Fäääääst i hela huset

Es kompisar på mellanvåningen, M och Ds på nedervåningen. Miljarder barn. 
Pizzan luktar fan magnifique. 

Snäll au pair. Gift to ma kids




HAPPY HALLOWEEN

Idag är det Halloween och det märks här i USA.
Just nu håller D på att sätta upp högtalare vid dörren för kuslig halloween musik. Känns som jag är med i en skräck film nu. Fy.
Barnen ska gå på Trick or Treat idag. Själv har man inget bestämt riktigt än. Lite kul att folk i Sverige kommer gå in för Halloween mer än mig i år.. skäms på mig när man är i det Halloween dyrkande landet.
Sjukt äckliga människor i trädgården


Syns ju inte så bra på bilden, men massa grymma pumpor.


Kolla fönsterna


Here lies The Spirit of Halloween står det på gravstenen.


Normalt






Syns inte bra här heller, men här set det ut som någon död håller på att resa på sig ur sin grav. 
 

THIS IS FOR YOU

När jag gick mot Port Authority i söndags och gick in på 47 gatan gick jag (omdedvetande) förbi en uteliggare. När jag precis gått förbi går en man förbi mig, stannar, säger ''This is for you'' med bestämd röst, jag vänder mig om  och han langar fram 20 dolls till uteliggaren. Utan att ens vänta på ett tack tar han sin rullväska och går. Detta händer säkert ofta i en så stor stad som New York men ja blev bara så rörd av händelsen. Skönt att veta att det finns väldigt fina människor där ute när världen är full av idioter.

Update from the pizza place

Middag med E på ett pizzaställe i Ridgewood, grabbarna är på templet men E är för liten för att gå på Hebrew school. Vi ska efter maten här till Titos burritos för att hämta mat åt grabbarna. Typiskt att man ska vara nyttig när man får antingen pizza eller burritos. 
E sitter och förklarar hur mycket enklare det är att ta bort osten från skolan pizza "you wanna know why?" 
Ja E jättegärna. Haha alltså hon är så jävla sööööt idag. Ni skulle sett när hon beställde pizzan; can I have a Sicilian? Can I have something to put extra cheese on? *visar med händerna som en äkta kock.*
Halloween utsmyckning på pizza placet


Story of my life

Älskar One Directions nya låt "Story of my life" idag har jag lyssnar på den i över en timma. Herregud, love. 

Äter misslyckad bananpankaka mellan körningarna! 
PÖSS och godnatt!

Onsdag

Känns verkligen som en fredag så var väldigt glad i morse. Kommer på att det är onsdag, kul. 
Efter ärenden på morgonen så sprang jag i området, gick bra! 
Sen träffade jag Amanda och Dalia i Ramsey (mellan Ridgewood och Mahwah där Dalia bor). 
Vi letade efter nått att ha på sig på halloween, vill egentligen köra på full utstyrsel men vi vet inte riktigt vad som väntas! 
Nu är jag tillbaka hemma, ska ta reda på villkoren för flyget och fixa taxi och sånt. Taggaaaaaaaa. Nyss plingade det på dörren och barnens mormor kom över med presenter till Hay och Jeff (värdföräldrar) det är sin bröllopsdag idag! Hon kom även med lite magazines, en av dem med Tay på! TACKARRR!! Hon är så söt mormorn, världens näst sötaste (min är sötast) men det roliga är att både hon och morfarn påminner väldigt mycket om min egen mormor och morfar! 



Tjugo i åtta

Är klockan nu och jag är redo för att sova, synd att barnen inte är det då. De sitter å youtubear och sjunger med till varje låt. E och M är så söta när de sjunger med i låtar <3
Stackars Es kompis måste tro jag hjärntvättat E när hon, jag och vännen sitter i bilen och Thrift Shop kommer på radion; ni skulle se dansen jag och E drog i gång. Och sjöng med gjorde vi såklart. Får bara vakta tungan rejält då de beeper över alla svordomar. "YOU SAID THE F WORD" säger hon. WOOPS. "NO I SAID F-ING AWESOME!!"  Nedrans USA. 

En dag med Cecilie

Ännu en bra morgon med barnen och när jag vinkat av dem så kom Cecilie hit, eftersom jag har bikini säsong om en vecka så fick jag säga hejdå till chokladtäckta körsbärs och yoghurttäckta russin och gav dem till henne (ska också ha sockerfri november med Kajsa så det var väl lika bra). Vi har mest kollat tv och pratat (sjukt bra för bodyn ja) och nu har vi precis ätit lunch!


 

LYCKA

Godmorgon på er! 
Innan jag delar med mig av de grymma nyheterna så tänkte jag bara säga: Idag (måndag) har varit en så himla bra dag verkligen. Barnen har vart bra, haft riktigt bra samtal med min vmamma och inget gick snett på hela dagen, wow va toppen!! 
Till er som äter frulle när ni läser, sätt iinte i halsen (mest menat till mamma och Kajsa för ni är nog de som blir lika uppspelta som mig!) Nu kommer det!! 
Började med att jag sådär vid kvart i nio småpratade med min vmamma innan jag tänkte stänga in mig på mitt rum, frågar vilken tid de ska åka iväg till Disneyland (på fredag om två veckor tänkte jag), hon svarar ''vid lunch på tisdag''. Tisdag...? Tisdag?? Va eh, är jag ledig då? Men Elin det vet du väl? Nä... Vi har väl sagt det???! Jag trodde ni skulle åka på fredagen. 
Min vmamma sa absolut detta till mig vid nån tidspunkt eftersom denna resa är bokad sedan februari förra året. Men antagligen var de när jag var ny och tänkte inte på datumen... 
Jag tänker... hm.. åh nej, villl inte slösa tis,ons,tors (fredag-lördag ska jag till Boston) på att bara gå runt i ett tomt hus när mina vänner jobbar... vad ska jag göra? Oscar, Florida. OSCAR FLORIDA!!!! Jag säger till henne (samtidigt som jag skriver till Oscar på facebook, KAN JAG KOMMA NÄSTA VECKA SNÄLLA SÄG JA.) att jag kanske kan åka till Florida under den tiden om det ifnns nått bra flyg. Hon blir överlycklig över att jag lyckats komma på nått på två sek så hon inte känner sig dum över att jag trodde att jag jobbade (men fortfarande mitt eget fel). 
Oscar säger ja och jag och min vmamma kollar flyg. Hon ringer även taxibolag och frågar om kostnader till olika flygplatser runt New York. Vi bestämmer oss för ett flyg och hon ba: BOKA. Oscar ba: BOKA. SÅ JAG BA BOKAR! 
JAG SKA TILL FLORIDA NÄSTA VECKA!!!!!!!!!!! HELT UPPSPELT AV LYCKA!!!!! 
Aldrig har jag varit spontanare, från småprat till bokad och printad biljett= 45 min. HAHA FATTAR EJ. 
Jag åker på tisdagsmorgonen (skulle jobbat till tolv men vmamma var snäll) och åker hem på fredagen vid 12 hemma vid 17 vid Newark så jag kan åka till Boston på lördagen till söndagen. GRYM nästa vecka med andra ord. LYCKA. Så istället för att gå och rutna här i huset blir det en snabbvisit till Florre!! Helt cray. 
Ska bo i en lägenhet (?) (lite oklart för mig still) med några svenskar vid Oscars campus på Webber International University. Så jag behöver inte betala boende, sicken lyx! Flygbilljetten gick på 266 dollar fram och tillbaka, sen är det taxi till La Guardia som kommer kosta ca 100 dollar, hur jag tar mig till/från Orlando till Webber är ännu lite oklart så vet ej pris, sen bussresan/taxi hem ifrån Newark. Så kanske 500 dollar för hela resan!! 
Ska försöka sova lite nu, men hela magen är så pirrig (känns osm jag är 10 år och det är julafton, men tusen gånger bättre). 
 
SES OM 8 DAGAR!! ♥ Kan. inte. fatta. det. 

FAME HUNT (light)

Igår när man rusar igenom times square ser jag Molly Sanden gå förbi mig. Hade ju blivit gladare om det var en coolare kändis dock...
 

Ny vecka

Igår hade man ju lite söndagsångest, hade inte det i början av tiden här men den har smugit sig fram och finns nu här. Men morgonen gick bra och jag hade 2 av 3 glada barn efter att de vart på bat mitzva hos sin tjejkusin. (Därför bat och inte bar) 
Nu har jag fått en inköpslista så blir både Fairway och Stop and Shop idag. Sedan vika tvätt, sjukt spännande dag!!

Igår påäg hem från bussen tog jag denna bild på bron över 17 (motorvägen), längst bort på vägen ser man empire som en liten trekant! 
 

Söndag

Kursen var helt ok idag, såg en film som heter "Good Will Hunting" gillar den starkt! Dock har jag 20 min kvar av den som jag får komma imorgon! 
Träffade Dalia och Amanda en snabbis innan det var dags att åka hem från New York till Ridgewood igen. De tog tåget men jag tog bussen så stod ett tag på en starre vid Times' square och free loada deras internet, mohaha!
Väl på Port Authority (stationen som bussen går från) får jag ett sms av Cecilie; "när tar du bussen från NY", snurrar runt och letar efter henne, hittar henne i kön bredvid min, då har hon vart i Nevvan över dagen och skulle hem, kände min närvaro på Port. (Visst, hon visste att jag skulle till New York också men inte när jag tänkte pka hem). Spenderat lite för mycket tid tillsammans kanske?? 
 
Lite street art i Harlem där jag haft min kurs.



Sensation White

Vi hade ju lagom mycket problem med att komma in, inte för att vi är under 21, inte för att vi hade legitimation med en helt annan person på, utan för att vi hade svenska leg. Jävligt irriterande, men vi kämpade oss in, två gånger faktiskt, första gången såg 'manegern' oss och 'kastade' ut oss. Men vi kom in iaf!! 
Mycket köer så lite besviken på eventet men de var riktigt häftig stämning där inne! 











Pics from yesterday

Ä.N.T.L.I.G.E.N. klar med Bostonarbetet!! Äter frukost nu (kl15.40) Ska snart hoppa på bussen mot Port! Ska till Hoboken och då är tåget egentligen enklare, men min familj är inte hemma (de är på en Bat Mitzva) så får åka till Port (typ 42nd), gå till 33st och ta tåget därifrån till Hoboken, men kommer bara ta en timma ungefär så doesnt matter! Anna,Amelie,Andrea och Maja är redan inne. 
Som tur är, är Sensation ett ganska tidigt event, från 8.30 till midnatt typ, så efter det åker vi till Hoboken igen, och på söndag ska jag och Anna till sista Bostonlektionen innan Boston, skööönT att bli av med det!

Alltså igår... Älskar Ramapo!!! Vi blev inbjudna av en tjej som at least Dalia snackat lite med nån av gångerna innan. I hennes rum bor 4 stycken ungdomar. Konstigare blandning får man leta efter. Denna brud som är väldigt random, en grabb som ser ut som rudolf med röda mulen (dock snyggaste klädstilen jag sett i USA), en annan tjej (Amanda heter hon) som gillar att prata och gillar danmark samt en ganska random mupp till. 

Man kan inte alltid vara så jävla SNYGG.









BOOM!

Åkte till boom (som oturligt nog var fullt av 50 åringar som hade återträff)  Burger med Cecilie, Dalia och Amanda. De fick alltså träffa Cecilie min danska vän för första gången!
Cecilie skulle lämna sitt vbarn på kalas i Mahwah, där Boom ligger så det passade bra att vi träffades där, vid 10 var hon tvungen att åka och hämta ungen igen, så Dalia, Amanda och jag bestämde oss för att åka till en pub i Suffern i New York state (inte så fancy som de låter, då NY state ligger knappt 10 min därifrån. När vi kommer dit så var de ju inget att ha... Vi tänkte då dra till Ridgewood för pubhäng, men kände att när vi ändå va vid Ramapo kunde vi lika gärna dra dit. Och där levererades det faktiskt bättre än förra veckan till vår förvåning!! Alltså, vet inte va jag gjorde innan Ramapo? Även om det inte alls är samma sak som första gången så är det skitkul att prata och umgås med jämngamla amerikaner!! 

Mer pics kommer imorgon, från Dalias tele!! 
2.46 ska sova, godnatt!! 

Fredag!!!

Fredag igen, veckorna går så fort! Kommer vara ledig från ikväll cirka vid 7 fram till måndag morgon, löv it.
De har äntligen satt på värmen här i huset så nu är det inte lika kallt som i en isglob här i huset, skönt!!
Kom på för en timma sedan att jag inte gjort mitt slutprojekt till Boston kursen så den ska jag börja med snart, har inte nån mer tid i helgen för den, för imorgon är det Sensation White som gäller och på söndag är det sista lektionen innan Boston! Börjat få lite smått panik över att jag inte rest nått (utom Nantucket som jag fortfarande är helt kär i), men det är skönt att jag snart åker till Boston... Sen har jag, Dalia och Amanda börjat spinna ideér om vad vi vill göra och se i vår... Samt så hoppas jag att Florida resan till Oscar blir av! 
 

Torsdag

Lunch med Amanda och Johanna på Daily, åt halva wrappen då och halva till middag, doggybags <3 
Fixade ju bankkort och kände mig överdrivet duktig, sedan jobb och sen träffa jag Dalia och Amanda på kvällen, vi drog froyo (försöker verkligen minimera froyo intaget till en gång i veckan) 


I taket på froyostället




A hundred days have made me older

100 dagar, wiho!! Ändå heeelt sjukt...
Men efter hundra dagar känns det väl som det var dax för mig att skaffa bankkort? Har gjort det nu!! Så skööönt! Behöver det för att ta körkort (annars hade jag nog inte skaffat). Och nu finns inget mer att göra än att plugga... Jag och Amanda tänkte ta det om ca två veckor, så feel free att tjata som fan på mig att plugga!! Antingen här eller på sms/facebook kom igen!! Need your help. 
Skaffade bankkort på Wells och jäääklar va gulliga de var där inne alltså. Alla ville lära sig att säga mitt namn rätt (ingen lyckades, Elin kan seriöst va de svåraste namnet för dem att uttala) de frågade massa saker om Sverige efter de förstod att jag va en au pair osv. Gullig bank!! + Älskar hur de säger miss, mister, doctor osv framför namnen. 
 

A walk by high school

Först; kolla va myspys. Använt andra lakan innan och dessa känns lite mer höstliga. Mysigt alltså.

Veckliga promenaden med Amanda vid high school blev av idag, kaaallt!!


Mysvantar på<3




Onsdagen

H (vmamma) åkte och hämtade barnen på sina aktiviteter så va hemma alone och lagade mat, underbart!!
Gjorde meatloaf som smakar gudomligt är så grym på meatloaf. Älskar fan min meatloaf. 
Blev grönsaker till samt potatis(bakad potatis i micron man ba okej) 





Hjälp??

Hjälp?? Fattar inte varför inte bakgrundsbilder syns! Gillar INTEEEE uppdateringen, de ser ut såhär:

Eller såhär:



PSL

Var så kallt idag så efter löpningen unnade jag mig en Pumpkin Spice Latte. Yum. 

Gillar hösten så mycket, men här gillar jag den nog ännu mer. 

Inte bara träden som blivit höstiga, jag har blivit lite höstlig nu också




Fräscht gumman

Min morgon efter barnen bedrog av ärenden till bland annat Fairway (mataffär) och ett bagelställe. Kom ut med en rykande varm bagel till D och då ville jag vända och köpa en åt mig med, den luktade så GOTT. Men jag vet att smaken inte är lika god som lukten (mamma kom hit och baka bröd, snälla?)
Jag sprang även 11 varv idag med, fin rutin på onsdagar; först är det ett gammalt par som går runt banan, med cirka 50 meters avstånd från varandra, varför?? Sedan kommer en skolklass typ sjätteklassare eller nått som springer runt på innersta banan typ 2-3 varv. Vill ju INTE att de ska vara snabbare än mig så när de kommer ökar man ju tempot.
 
Kommer på att jag haft samma tandborste sedan jag kom hit?!?! Alltså euw Elin! Ca 100 dagar x 2 gånger om dagen (minst) =  över 200 användningar av samma tandborste. Fräscht. 
Så nu har man köpt ny. 
Till alla: byt varje månad, frågade tandläkaren senaste gången jag var där och ny varje månad är bien. Så gå å byt!


 

Tvål i stekpannan

Duschar E och säger "do this with your hand, you got soap on your pan"
E goes"?????" 
"FOREHEAD, I mean forehead."
Säger alltså att hon har tvål i sin stekpanna (???). 
Stackars tjej, inte konstigt att hon pratar lite annorlunda, hennes babysitter är ju helt borta. 
Har uppdaterat till nya iOS7. Vill byta tillbaka. Palla.
Godnatt!!
 
 

Good job!!

Blev 5 km idag, kändes riktigt härligt i höstluften.




Tisdag

Cecilie är här och istället för att spendera upp våra pengar på garden eller äta froyo ska vi faktiskt träna tillsammans idag! Riktigt bra jobbat tycker jag!



Höstigt

Gjorde några ärenden i town idag och när jag såg en hylla med hårfärg på Rite Aid kunde jag inte hålla mig, valde mellan nyans 60 och 70, valde 60 för jag använde 70 på våren när jag vill vara ljusare, dock blev det ganska mörkt... Första gången jag panika lite smått över ny hårfärg... (Hehe Julls) men om några tvättar så kommer jag vara nöjd! 
+vet för all framtid att 70 är mörkaste jag vill va! 


Degmåndag

Hallå där! Måndag igen och en ny arbetsvecka ligger framför oss. 
Har skypeat med Julle i nära två timmar, så underbart att för första gången kan båda se varandra, miss you så mycket!! 
Efter en städning lite här och var sitter jag i sängen med kaffe och framför The Walking Dead. 



Cupcake time

Happy Halloween





Sushi time

I Mahwah med Dalia, Minette, Therese och en tysk tjej Mari (många nya namn nu haha)

"Stackars Dalia kämpat med sina rullar (22st.)



Lite Mahwah










Daily

Brunch på daily, pannkakor med banan och valnötter. Mmmm gott!



Lördag

Först lite New York pics.






Amanda åkte hem från New York lite tidigare för att jobba, jag och Dalia mötte upp en svensk au pair som heter Melker, han åkte med oss hem till Dalia, efter ett tag åkte vi förbi tågstationen där vi hämtade Minette och vi fyra åkte till Boom Burger. 

Efter BB drog vi till Ramapo, dock va de ännu mer dött än igår, vakterna har tagit över the place, bajs. Men ett fancy partey hittade vi allt, killarna gick i kostym, gillart! Men efter vi hängt på Ramapo ett tag åkte vi och handla godis och nu är vi hos Dalia igen. 





New York

Sitter på en starre med Dalia och Amanda, snart ska vi bege oss till central park. 
Amanda, Dalia, Minette & moi



Ramapo!!

Alltså gårkvällen<3
Dalia hämta mig vid 11 i bilen fanns Amanda och Minette (ännu en svensk au pair som bor i Madison).
Vi åkte hem till Dalia, därifrån tänkte vi dra taxi till colleget, men bestämmer oss sen för att börja gå och se hur lång tid det tar. I handen har vi varsin vattenflaska fyllda med annat än vatten (busigt).
En polisbil åker förbi, vi blir lite nerviga, två min senare åker polisen fram till oss, frågar vart vi ska och vart vi är ifrån. Dalia drar till med "can you drive us to Ramapo?" 
Han frågar om alla får plats i baksätet och vi hoppar in, jävligt exalterade över att få åka polisbil!!!!!!
Han kör oss in genom portarna och ända till village. 
Hade så jääävla roligt trotts att det var väldigt dött där igår. Security grabbar är där och kollar ställningarna och då blir alla amerikaner fega. 
Hemresan kirras av en kille vi mötte på colleget. 
Tack tjejer för en grym kväll!!!!








Vakterna




RITAT

Älskar att E vill rita lika "fint" som sin au pair. 



Fredag FREDAG

JIPPE!
Har praktiskt taget städat barnens lekrummet från 3-8. Körde bara ett barn till football. Har inte ens ätit middag? Klockan är nio? 
I alla fall. Jobbar kväll denna fredag, men det är inte så segt för Dalia kommer hämta upp mig vid ca elva och jag ska stanna hos henne ända till SÖNDAG. Fattar inte ens själv hur skönt det ska bli. Och kul. Vi ska tillbaka till Ramapo. 
Taggar inför en lång och najs helg! (Kanske ett new york besök imorgon också!) 


Beautiful day

Efter x antal avsnitt drog vi in till Ridgewood för lunch.
18 oktober, sitter på en uteservering och solen bränner i ryggen... skönt!


 
 
 
Efter luchen bestämde vi oss för att gå till Ridgewoods lilla cupcake place.




 

Pretty little liars

Cecilie är här, vi tänkte dra till Garden och dra en bio men eftersom vi båda på nått sätt lyckas vara på samma avsnitt av PLL blir det det istället!! 



Tacos

Idag blev det tacos till middag (för mig, i vanlig ordning ville kidsen inte ha hemlagat). 
Så gott fast det är såklart inte som hemma eftersom jag här kör kosherstyle-helt utan dairy-produkter (mejeriprodukter), japp ingen sås. 

Dax att sova!!
Tacohej!!!

Starbucks

Mycket jobb idag, städ, tvätt, handla och körning.
Hann träffa Dalia och Amanda på Starbucks, najs!!





New in

Från Brandy Melville 

American Eagle
Uppgraderat flippfloppsen

Hårband a la Anna style

Lite H&M
Pyjamas






Working late

Men det är okej, är trött så ska försöka sova dirr efter (good luck när de finns så mycket bra skit att titta på)
Familjen har skaffat en rolig kaffemaskin  så nu går det fortare att få en perfekt fylld kopp kaffe. 




Onsdag

Började morgonen (efter jobbet ofc) med att springa 11 varv runt banan på BF. Hoppades på att Ds klass inte skulle ha idrott utomhus, han hade nog inte gillat ha sin au pair där. Men hade tur å slapp de problemet! 
Träffade Cecilie senare på Garden, tänkte egentligen bara köpa strumpor och något vitt till sensation, blev inget till sensation men en del annat.. Visar sen, har inte tid just nu då jag bara är hemma en snabbis för att lämna mat som jag handlat på Stop and Shop. 





Matlagning

Igår gjorde jag Buffalo chicken sallad, helt okej kul process! M tyckte som vanligt att det var AMAZING och värdpappa tyckte att jag ägde ut hans Buffalo chicken, så hehe .
Dinner

Såklart blev det edamames till middagen




Skoldebatt

Idag hade M en skoldebatt här han + en tjej tävlade mot 3 andra par om att bli President och Vice President.  M ville väldigt gärna ha mig där, så jag pte och kolla på det! 
De hade en "debatt" där de alla fick säga vad de ville förbättra på skolan och sånt där. Kände mig väldigt stolt när M pratade inför kanske 150 pers! 
M och Es skola




25% 🔺1/4 🔺 0.25

Idag har jag varit här i tre månader!! Vilket betyder att en fjärdedel av mitt år har gått!! 
Mina tre månader firades med en utomhusfrulle med Amanda. 
Av nån anledning skulle bagelmannen vara lite extra snäll och ge kakor på köpet, tackar!



Godnatt!

Haft en riktigt bra dag trots att barnen inte vart i skolan.. har till och med jobbat mindre än vad jag hade gjort om de faktiskt var i skolan. Och på kvällen blev det middag med familjen, vi beställde hem från Kumo (sushi) såå gott och mys! 
Träffade Amanda och Dalia nu på kvällen för att Dalia var SÅ sugen på dounuts. Och på första dunkin fanns inte det hon ville ha så vi virrade runt lite grann innan vi hittade en annan, wiho! Ska sova nu, GODNATT!

Eleven laps 🏃

Drog till BF, en middle school i Ridgewood. Började med att gå två varv runt, benen kändes bra så tänkte varför inte springa lite. 
Blev 11 varv på bana 8 alltså 5 kilometer, Efter 2,5 tog jag av mig skorna och sprang barfota för det kändes bättre. (Mamma vill du fråga nån Solviking om vad som är bäst att göra för att förebygga benhinninflamation eller för att bli av med det?) 
Det var så skönt! Kunde springa i halvlånga byxor och ett linne, solen strålade och luften var perfekt!! 
Det grymma med denna bana är att benen verkar tygga det är ok underlag. Det dåliga med denna bana är att den ligger vid en skola, dvs jag kommer troligen inte kunna springa på vardagarna. 


 

Godmorgon(eftermiddag)

Vid nio kliver jag upp och börjar jobba. Som vanligt efter en helg är det stökigt överallt, au pairen drar en clean up i barnens rum samt lekrummet. Just nu käkar jag en välbehövlig frukost och sedan har jag ca 1,5 h till min "rast" 12-3 skönt! Men innan det ska jag duscha och få på E finkläder för hon ska på kalas! 




Columbus Day

Imorgon är det Columbus Day här i USA, vilket betyder att kidsen inte har skola (i alla fall i Ridgewood, tror det kan vara olika från ställe itll ställe). Börjar klockan 9 istället för 7 men jobbar till 12 på dagen istället för 9 på morgonen. Men ändå värt med lite mer sömn, kan behövas! 
Två pics från kursen idag, kolla film vilket är lite deg ändå. Jag och en engelsk tjej som jag gjorde ett grupparbete med satt och googla streetview när vi var klara, de började med att visa våra amerikanska hus, sen ville hon se mitt svenska. Dog lite så mycket som jag saknar det.
Note to self: Dra aldrig streetview på Sävedalen/hemma igen. 
 
 
 

The City

Efter Bostonlektionen mötte jag och Anna upp Amelie + hennes familjs gamla au pair Jenna, Andrea och Maja. Först åkte vi en typ av lift över till Roosevelt Island och sedan tillbaka, vi gjorde det alltså bara för att se utsikten. 


 
Sedan gick vi till Times Square och in på Marriott, ett hotell med en restaurng som ligger på 48:onde våningen och som snurrar runt så man får se väldigt mycket fin utsikt!
Det var buffe, den var bättre än många andra buffeer, men dyr, väldigt gott med potatis det var längesen!! 
Anna, Andrea, Moi, Amelie, Jenna, Maja




Amaaaazing 






Efterrätt<3


Favvo byggnaden
 


Till Isabelle, snart darling!!
 

Kurssöndag

Hallihallå, tråkigt att bli av med mycket viktig sömn, men kaffet hjälper! 
Ska till Harlem med Anna i dag igen. 
Min lunch från igår blir frulle idag med. 
Doggybags<3





Nattskype

Lavi you 
 
 

Collegeparty

Kvällen började med att vi inte får tag på killen som ska fixa in oss på colleget. Vi börjar känna att allt är väldigt oklart och börjar se framför mig 3 höga amerikaner sitta i en källare och kalla det "fest". Sedan ska jag och Amanda ska beställa en taxi till Mahwah och Boom Burger. Taxin ska ta 30 min, men den tar 50 så vi är lagom lack när den äntligen kommer. Vi vill sitta och sura i bilen och komma till freds med det faktum att kvällen inte kommer sluta bra. Vi känner att såhär vid 10 på kvällen har nog köket stängt på Boom. Vi är svinhunriga. Så vi bestämmer att vi  drar mackedonken istället. Väl i taxin hinner vi bara säga några ord innan taxichaffisen säger: Are you speaking Swedish? Get outta here!! 
Då var han tydligen från Libanon, bott i Sverige i ca 20 år, har ett svenskt barn och svenska är hans andra språk. Visst gjorde vi hans kväll när vi lät honom babbla på hela taxiresan, och när vi klev ur taxin var vi ändå väldigt glada igen.
När Dalia slutade (vid 11) kom hon och hämta oss, vi drog till Colleget i Mahwah där Dalia bor (kör lite fel och har inte fått kontakt med J, killen som skulle fixa in oss, vi är så säkra på att kvällen slutar här). 
Vi kommer äntligen fram till colleget och där finns vakter, stängsel, koner och gates som hindrar oss från att komma in. Men fast beslutna om att när man kommit så här nära slutar man inte, efter mycket om och men och hjälp från vår nye vän så lyckades vi köra in på colleget. Vi drog till parkeringen vid "the village" och där stöter vi på två dudes som har släkt i Sverige. De visar oss runt lite och vi är helt fast i denna dröm värld (som är verklig). Allt ser ut som på en film!! Helt jävla GALET var det. Vissa fajtades, andra frågade om weed och en tredje stod och spydde i ett hörn. Men detta var bara smådetaljer till hela bilden. Hur många collegeungdomar som helst stod ute på the campus där de pratade, skrattade och drack ur röda/blåa muggar. 
Vi gick in i ett dorm room, där världens rave va igång. Så varmt, alla som kom ut därifrån hade kunna ställa sig i spöregn utan att bli mer blöta. 
Det var en så rolig kväll och det har gjort hela USA-vistelsen så mer spännande, ungdomar i mängder!!   
(obs, nyktra hela tiden & nej vi smokade inte weed) 



Väldigt oklar bild. Tjejen till höger hatar tydligen Sverige... Men hon verkar gilla oss?




Amanda & Dalia


Här är jag i ett riktigt äckligt collegerum, behövs verkligen en förälder, eller städerska här
(eller varför inte en au pair).
(Oscar, ditt rum i Florida ser ur såhär så vet jag inte hur sugen jag är på en visit.)

Back in Ridgewood

Hemma efter en galet kul kväll, känns som om vi var med på film. Dör. Berättar mer när jag vaknar. Klockan är nämligen 04.15 här.... 


ITS FRIDAY FRIDAY

ALLTSÅ JA. FREDAG!!!!!
Träffade Amanda och vi drog till marshalls. Sedan en snabbis förbi stop and shop och sedan åkte vi till johanna, en au pair som kom ca 1 månad efter mig, men har bara träffat henne en gång innan. Hennes hus var SÅ fint, galet avis. 
Nu är jag hemma igen, kollar PLL och dricker smoothie och ska snart duscha innan M kommer hem med bussen vid 3.20. 



New in

Ursäktar mobilbilderna igen. 
En höstjacka från Guess, mörkbrun med gulddetaljer.
 



GULDKORN

Igår när jag och barnen äntligen kom hem vid 6.30 gick jag till badrummet. Borta en min, går tillbaka till köket. Där står mina 3 värdbarn, 7, 10 och 12 år och alla gör sin egen middag. E värmer mat i micron, M gör en turkey wrap och D kokar vatten till nudlar. Det såg så gulligt ut. 
 
Vissa stunder är goa med kidsen:
  • I bilen när vi drar på hög volym och sjunger med till låtarna som spelas på radion. (Jag, E + hennes vän sjöng Tays I Knew You Were Trouble. Vi var grymma)
  • När E säger att hon ska skriva en bucket list, ''It's a list to do when you die...BEFORE you die, you do the things before you die'' Förklarar hon så fint för mig. 
  • När man lagar mat och M säger; This is the best .... I ever had, it's so good, it's amazing!!
  • När de vill visa saker för mig som de gjort, och när de berättar sina osammanhängande historier.
  • Att natta barnen är mysigt, de är så lugna, trötta och fina på kvällen. E somnar på 2 sek, hur gött som helst. 
  • Att jobba Fre/lörkväll är ju inget som man direkt vill, men det är ändå de bästa stunderna man får under dessa kvällar. Inget läxtjafs, inget bilkörande, bara mysa och leka och kolla TV.

Haha eller...

Halloween

Att det snart är halloween går inte att missa här. I affären har det sedan en månad tillbaka sålts halloween saker och godis. På cafeerer och ställen som Es dans och gymnastik finns det massa pynt. Vissa hus har så mycket utsmyckning att man blir rädd. 
Här målar jag och E en halloween-relaterad teckning. 



DAILY

Åt på dinern "Daily treat" med Anna och Amelie. Sedan åkte vi en sväng till Marshalls. 





Sooorriiii

Förlåt för att uppdateringen är sämst. Ska skärpa mig. Medans jag gör det kan väl nån snäll själ komma på en vändpunkt i svensk historia? Är nämligen min läxa tills på söndag då jag ska redovisa det inför klassen. WIHO.

En favorit.
Har hittar en ny förrätt/snack/grönsak: edamames. (Heter det sockerärtor?? Eller dem ser väl inte ut såhär?? I don't know!)
Såklart ska man salta dem för man lever ju i fettoamerica. 



Morgonmorgon

PLL & kaffe. Känns väldigt häftigt idag. Efter ösregnet i måndags har the humidity försvunnit och det är höstkyla här nu! Mycket trevligt. Gick ut i flippflopps och shorts medans jag och barnen väntade på bussen. Nog sista gången om jag inte vill frysa.
Nu är kaffet och PLL slut, Cecilie är här och vi kollar på filmen "World Trade Center". 



Starrehäng

Träffade Anna, Andrea, Amelie plus Amelies familj förra au pair Jenna på Starbucks innan läggdags. 




Åh nej

Klockan slog åtta och jag kände glädjen över att få sluta prick på tid. Hör M ropa från sitt rum: MOOOOOM!!! Springer upp till rummet, där sitter M i mitten av massa röd färg. En typ av bläckpenna har läckt; över hela hans golv och favotröjan. Jag går och lägger tröjan i blöt i källaren, hör ett "oh no" går upp och ser att han råkat dra med sig de röds fläckarna på strumporna och att pennan droppat färg mesans han skulle lägga den i papperskorgen=köket, hallen och badrummet är fullt av röd färg. Bara att kasts sig på golvet och skrubba. H (min vmamma) och jag har nu skrubbar golv i 20 min. Nästan allt gick bort. Men ändå, väldigt hetsigt. (Nya golv) 

Meat loaf and coffee

Förberett en meat loaf. Och testat två olika kaffesorter. Nu kollar jag på PLL, har väldigt ont i mitt högra ben så tänkte vila hela dagen för att det förhoppningsvis går över tills imorgon... 




Kvällspromme

Drog en promme runt fieldet vid high school med Amanda igårkväll. 
Lär ha benhinninflamation snart. Keewl.




Movie

Idag åkte jag och Cecilie till Garden för att gå på bio. Vi såg Prisoners, riktigt bra film men väldigt otäck. Både jag och Cecilie satt och höll för ögonen många gånger... 
Efter filmen gick vi runt på Garden lite, men nu har jag handlat lite mat och är hemma igen, väntar på att ungarna ska komma hem!





Söndagsskola

Jahopp då har man börjat ''skola''. Jag och Anna + måånga andra au pairer ska under 3 söndagar i Harmlem lära oss om Boston och i början av November ska vi åka dit över en helg, taggar Boston väldigt!! Men lektionerna... Kändes så drygt i morse när klockan ringer endast 30 minuter senare än en vardag, alltså 7.30. Funderade på att banga hela skiten. Varför ska man plugga här för??? Men vi kom iväg och från 10-4 hade vi lektioner, såklart hamnade vi i olika grupper. Men kom i samma grupp som 3 andra svenskar. Helt galet hur svenskkär man blivit sedan man kom hit alltså... haha. 
Så hur kändes det att gå på en lektion?? Jodå, inte så tråkigt som jag tänkte mig, med det sagt: jag slumrade ändå till under en film. Läraren är väldigt chill så hon brydde sig inte, skönt. Kan ju inte säga att såhär 4 månader (ofta det redan gått fyra månader???) efter studenten att jag överdrivet taggad på att plugga och lära mig saker igen... 
Harlem var ganska mörk om jag säger så helt sjukt tycker jag ändå att ett område blir helt nischat, men det var söndag vilket jag lärt mig idag betyder gospel och turister i Harlem=lugnt. 
Min vmamma bad mig dock att se ut som om jag visste vart jag skulle ta vägen då hon vet att det inte är ett bra område i New York. 
Kom nyss hem från Titos Burritos där tjejerna och jag åt middag. Nu lyssnar jag på Veronica Maggios nya platta, svenska är så fiiiint.

Off to Harlem

Skål och ha en trevlig dag, själv ska man lyssna på en föreläsning om <3häxor<3 & Boston! C ya! 



Lördag

Vaknade upp hos Andrea efter en rolig fredagskväll. Drog hem vid 11.30 och en timma senare hämtades jag av Amanda, vi åkte till Mahwah där Dalia bor. Vi gick på öppningen av ett froyo place och sedan åkte vi hem till henne. Hon har tre värdbarn, ett av dem heter Elin(?) hur sjukt? Båda föräldrarna är amerikanska, dock har pappan rötter i Norge, men ändå!
Just nu jobbar jag. Lite segt såhär på en lördagskväll men ska ändå på Boston kursen imorgon och har sovit väldigt lite i natt, så får bli ok med en lugn natt. 







GRATTIS PAPPA

Grattis Pappa på födelsedagen!! Hoppas du blivit uppvaktad rejält av Kajon och mamma. (Och hoppas att du inte hade en av dina fasta-dagar idag). Puss och kram!
Har ju typ inga bilder på dig, så kolla här, en sjukt gammal på oss istället!!
 
 

Överraskning nummer 2

Andreas goa värdfamilj planerade en överraskningsmiddag för Andrea igår och jag och tjejerna var bjudna. Slutade vid 7.30 plockade upp Anna och vid 8 kom Andrea och hennes vfamilj hem till ett dukat bord som Maja och Amelie fixat. Middagen var hur god som helst, africana blev det. Efter middagen körde Andreas vmamma oss till en kareokebar där vi tvingade Andrea att sjunga, till henens lättnad tvingade vi även upp Amelie (efter som hon bara har en månad kvar här nu så har hon en del dares att göra), de sjöng ABBAs ''Money money money'' och var väääldigt modiga. Grymt!
Efter kareoken drog vi till Mac Murphys, en bar i Ridgewood. 
Blev ''efterfekke'' hos en dude tjejerna träffat innan i Ridgan. 
 


 
 

Fredag, plumber & PLL

Alltså det är ju Freeeedag. Lööv. Har precis kört D till karate, JIHAAA! (Karateläte). Körde hem (som en biltjuv) eftersom plumbers är här för att fixa nått. Om 30 min ska jag hämta D igen. (E&M är med vmamma på skolan). Så 30 min av inget att göra, det innebär lite PLL (Pretty Little Liars för er som inte vet, en TVserie mamma & pappa). 
Nu roppar de på mig, man känner sig sjukt viktig när de säger ''excuse me miss...'' 


Z100 Jingle Ball 13'

Vissa av er vet ju att jag var på Z100 Jingle Ball 2012 med Kajsa. I år hoppas jag på att kunna gå också, med Cecilie. Vi har i alla fall tänkt att det skulle vara fett najs om det kommer värda artister dit i år (förra årets line up är ju sjukt svårslaget = går INTE att slå, om inte vissa av artisterna är där i år igen) 
Hörde i alla fall på Z100 att de börjat göra reklam för Jingle Ballen nu, om jag uppfatta det rätt så ska line uppen börja presenteras den 11 oktober (oklart). Alltså SNÄLLA låt det vara najs artister!!

Lite pics från förra Jingle




 

Häng

Hänger hos Amme och pratar om ditten och datten



Lite höst

Lite träning på morgonen, fortfarande linnet på och humid ute, men löven börjar ändra färg eller trilla ner nu. Väldigt konstigt, ser kallt ut men är varmt som satan att springa ändå. 

Nu är det Skype med Oscar. Och snart bär det av till Amme, kramis ha en fin fredag peeps! 




Polis polis

Jahadå, då fick man nästan en hjärtattack imorse. Var på väg till deras lilla kosher butik för att köpa mat. Åkte av en avfart tidigare än jag brukar för att slippa köra runt lika mycket i "samhället" men på nått sätt lyckas jag inte hitta vägen till bron för att komma över på andra sidan motorvägen, precis när jag inser att jag kommer behöva åka upp en aveny får jag lite minipanik (hade lite tidspress) ser då i bakspegeln vad som tycks vara en biljakt. *panik* drar en vänstersväng mellan två refuger, tror att jag klarar mig men ser då en skylt DONT ENTER. Får saxa bilen så den vänds åt rätt håll och sedan drar jag ut på motorvägen igen. Bröt mot minst 4 trafikregler på grund av dessa dumma poliser. 

Har kommit igång med träningen igen och tränat 3 gånger denna vecka, efter en veckas uppehåll då jag haft känning av benhinneinflamation. Nu hoppas jag att jag får vara fri från det och onda knän, ben, hälar osv. 
Har käkat frulle och skypeat med Kajsa, vi börja smått planera hennes visit här. Hon berättade att det bara är 80 dagar kvar till hon kommer, tiden går så foort! Lite panik över det går så fort, Kajsa vill ju att hennes syster ska vara expert på nevvan tills hon kommer… good luck. 



Överraskning picknick!!

Idag fyller Andrea 20 år och det skulle såklart firas!! Anna, Amelie, Maja och jag fixade en fin liten surprise för Andrea, picknick i solen (2 oktober va?). Anna stod för kidnappningen medan jag och Maja gjorde i ordning picknicken, Amme var tyvärr tvungen att jobba...
Frukt, bär, kaffe och dricka blev det. Maja hade bakat en sjukt god banankaka som vi också smaskade i oss.

Maja, Andrea & Anna
 
 
 

Promenix

Kvällspromme med Amanda, härligt! har en varm vecka här trots att det är oktober (?!?!?!)  Problemet är bara att de släcker lamporna ÖVERALLT (har väl skrivit det innan?) vi gick från field till field för att få lite lampor. 




Köttbullar

Gjorde ju köttbullar i måndags, Amerikanska köttbullar that is. Tycker själv att de är super göödiga, men barnen vill hellre ha halvfabrikat?? 
Helt okej för mig då det blir mer över till mig. 




Tisdag

Mötte Anna på Sook för en chai-latte. Vi förflyttade oss hem till henne där hon var vakt åt städerskorna. Vi satt ute på porschen där vi försökte plugga inför vår Boston kurs (som jag precis kom på att jag inte berättat om??) gick dock sådär. 
Nu är jag hemma igen men om 1,5 timmar börjar jag jobba igen. Så käkar lite frulle/lunch nu. Borde försöka ta en nap då jag sov 5 h i natt. 



Saknar skolan

Inte gymnasiet. I alla fall inte söndagsångesten och högar av inlämningar och prov. Men jag har kommit på (när jag känt lukten av ny rygga och sett nya skolböcker osv.) att jag saknar skolan fram tills typ sexan. Hur SKÖNT var inte livet?? Inga bekymmer & inga ansvar. Hur stor var inte lyckan när man fått en ny skolväska? När man slog in sina böcker i fint papper? Alltså ååååh. Man la fram kläderna man skulle använda på dagen kvällen innan, man åt mellis, hade fruktstund, gillade läxor. Varför ville man bli vuxen????
Mamma vill du komma hit och tvätta lite tvätt??
Pappa vill du tvätta bilen?? 
(Oj va bittert det berkar, men nej inte alls. Bara lite reflektion, det är najs att ha 100% ansvar över sig själv också).
 
Kollat HIMYM, alltså så gött att kunna se det på TVn nu, förutom thousands av reklampauser. 1.5 h efter HIMYM kl 10 förra veckan började en ny serie som heter Hostages såklart kollade jag på den fast jag borde sovit. Och det var sjukt spännande ergo jag kollar på den nu och jag borde sova.
 
Snodde lite pics från Amelies blogg.