ju liksom inte fått färg). Doppademig faktiskt i sjön igår så skippade det idag hehe. Läste bok och pratade i 80 min med min saknade Dalia. Oscar kom mellan sin matte och sin gymlektion och höll mig sällis. När han sedan var klar spelade vi tennis! Jag hade fan askul (aldrig spelat innan så Oscar hade väl mindre kul). Alltså min teknik är ju beyond värdelös men jaja viktigaste är ju att ha kul!!

Två au pairer som degar till max, en i luren på jobbet och en i florre.


Lite sol

Nu på eftermiddagen när vi kom tillbaka från äventyret gick jag och Oscar till stranden för lite sol, inte för att de kommer ge nått men de va riktigt skönt att ligga och sola lite. 





Florida

Oscars kompis var väldigt snäll och hämtade mig på flygplatsen (Oscar åkte med men han får inte köra) efter ca en timma var vi på Webber (Oscars college).
Han visade mig runt lite och sen var det att hoppa in i duschen och fixa sig lite, så åkte vi och 4 andra till ett ställe nära Orlando. Först åkte vi hem till en svensk kille som bor i en lägenhet, där la vi ut kuddar och täcke för där sov vi senare på natten. Vi gick på en college club och det var så kuuuul! 
Så himla bra att man får komma in även om man inte är 21, är man 21 får man ett band på handleden som visar att man får köpa alkohol. Själv hade man ju band (cool).  


Idag onsdag så gick vi till en mall (kändes ganska mycket som garden fast såklart inte lika bra hehe). Där åt vi brunch och lyllos för mig att en svensk tjej var med för hon ville kolla i lite affärer så de hann vi med, jag köpte ett par jeans. 




Åh vad jag älskar detta land

När jag är i North Carolina ser jag en militär sitta och äta lite. Senare ser jag honom gå på mitt flyg (han blir tydligen automatiskt första klass dom älskar verkligen sina militärer här), när jag kommer fram till Florida och kliver av ser jag först massa människor som står och väntar, tänker "åh va många som ska hälsa sina nära och kära välkomna hem, typ, ser då en skylt som lyder: 
"Welcome home daddy, our hero" 
Två små tjejer, en (antar) mamma och en annan militär som står med en kamera i högsta hugg. 
Jag tänker att detta vill jag inte missa, så jag ställer mig snyggt och väntar lite bakom familjen med skylten. 
Så kommer han ut från dörren och springer mot sina döttrar och alla som stod vid gaten (som jag trodde väntade på sina bekanta) klappa händer, så jag gör det med (låtsas som det är helt normalt för mig), vet inte hur jag lyckades hålla tårarna tillbaka (de brände rätt hårt bakom ögonlocken). Sen går alla där ifrån. 
Så himla häftigt. 

#amerikan som äter bagel i väntan på nästa flyg.



✈️✈️

Halloj! Uppdatering från Charlotte, North Carolina. Starbucks sviker mig aldrig med wifi. 
Flög från LaGuardia som ligger asnära New York och till min stora lycka flög vi tvärs genom Manhattan, så jävla COOLT va de!! 
Gillar faktiskt New York ännumer uppifrån! 

Högt upp till vänster ser ni Manhattan. Detta är utsikten från luften vid La Guardia. 



Snart så!!

Allt är packat och klart utom laddare, mobil och tandborste. 
Om 5 timmar ringer klockan och jag ska till Florida!! Mellan landar i North Carolina efter 2 timmar i luften. Sedan en timma och 40 minuter till. Beräknad landningstid är kl 13. 
Hoppas på att jag kan uppdatera lite då och då under dessa dagar! 
På fredag kommer jag hem och lördagmorgon blir det Boston! 
Riktig amerikanare som blir sur på bilen framför för att den inte svänger på rött! 



Sorriii

Inte haft tid att blogga idag. Bokat taxi, kommer kl 5 och hämtar upp mig. Dör. Inte ens halvvägs med packningen och bara Gud vet när jag slutar ikväll, bra Elin. Men har i alla fall hunnit in till town och köpt allt i miniformat, schampo, balsam, tvål... Eftersom jag bara har carry on bag!
Peace i pick up-linen

Dinner




BOOMLING

Boom Burger och bowling blev det idag, riktigt skoj! 

Special treatment





Underbar höstdag

BF va upptaget så tänkte att eftersom jag ändå tränat bra denna veckan så kan jag dra en PW för att hitta en ny löparslinga. 8,5 är den och det var så skönt att vara ute och gå!










Time 2 work it out

Har jämfört olika taxi bolag (8st lol) och ska boka taxi til La Guardia efter träning! Skiljer faktiskt ca 200kr på olika bolag så ganska värt! 
Ikväll väntar BOOM Burger och bowling med girlsen!! 


Sover säkert nu

Så trött nu då jag bara sov 6 timmar förra natten. Blö.  Men har slutat nu så kan sova!! Så skönt att veta att imorgon är jag helt ledig, utan nått ansvar och utan bostonkursen!!
 
Fick mitt bankkort på posten, så glad när de stod mitt namn på kuvertet, känns väldigt hemma!
 
Vilken footballs club hejar familjen på nu igen?? 

Lördag

Efter en eventfylld vecka har jag tagit en day off och haft PLL maraton, fixat med online banking, tvättat och städat. Nu är klockan tjugo över sex och jag ska börja jobba snart (antar jag). 
November blir bra. 



Inköp

Glömt skriva att jag köpte en ny kamera i veckan! Min gamla gick ju sönder på Nantucket och jag har velat köpa en ny sedan dess men har inte kommit till skott. Men inför Florida ville jag ha en så jippie!



Shopping!

Jaha så spenderar man massa pengar igen... 
Forever 21

Urban från Urban!

Nått jag verkligen behövde, jeans! Från American Eagle!

Inne på Vickan/PINK blev det ett sett med underkläder från PINK, spraya på mig min Love Spell för lite hemkänsla. 
Malin köpte för över 75 dollar vilket gjorde att hon fick en gratis väska, av min värdmamma hade jag fått en kupong som sa att jag skulle få en Victoria Secret Tote om jag handla för över 75 $ vilket jag såklart inte gjorde (tur) men jag gav lappen till Malin så hon fick en till väska, blev så glad för hon ville ju inte ha två!! 

Skulle vart denna; 

Jag ba hahaahaha luuuv free stuff!!!
Står att den kostar 99$  :'>
Fick gratis trosor och 10 $ off på en bra där inne med.
Jag = free loader nr 1.
Till och med nallar skjuts av Dalia




Garden

Är på garden med Dalia, Amanda och Amelies nya au pair Malin, från typ Kungälv, gbgare!!
Nu är det lunch!! YÖM. 




Trötta

På starbucks med Cecilie. Har blivit en såndär jobbig människa som ska ha en "Skinny decaf peppermint mocha latte", man kämpar hårt för att inte få i sig koffein på kvällen va. 
Vi kommer antagligenite träffas på aslänge :( i helgen har vi båda planer på olika håll och måndag jobbar jag lite fler timmar och tisdag FLORRE sen Boston på lördag. Busy week! KLAGAR EJ!
Börjar tagga ännu mer (är de möjligt) inför Florida, ska ju få åka flygplan med!! (Älskar det såååå mycket) och det grymma är att det inte är ett niotimmars flyg utan bara 2h sen mellanlandning och sen typ 1 h 40 min. GÖTT! Lite segt men mellan landning fast nej för det bästa är ju att starta och landa :DDD
Så trött nu, snart helg med fan va gött!!!