☀️☀️

Idag är första dagen av camp! Barnen är borta mellan 8.30 till cirka 4.20/4.30. Superskönt! Dock jobbar jag lite under dagarna med ex. Mathandling, tvätt, städ och sånt. 
Idag så åkte alltså M och E till camp. D är hemma denna veckan. Åh va mysigt tänker ni, nä det är det inte för han har köpt en sån där vuvuzela, sån man har på fotbollsmatcher....
När jag vek tvätten tyckte han det var ju att ha vuvuzelan som soundtrack, när jag skulle blogga och när jag skulle vila... Skitunge... Nu sitter han och skriver tackkort till alla som kom på hans bar mitzvah. 
Vid lunchtid åkte vi till ett ställe där de säljer närproducerad mat och åt lunch, det var däremot mysigt!! Njuter av egentiden med goingen, nästa vecka åker han bort i två veckor på sleepover-camp och sen är det bara nån dag kvar tills jag åker på min resemånad.....(!!!!)
Försöker nappa i solen nu men det är så VARMT. Sov ju bara 4 timmar i natt....



NATIVE SUMMER

Alltså ååååhh konserten va SÅ JÄVLA BRA. The Script var sjukt grymma live och lead-singern, Danny, sprang runt bland publiken och trots att vi satt ganska högt upp så kom han svinnära oss, SÅNT ÄLSKAR VI. 
Och OneRepublic var också så sjukt grymma. Vi sjöng och skrek och dansade hela kvällen och min hals gjorde jäklans ont sen kan jag säga. 
Arenan vi var på var sjukt cool! Scenen var liksom på vattnet vilket gjorde att vi såg ut över vattnet och scenen, riktigt najs.
Så glad över att jag fick se både The Scrpit och One Republic, två av mina absoluta favvis band med favvis tjejer, med bra väder och i New York!!!














 

PRIDE

Dagen började med att vi åkte in till New York och åt brunch på ett rooftop. Efter vi hade plågats i solen kollade vi lite på PRIDE. Efter det började den låånga färden ut mot arenan. Först ca 1 timme på long island tåget och sedan en bussfärd på cirka 20, sen var vi framme! Vi kom dit ganska tidigt så vi passade på att kolla runt lite och hittade en asnice strand.



 
 
 

Godmorgon Sverige godnatt USA

Klockan är snart tre och jag ska upp vid 7.20.... 
Konserten var hur jävla bra som helst!!! Däckar nu så bilder kommer imorgon!!


DAGEN ÄR HÄR

Som vi har LÄNGTAT. Idag är det äntligen dax för One Republics Native Tour med The Script!!!! Är så TAGGAD!!! Två sjukt grymma band på samma scen!!
Tydligen ska American Authors också spela, dom som sjunger "best day of my life-låten"
One Republic

Irländska grabbsen som bildar The Script

AA



Lördagsshopping

Träffade Amanda och Tess i town för en bagelfrukost och sedan åkte vi till Paramus Park Mall...
Så jävla nöjd med mina inkööööp
Bikini från VS
 
Shorts från Demin Supply köpta på ❤️Macys❤️ 
 
Ambercrombie
 
Hollister


 

Fredagskväll

Sushi i parken med Amanda. Sen åkte vi till cheesecake factory och köpte med oss cheesecake till oss och Tess som fortfarande jobbade. Hon var klar ganska så lagom tills att vi kom till hennes hus, vi plockade upp henne och satte oss vid utsiktsplatsen där vi kan se hela new yorks skyline, snyggt!!



☀️😎

Njuter av solen och svalkar mig med jordgubb-hallon-blåbärsvatten. 




SOOK

Vaknade runt halv 10 sköönt, mötte upp Tess strax efter 10 för frukost på SOOK under hennes rast. Nu ska jag lägga mig i solen vid poolen och njut av min lediga fredag. 



EASTCOAST

Härligt med lite ledighet👌
Amanda och Tess kom till mig när de hade rast. Sen kollade jag lite youtube videos och badade sen i poolen. Tess kom vid 8 och då badade vi också. Sen åkte vi till Eastcoast Burger. Ett hamburgareställe i Ridgewood som jag aldrig ätit på. Börjar ju närma sig mitt års slut så måste testa allt nu😜
Ska bli SÅ SKÖNT att inte ställa klockan imorgon. Tror knappt att det hänt sedan jag kom hit. På helgerna ska man ju alltid upp å göra nått typ NYC. Hoppas jag sover lääänge imorgon. PÖSS



And I'm off

Idag fyller min vpappa år, han åkte dock till jobbet imorse så har inte hunnit träffa honom. Vid 10.30 åkte resten av familjen för att plocka upp honom och sen ska de åka till nån strand och bo på hotell i natt, så jag är ledig resten av dagen och imorgon!! 
Har dock städat barnens rum och lite sånt nu (klockan är 13) och jag har lite tvätt att vika. 
Kollar fotbollen, HEJA USA! (Mitt andra hem, hur sjukt??) men Tyskland la precis mål... 
Present till vpappa

Äpple, kanel och keso👌



NEW JERSEY

Min syster visade denna grabb för mig och jag älskar hans videos. 
Se denna videon!!! Håller med han på allt UTOM när han säger att alla tror att deras delstat är bäst, även de som bor i New Jersey... Det ba högg till i mig och jag blev lite irri, haha. New Jersey är skitbra att bo i om man vill ha närheten till New York City men ändå inte vill bo i city. Det är bättre att bo här än i New York state. Så hata inte på Jersey grabben!!
Dock så kan jag hålla med om att New Jersey känns som en stat utan eget liv och inte har nått speciellt, men North och South Dakota, Montana, Wyoming, Nebraska osv.. ja, alla central/nordliga stater känns inte heller så underbara. Innan jag åkte så ville jag helst hamna i nån sydstat, Cali, nära New York och jag fick ju som jag ville! Efter Nash så önskar jag att jag hamnat där, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lång onsdag

Jobbat hela dagen därför inget bloggande. Det funkade bra även om det då och då var seeegt. 
Träffade Amanda och Tess nu på kvällen och nu är det dax för mig att sova. 
Fick veta att de ska iväg vid lunchtid så blir ledig efter att jag bara tagit hand om tvätten efter de åkt. Så jävla SKÖÖÖNT. 

Turn it up

Ja, jag är kär. 
Helt kär i Jimmyboy i Amber's Drive. 
Kan lyssna på bara det här för resten av livet. (förlåt taylor, håkan, one republic mfl.)
Ända jag lyssnar på minus när jag är ute å tränar. Ska köpa deras skiva när den kommer ut<3<3<3<3<3 och ska också köpa bara Jims skiva...<3333
Så jag har blivit vän med han på fb *stolt* och mamma har varit inne och kollat igenom om han är boyfriend material men hon tycker att 15 års skilland är lite too much...</3
Två av mina FAVVISAR. Som Jim skrivit ofc <33333
Ok. Ska sluta att vara fan-girl på bloggen nu
/Amber's Drives största fan
 
 

Poolparty

Blev som jag förutspådde en seg dag. Men nu är den över! Imorgon och torsdag bli nog också sega dagar då camp inte börjar förens måndag. Torsdagkväll ska familjen dock iväg och jag är ledig hela fredagen 😃😃 

Poolpartyt blev succé och alla grabbar hade jättekul. Roligast var nog när M pekade på mig och hans kusin (han som graduatade förra veckan) och sa att vi var boyfriend and girlfriend. 
Fixade topping till glassen för den är inte söt nog.. 



Tisdag

Sista skoldagen idag, och Ms sista dag på Elementry school! Till hösten börjar han samma skola som D. 
Jag har tränat och lyssnat på Ambers Drive hela förmiddagen. Snart är klockan ett och familjen borde komma hem vilket sekund som helst. De har varit på Ms graduation men jag orkade inte gå haha. Idag blir det poolparty här för M och några av hans kompisar. Vet inte riktigt vad de andra två ska hitta på men både mamman och pappan är hemma så det kommer inte bli så mycket jobb för mig men det är typ jobbigare för då är det så segt hehe. Jaja. Ska återgå till mitt trånande över en av medlemmarna i Ambers Drive, kanske gråta över honom med. 
(Samtisigt som jag kollar fotboll!! Hejar dock inte nått av lagen som spelar nu men ändå haha)

Dax att sova

Jobbdagen har varit jättebra, barnen är glada då de får sommarlov imorgon😃
Själv är jag i en "vill-tillbaka-till-Nashville" -och "vill-se-Amber's Drive-igen-depression". 
Träffade Amanda och Tess i town på kvällen för froyo och lämnade tidigare pga av detta. Jag är ju inte i normal. 


Vattenballonger

Jag drog en storhandling, tränade, kollade Amber's drive videos på youtube...solat och när jag var påväg att gå in för att ta en dusch och åka med glass till Es skola vid två så ringer det på dörren. Där står D som visst hade haft halvdag... Haha. Då blev dagen lite rubbad för min del men han ringer för lunch så slipper tänka på det.
(Läste igen om ser "ringer för lunch" en direkt översättning från engelskan.. Har blivit många sånna på senaste både i tal och skrift.. Hur ska jag kunna komma hem och verka normal) 
Han ringde titos burritos och beställde en sallad till mig👌 
Vi åkte tillsammans till Es skola och lämnade glassen sen åkte vi hem och åt maten och fyllde upp vattenballonger lagom tills hans kompis kom över för att bada i poolen. 
Om tio minuter kommer E och M hem!




Monday morning

Äter frukost och lyssnar på Ambers Drive på Youtube.. Helt kär i bandet verkligen hehe. 
Denna vecka kommer se annorlunda ut jobbmässigt. Vanlig dag idag men imorgon slutar barnen skolan vid lunchtid och ska ha dem resten av dagen, hela dagen onsdag men sen ska föräldrarna förhoppningsvis vara lediga torsdag eller fredag och då ska de troligen göra dagsutflykter! LÄNGTAR tills söndag då jag, Amanda och Tess ska på One Republic och The Script konsert!!!

Ma'am

Kommer garanterat ha en liten depression nu då jag lämnat Nahville och sydstaten Tennessee bakom mig.
Vill lätt tillbaka en dag!!
Vi landade i NYC vid 17 och som Amanda sa, det är galet att man kan landa i NYC och inte ens vara taggad på new york... Bortskämda? 
Vi mötte i aöaö fall upp saknade Tess i city och vi gick på en irländsk resturang, no surprise. Vi kollade matchen med ett gäng amerikanare som skrek U S A-U S A-U S A!! Så fort USA gjorde mål😂🇺🇸
I Will miss this place!





The Listening Room Café

På lördagskvällen satte vi oss på Broadway som är bargatan för middag. När vi var klara tänkte vi bege oss till ett glasscafe som vi redan ätit på två gånger, hemmagjord glass❤️
Men vi ville "smälta maten" lite innan vi gjorde det så vi började spatsera på en bakgata. 
Vi ser ett café som ligger helt själv på gatan där det inte finns nått annat typ, vi går förbi och hör en så jäklans fin röst. Vi blir stående utanför och sen bestämmer oss för gå in. Så glad att vi gjorde det!!
Det var ett gäng jätteduktiga artister (å snygga) som bara hade en låt kvar. Man ba men öh...
De klev av och alla vid borden lämnade caféet och vi och alla andra som kom in fick sätta sig. Så det var liksom olika sittningar.
I alla fall så kom det ett band som heter Amber's drive. Åh Gud va bra de var!! Deras låtar och texter och deras humor, ja allt var verkligen så grymt!!!
Efteråt pratade vi lite med dem och de var så charmiga. Lite ledsen för att jag nu måste flytta till en sydstat i USA eftersom jag ska gifta mig med en countryman.

Kolla va snygg han är😍😍😍😍





Where y'all from

Konstant fråga vi får här i Nash...❤️😍
Staden är SÅ mysig. Vi har bestämt att vi måste tillbaka nån gång. 
Idag har vi gått på Country Museumet, ätit, strosat i staden, gått över en fin bro, suttit vid vattnet och gått hem i spöregn. Det har varit jättefint här och så varmt hela tiden men PRECIS när vi skulle gå från town och hem till hotellet för att fixa i ordning oss för kvällen så kom ett syd-USA oväder och dränkte oss. 
Kvällens äventyr blev ett magiskt sådant. Är för trött för att skriva nu, men kolla in på min IG för ett smakprov. 
@elinerikssons

Elvis guldpiano

Hade gärna varit mrs. shelton
Blake😍

Tay Tay ❤️❤️❤️❤️




Blake och Luke= vackra country män



Aj aj...

Jag embracear vädret

Nu ska jag sova, vi är sju timmar efter så klockan är snart två. Imorgon åker vi hem😭 vid två, så lite tid i Nash innan vi måste bege oss till flygplatsen. 



NASHVILLE

Första intrycket av Nashville: en man sjunger country låtar på flygplatsen i ett vänt-area. 
Ja, här går folk runt med cowboy boots och cowboy hattar. Live musik på nästan varje resturang/bar. 
Är så trött, orkar ej blogga men här kommer lite bilder!!





I WAS WALKIN' IN MEMPHIS



Vi hamnade på en assöt marknad






FRAMME

Framme i Nashville Tennessee och på hotellet just nu! Ska bli en dusch och sen ska vi ut och utforska staden!! 
Ha en bra midsommar!!



GRADUATION AT PASCACK VALLEY HIGH SCHOOL

Alltså ååh!! Tar med mig denna dagen som ett minne för livet då jag fick se en graduation idag! Det var barnens kusin som jag hängde med igår som gick ut high school idag! Det var så coolt att se, talen som elever och lärare höll var precis som på film. De pratade om att de alltid kommer minnas Pascack och hur de stod på läktaren och hejade på deras footballs team, de pratade om hur mycket de har utvecklats och vilka mål de nått, att de är stolta över deras Community och att de alltid kommer ha vitt och grönt blod rinnandes genom deras kroppar... (Skolan färger är grönt och vitt).
Säger bara WÄ. Vill inte hem efter en dag som denna, älskar familjen och dess släkt... Kände mig som hemma hos barnens faster dit vi åkte efter för middag och mys!



Wiho de kastade sina hattar men fick ingen bra bild på det...här kan man dock se några hehe

Kusinen Matthew and moi



Bye Bye money

Torsdagsstädningen blev mycket roligare tack vare Kajsa som fanns vet Skype. Pappa och mamma lite med då. Askul, mamma ringer hem när jag spypear med pappa och kajon, jag svarar "hej det är Elin" över Skype. Snacka om förvirrad morsa. 
Åkte till garden efter, ajbaj money. 
Nära nog 200 dollar på demin supply Ralph lauren och free people... 






Chillar

Igår var värsta chilldagen, barnen kom hem halv 4 och vid 4 så kom massa barn oh vuxna över för "poolparty". Barnens 18åriga kusin kom och var badvakt så jag hade noll ansvar👌 
Satte mig bredvid honom och vi kunde dega i värmen i flera timmar samtidigt som jag frågade ut honom om allt som har med amerikanska ungdomar, high school och college att göra😁 



Froyo varje vecka

En regel som kom till förra veckan då det bara är 8 veckor kvar i detta underbara skitland❤️ Hatkärlek❤️
Så träffade Amanda i town för planering som skrivet. Och froyo.

Only in America





HEJ ÅNGEST

Medans jag fixade min lunch så lyssnade jag på Miley Cyrus The Time Of Our Lives och det liksom högg till i magen och ångesten över att året snart är slut kom ganska starkt. Även om jag är så klar med att vara Au Pair och redo att göra nått nytt så finns det en del av mig som älskar det här livet och om en månad är det över. 
Är så bortskämmd med allt bra här att jag inte ens tänker på det. FAN va jag kommer sakna det här livet 1 vecka efter att jag kommer hem. 
Kollar fotbollen medans jag äter min lunch. Nu spelar Australien och Nederländerna... N lägger mål och 30 se senare gör A mål, askuuul! Men jag håller på USA faktiskt. Eftersom sverige inte är med! Skulle nog aldrig hålla på USA annars men eftersom jag bor här nu så kryper en liten patriot ut.  Men lycka till USA, både Portugal och Tyskland i samma grupp...
 

Trettiplus

Japp ännu en dag av 30+ värme. SKÖNT. Har ätit frulle och ska börja städa i uterummet och tjäna lite extra cash!  Sedan ska jag åka och handla och sen träffa Amanda i town för att planera inför Nashville!!
Hoppas ni får en fin dag! Min kommer vara svettig!

Kvalitetstid

D hade några kompisar över och de badade i poolen, så jag kunde sitta ute i solen stor del av eftermiddagen, skönt. 
Vid 18 tiden körde jag M till en av hans aktiviteter och efteråt hade vi egentid, vi åt middag på en Wendys. Mys!

Åkte hem och droppade av M och körde tillbaka in till town och mötte upp Tess, vi satt i parken tills det blev dax att sova.




Paramus park mall

Idag gjorde jag ett ärende åt vmamma, nämligen köpa presenten till Es lärare. Åkte till nio olika affärer för att köpa presentkort a 25 dollar styck. Det var inte så jobbigt då de flesta av affärerna låg i Paramus Park Mall. En mall som ligger 3 min från mig med bil. Den är bara en bråkdel av garden state plaza är men om Göteborg hade haft hälften av affärerna så hade jag vart nöjd. Panikar lite över att jag inte utnyttjar shoppingen mer här… 
Köpte iaf en ny gimme brow på sephora. 
Har smått börjar packa inför Nash och biljetterna är redan utprintade. 
Ligger ute vid poolen nu och dör nästan så varmt är det, 34 grader vadådå. Tackar gudarna för poolen. 




👌

Igår var en så härlig dag. Barnens farmor + hennes man kom över innan de skulle åka tillbaka till Florida, min vmamma var ledig och vi alla satt på eftermiddagen ute i solen vid poolen där E lekte med en kompis. vpappa kom hem med pizza så behövde varken laga mat eller diska, najs. En av barnens kusiner kom och plattade Es hår idag (igen) tror lilla E vill ha rakt hår...
Vi tittade på USA-Ghana matchen och sen träffade jag tjejerna ❤️❤️



Har det gött👌

Var tyvärr tvungen att säga hejdå till Isabelle som åker hem idag😔
Sitter just nu ute i solen och svettas😃☀️



ELVA

Igår passerade jag 11 månaderströskeln! HELT SJUKT. En månad och en vecka kvar i familjen och sedan är det semester som gäller!! Wiho! Nu väntar en 4 dagars arbetsvecka då jag och Amanda åker till Nashville på fredag! Taggataggatagga

Bra söndag☀️

Vi i Glen Rock på en starre tills man blev röd i ansiktet av solen. Sedan åkte vi till Cheesecake factory. YUM! 
Nu på kvällen har jag lockat Es hår, hon har ju så GALET fint och tjockt lockigt hår så det tog sin lilla tid! Söt blev hon i alla fall, hon såg ut som ett litet troll!



Left overs

Så mycket mat över 😍😍😍
Vad sägs om chokladtäckta jordgubbar?
Dock ska massa komma över idag så maten lär försvinna😭 jag ska träffa tjejerna❤️ Lite synd att allt bra ska hända samtidigt jämt..  Missar ju maten nu... 
Alltså återigen igår, servitörer, bartenders, djs, dansare, sushi makers. De hade allt!!!! Vill tillbaka hit när M har sin bar mitzvah 😃😝

Temat var "what a ride" och bergodalbanor, som D älskar! 



Konverterar

FAN! Varför blev man inte jude?? Bar mitzvah for the F-ing WIIIN!
Jag har haft de roligaste kvällen sedan jag kom hit!! Aldrig för mitt liv hade jag trott att jag kunde ha så kul på en tillställning där åldrarna var antingen 13 och yngre, eller 40+. (Minus kusinerna som är 16 respektive 18).
Men alltså ÅH VA KUL DET VA! Dansade med mammorna och papporna som man annars ba utbyter några ord med, galna Isabelle samt massa barn!! Haha alltså går inte att beskriva hur KUL! kan inte heller beskriva hur jäkla skönt och kul det var att se alla föräldrar släppa loss😂😂😂
Så jäkla sköna människor❤️ så fort musiken åkte på körde alla klackarna i tacket och vi dansade så mycket att vi missade förrätten!!😂

Brukar ju inte lägga upp bilder på mina VACKRA värdbarn men denna måste upp, D är så fin och världens roligaste❤️ Ska ta med han hem till sverige❤️

MAT som var så god att man nästan grät

Haha, jag och Isabelle blev inte så börja med våra efterrätter. (Det fanns olika tallrikar som slumpades ut) vi gick till köket och bad om andra och tog med dem till bordet och sen kom servitörerna med ytterligare 2 tallrikar! Vi hann dock bara smaka lite av varje innan vi ville dansa igen och när vi var klara med det var maten borta 😂😂



Fick dricka ikväll för mina sköna vföräldrar, H såg att jag inte dansade med en gång så hon ba "drick du, nån kommer vara nykter nog att köra hem din bil" well, slutade med att jag gjorde det ändå😂😂
Hade mest druckit öl men ändå nån cosmoplitan, så himla sjukt att det är lagligt här, så man brummade ju hem med vmamma i baksätet✋😎😂



Morning service done!

D var så himla duktig!! Eller det är vad jag hört i alla fall, jag förstår ju liksom inte hebreiska så for all I know så klantade han till det tusen gånger. 
Man får inte ta bilder eller använda elektronik överhuvudtaget fram tills solen går ner ikväll så kunde ej ta bilder at Temple. 
Här är jag och issa innan!

Och vi kanske smygtog nån bild på toan...




GRATTIS AMANDA!

Idag fyller Amanda 20 år!!!! Tyvärr kan varken jag eller Tess fira henne idag då vi båda är upptagna med familjerna typ hela dagen, undantag för Tess som kan ses på kvällen. Men vi ska fira henne imorgon istället!! 
Grattis till dig igen!! Hoppas du får en grym dag❤️ C U 2morrow!!!

Trevlig kväll❤️

Haft en riktigt fin kväll, så himla intressant att sitta och kolla på deras "Guds tjänst". Mycket mer chill på templet än i kyrkan dock. Folk lyssnade inte så noga på bönerna utan satt å småpratade emellanåt...
Men nått jag gillade var att deras "pastor" som kallas för Rabbhi frågade runt om någon ville dela ett "wow-moment" från veckan. 
Sen så läste en person upp att en som är medlem i templet gått bort och att en minnesstund skall hållas för den personen från söndag till torsdag. (Man träffas på kvällen och sitter och tänker på den som dött och det gör man många kvällar i rad, tycket det är så fint).
Vi lyssnade på D som läste upp massa böner på hebreiska, så duktig är han, och så åt vi middag på templet, sen blev det dax att åka hem! 
Jag och Isabelle innan templet!





Its time

Min vmamma har i EVIGHETER tjatat om mitt hår. Hon tycker nämligen det är galet att jag alltid låter det självtorka och inte "blow it out". Så nu ska hon äntligen få göra det på mitt hår!! Haha! 
"Two o'clock hair appointment"-i huset! 
Hon ringde nyss och jag fick order om att inte hoppa in i duschen än, hon måste nämligen vara på väg hem innan jag får göra det, allt ska tajmas perfekt!! 😂😂😃😃
Ikväll är det Ds middag och det ska bli så trevligt!! Massa släktingar ska vara där! 
I onsdags så började jag panika lite extra. Jag ska ju nämligen hem om 2 månader. Det känns så naturligt att veta allt om min familj och deras släktingar, jag står där och lyssnar på släkt-skvaller och tänkte att wow, om två månader kommer det är vara längre bort än månen. (Nästan) 
Sån himla sorglig känsla, det är ju inte bara en familj man kommit nära utan hela deras släkt... FY. 

Good morning

Jag har 45 mina sovmorgon idag för att D ska inte till skolan, han har mycket att öva på inför ikväll och imorgon. Men de andra två ska vi tvinga iväg även fast de tror att de ska få vara hemma av nån anledning... 
Nu ringer mitt alarm så bara att släpa sig upp å jobba!

✋✋

Sorry för händelsefattigaste blogger just nu. Blir bättre efter stress-helgen! Mycket jobb å slit idag med men är så nära nu!!! Alltså yes!! Bar Mitzvahn kommer börja med middag imorgonkväll och därefter är det det vi kanske kallar gudstjänst på lördagen (Och fredagskvällen med om jag förstår rätt) sen hem, duscha, byta om och i festkläderna och så drar festen igång på kvällen och sen är det fest å mat å dans till efter midnatt.Wiho!
Sen söndag och då blir det att fira Amanda som fyller år på lördag! 

Och idag var det 2 månader  kvar tills jag landar i Sverige. Tiden springer iväg å jag flåsar som ett djur!! But love it at the same time!

Torsdag

Fick 45 minuters sovmorgon eftersom barnen var trötta och fick komma till skolan sent. Medans jag körde D till hans skola så hjälpte H till med de andra två så när jag kom hem kunde jag köra dem direkt, en lugn morgon alltså. Åkte från skolan till town eftersom man va så nära liksom, blev frukost där. Varför är köpkaffe så mycket godare? 
Har städat och allt sånt som vanligt på torsdagar. Nu vilar jag lite innan jag ska börja jobba vid tre igen!

Polispolis

Träffade Tess på kvällen i cirka 1,5 timmar, så himla SKÖNT! Satt lite i parken där de nu börjat visa film, KÄNNS SOMMRIGT!! Och sen satt vi på Starbucks. Snacka skit hela tiden och det är det bästa som finns❤️ 
Det kom fram två damer som ville få oss att gå över till deras andliga och spirituella Moder Guds kyrka.. Alltså va.. "När alla trodde att jorden va platt så ansågs de som sa att den va rund knäppa, det är samma nu...." Och "evolutionen är bara en teori" JAHAJA.

När jag åkte hem så börjar de röda och blå ljusen blinka bakom min bil... Tror jag ska dö när jag inser att det är mig den är ute efter... Hinner tänka många tankar innan polisen kommer, bland annat om jag inte blinkade när jag svängde höger, speedade jag? Kan de skicka hem mig? Hur mycket kommer börsen landa på? Kommer de straffa mig för att jag inte har Jersey-körkort?
Vill bara börja GRÅTA. 
Polisen kommer och jag trycker ner rutan, kan ju säga att detta är Top tio nervösaste jag varit i mitt liv. 
Han ber om körkort, resgistering och försäkring. Panikar fram körkort och mitt internationella körkort och försöker förklara för honom vad det är. "Gotcha" säger han bara och bländar med lampan i ögonen på mig. Nervös som FAN fumlar jag runt i handskfacket och massa papper bara väller ut😂😂 ger fram fyra och ba "can det vara nån av dessa papper?" 
" eh.. Du har rätt många där, men ja, och det andra ska vara vitt och rött" 
Hittar det sista pappret och visar upp för honom.
Han tackar å lämnar tillbaka allt till min stora lycka och säger att anledningen till att jag blev stoppad var för att ljusen inte va på. HAHAHAHA. Sorry. 
Lättnad. Han bad mig sätta på dem igen och städa bland papprerna i bilen och sen var jag FRI. Kändes som jag slapp undan döden. 
Men nu i efterhand är jag en galet amerikansk erfarenhet rikare.  

Fotografering

Hann med en promenad idag vilket var så skönt. Var ledig lite på dagen och sen på eftermiddagen åkte vi till templet. Där var det fotografering som gällde. Hela familjen såklart, plus kusinerna och deras föräldrar, mormor och morfarn och farmorn + hennes man + morbror + fru.
Resulterade i 23 personer som skulle ta bild, i TVÅ olika outfits.... Helt galet, det tog 4 timmar! Men det var ändå kul att se det och det kändes så himla amerikanskt! Jag och Isabelle var där och hjälpte till med att få folk i och ur sina kläder, maten och lite annat. 
Bara torsdag och fredag kvar innan det blir Sabbat middag på fredagen och sen smäller det på lördag! YES!


Tempel time

Nu ska jag, mina värdföräldrar och Isabelle till templet för att börja förbereda inför på lördag!


Vart är solen

Eftersom jag inte gjort nått annat än att vila idag på min lediga tid så har jag hunnit kolla mycket film! Såg Before Sunrise, en film som jag bara älskade och var tvungen att kolla på uppföljarna, Before Sunset och Before Midnight. Alla tre gillade jag skarpt och var så glad över att uppföljarna inte var skit. 

Dax att sova nu.. Vädret är deppigt, varmt men ingen sol syns till... Inte speciellt kul väder med andra ord. 



Förberedelser

Denna korg med allt man kan behöva kommer finnas på damtoaletten i templet på lördag.. Tycker det är väldigt fint att man har en korg där alla kan få ta det dem behöver, va det nu må vara...



Måndagen

Jag åkte till affären för att köpa dricka inför helgens megafest, bar mitzvah!!

Jag åkte och fick bilen servad och tvättad, lyx att inte behöva göra nått sånt själv. 
Jag och Eli lekte.


Jag har varit yr hela dagen, det kom redan igår typ efter middagen. Känns som om jag är trätt och ful på samma gång, och emellanåt känns det som allt snurrar och det är så jäkla jobbigt. Tänker ju alltid det västa som den light hypokondriker jag är. Har fått för mig att en tumör sitter nån stans i hjärnan och spökar. Kanske inte är så konstigt att tro det när det känns som var enda sten man vänder på så hittar man cancer. Så fort nått gör ont eller när jag hittar ojämnheter på kroppen så tänker jag cancer. Fyfan va jag hatar att gå runt och vara rädd. Vill dra en kroppscan och bara checka av varje liten millimeter av kroppen. 
Nåväl, hoppas att jag inte är yr imorgon och att jag bara behövde sömn. 

Nu på kvällen kom barnens farmor och hennes man hit, de bor i Florida och jag hade aldrig träffat dem innan så det var kul att få ett ansikte på rösten som alltid säger "how are you my dear"


The City

Vi satt i Bryant Park nån timme, i skuggan för de va så varmt!! Fattar varför alla New York-bor flyr staden på sommaren....
Vi började gå neråt med en resturang jag kollat ut som slutdestination. Vi stannade för froyo och sedan satte vi oss i Washington Square Park och lyssnade på en man som spelade på sin flygel (eller e de ett piano tror du man vet) mitt i parken. De e ju new york så de e ju normalt. 
Vi satte oss tillslut på restaurangen spm var en italiensk sådan med en "trädgård" som vi satt i. Så mysigt! Halva väggarna och hela taket var i glas så det kändes som man satt ute, Tess fick till och med syn på en myra på hennes tallrik (när hon typ va klar). 




Trettio grader

Åh så jäklans varmt och gött och svettigt. Sitter på bussen påväg till New York nu för att möta upp tjejerna. 
Vi tänkte sitta i nån park på Manhattan och mysa och prata skit, ska bli MYS! Och varmt... Och svettigt... Men underbart för New York är New York. Troligen så blir det inte mer city förens om 3 veckor, då nästa helg är det bar mitzvah och firande av Amanda som fyller 20 och veckan efter.. NASH!
Så jäklans sugen på en cola NU. 





Please dont say goodnight

Underbar picknick time med Tess i Ridgewood.
 
 
Jobbar kväll, förutom att E fick ett utbrott vid maten så har kvällen awesome. När jag skulle duscha E så vägrade hon ju som så många gånger förr, hon hatar när man ska hjälpa henne med balsamet.. Men jag sa att jag har så lite tid kvar här nu så att det blir inte så många mer duschar för mig, då stod hon stilla och lät mig snällt hjälpa henne. 
Jag och M lekte i källaren när D ber mig hjälpa honom att hitta en fjärrkontroll på mellanvåningen. Springer upp och letar, men vi hittar den ej, så han går upp på övervåningen och säger ''Elin kom och titta på tv med mig'' då hör jag M säga ''Neeej! Hon leker med mig!!'' Jag ler för mig själv och ba scoore, killarna gillar mig♥ 
Och som om M läste mina tankar hör jag hur han säger från källaren ''Du älskar att vi bråkar över vem som du ska vara med''
Hahahahahahaahaha han känner mig för väl. Kommer ner och kramar om honom och han säger, ''det får dig att känna dig speciell, och du är speciell'' 
Sen leker vi med vår racerbana och han sjunger ''dont say goodnight.. with the stars in the sky, lets wait til tomorrow paints the sun across the sky...''
Lite senare säger han ''du är awesome, det vet du va?''
''nej''
''Men nu vet du!! Du är awesome!!''
''Tack M du vet att du är det med va? Du är awesome!''
ÄLSKAR! Och idag har han varit SÅ mys, han bråkar ju ALDRIG men idag var han bara sådär extra underbar som han är lite då och då. 
När jag var i Ms rum sen och viskade lite hemligheter och godnatt så kom D in i rummet och sa att om jag nu ska viska nått till M så måste jag komma in i hans rum och viska nått hemligt till honom med. Så himlans SÖT. 
Somnar som en väldigt glad au pair idag. Puss.
Först kollade vi tv och såg ett race och då började vi bygga vårt eget istället!






Class of 2014

Så himlans fint att se alla grattisskyltar i trädgårdarna just nu, alla hushåll som har ett senior-barn på antingen Ridgewoods, Ho-Ho-Kus eller nån annan towns high school har skyltar i sina trädgårdar nu där det står att de tar examen. 
Grattis till alla er som tagit sutdenten hemma just nu också, sorry to say it, men det finns inte mycket som slår den dagen som är sprängfylld av lycka. Men ni som ska åka som au pairer senare i sommrar har i alla fall ett minst sagt spännande år framför er!!
 

SOV DÅ

När man kan sova hur länge man vill vaknar jag 7.30 blev alltså ungefär sex timmars sömn så känner mig helt seg nu. Planen idag är oklar, dock jobbar jag ikväll från 18. Ska försöka masa mig upp och träna lite nu!
Gråter nästan när jag tänker på att om några timmar spelar Håkan på Ullevi, alltså ÅH va jag hade velat vara där!
Längtar tills imorgon då vi ska till New York!!
Hoppas alla ni som ska på Håkan får en GRYM kväll! Ni andra också såklart!

Movie night

Hemma från bion the Fault in our stars. Herregud va man lipade... Det var jag, Isabelle, Tess och Amanda plus hundra småtjejer på kanske 13 år..






Fredag

Tränat och tagit hand om tvätt. Sen åkte jag till Garden och mötte upp Isabelle som fått skjuts dit av H. 
Nu är vi hemma igen och D har precis kommit hem❤️ Han ska göra vofflor i den nya toastern han fick av mig och Isabelle och en annan au pair i present.


Godnatt

Askul att Isabelle är här, tycker både jag och barnen haha. Mest skönt för mig kanske för behöver inte vara lektant på 11 dagar nu! Isabelle dtabbar nämligen här tills efter nästa helg då bar mitzvahn är! 
Imorgon så är det fredag vilket e najs, vi ska se en film som heter The Fault In Our Stars. Tror Sverige premiären redan varit, har jag rätt? Nån som sätt? 
Ska ju tydligen vara sorligaste ever, måste dricka mycket vatten imorgon så jag inte bli uttorkad under filmen... Barnens kusin var här för några veckor sedan och satt å sträckläste boken (hon läste ut den på en dag) och hon grät å grät.... 
Alltså denna filmen kommer döda mig. 



Sooool

Den regniga torsdagen blev solig till slut! Skönt! Kört två t25 idag vilket känns asbra. Ätit lunch nu och väntar på att barnen ska komma hem. 
Gjorde ett ärende i town och det är alltid lika spännande att gå runt i town på dagen, massor av Ridgewoods stay home moms är ute och spatserar. En botoxfylld dam vars hund börjar springa ut i gatan: NO GUCCI, come back!!!


5 juni 2013

Det måste skrivas att det idag var ett år sedan jag tog studenten. Hade gärna bytt ut denna galet regniga torsdag mot världens bästa dag. Alltså åh
Idag kommer Isabelle hit! En gammal au pair som redan hälsat på två gånger under mitt år. Ska bli kul att få träffa henne igen😃 



Mini Olympics

Det var rätt kul att kolla mini Olympics och få se vad E har lärt sig under året! 
Familjen åkte på kvällen till Moes för middag men jag valde att stanna hemma, så slutade redan vid 18!! Så himlans skönt. Har kollat Kärlekskoden och har nu sett alla avsnitt som är ute. Så himla pinsamt program, men ändå kul. Blir så himla taggad på att börja plugga när en expert (psykolog) gör ett uttalande. Hehe.
"Länderna" som "tävlade" var USA, Kanada, Kina, Storbritannien, Irland, Italien och Sverige!!




Hallihallå

Dratt en löprunda på 4 km, sov så dåligt i natt så hade aldrig orkat en mil. Nu ska jag ut på en lång promenad, ska bli så skönt. D har ett tal idag i skolan, lite nervös å hans vägnar för om han för bra ifrån sig kanske han blir vice president i sin skola, det skulle han verkligen förtjäna! 
E han en gymnastikuppvisning idag men jag och D ska först till tandläkaren där han ska få en annan avtagbar tandställning efter sin räls, så vi ska dit efter, gör inte mig nått alls att jag missar en del av uppvisningen haha.
Just nu är det 23 grader och så fuktigt att man dör, det ska bli 28 idag...



Spöregn

Sitter å tar en miljon selfies i mitt nya hår, både M och D uppskattade det massor, E sa att hon inte såg nån skilland. Min frisör hette Vinnie och hade perfekt hår. Ville ba äta upp hela han för han va så vacker och charmig. 
Varmt och soligt hela dagen och nu regnar det cats and dogs alltså. 


💇

Sådär ja! Mycket blondare och håret känna fräscht igen, skönt!
Syns inte så mycket på bilden men större skilland irl!



Hos frissan

Hejdå slitna hår, hej kort hår igen. 
Ska färga det med hehehh alltså shiet. 



🍱🍣🍜

Det blev så jäklans sent igår så orkade inte blogga.. D hade massa kompisar över på poolparty och på kvällen åkte jag och familjen till Kumo och åt födelsedagsmiddag för honom. Vi kom dit efter åtta då M hade en baseball match. Vi var hemma halv elva, två timmar senare än Es läggdags tid.. 


Vad är det för en dag

Det är ingen vanlig dag för idag fyller äldsta barnet år och nu är han tonårig!!!
Har har börjat få en liten "mustasch" och det år nått som H tycker om att poängtera, igår rakade de bort den haha. Men tyckte därför detta grattiskortet passade bra👌 

Gjorde pannkakor med chokladbitar till honom som blev mycket uppskattat! Nu ska jag städa undan helgens kaos och tvätta, sedan blir det matshopping! Ska även träna och vara ute i det härliga vädret vi har här! 
Hoppas ni får en bra vecka! 


Allt e för bra nu

Vilken jävla bra dag vi haft!!!! Strålande sol, blå himmel och runt 22 grader men kändes som 30. 
Vi åkte in till NYC och drog till Brooklyn och satte oss i Brooklyn Brigde Park. Vi hade picknick och mös. Vi träffade på två killar i parken som vi lirade lite boll med till parkens glädje (för vi SÖG) och hat (för vi SÖG). Många kollade på oss å skrattade medans några var irri när ville hamande i deras gäng...😂😂


Sedan gick vi över Brooklyn Bridge, kändes lite konstigt när jag kom över på andra sidan och glömt njuta av utsikten...är så jävla LOCAL ska ni veta.
Vi skildes åt och jag och tjejerna gick till Little Italy, så mysigt det blivit nu när det är sommar och man kan sitta ute!!
Efter L.I. gick vi upp till Union Square och åt på Max Brenner..yam!



FÖRSTA JUNI

Whattaheeeeel? Första juni?? Räknar ner dagarna tills jag ska få krama om alla igen vääldigt ofta men tiden går ändå så FORT! Om 50 dagar måste jag säga hejdå till Tess eftersom hon hinner åka hem till Sverige innan jag kommer hem (hit till Ridgewood) igen!! 71 till hejdå new york och 72 tills jag måste säga hejdå till Amanda och familjen och mitt amerikanska liv.... Helt galet!
Om två veckor är det bar mitzvah och nu börjar jag bli taggad då jag har allt jag behöver inför det!!
Tre veckor kvar till Nashville *gråter av lycka* 
Idag blir det New York med Tess och Amanda, ska bli så mysigt!! Planen är picknick i Brooklyn, middag i Little Italy och efterrätt på Max Brenner, chokladstället!!!
Kommer snart hjärtat!!!



The Happiest 5k

Det var så jääääkla roligt!!!!
Det kändes som man sprang i tio min trots att vi sprang i 28. Tiden var ju inte det viktiga och ibland fick man ta myrsteg och vi zickzackade genom hela loppet för så många gick.. Det heter ju Color Run av en anledning hehe.
Men zickzackandet och färgerna gjorde att det var det roligaste loppet ever!!
Innan loppet
 
 
 
Under loppet
 
 
 
 
Efter
 
 
 
 
 


Och sen party!!
 
 
 
 
 
 
Sån jääklans bra upplevelse! När vi står och tvättar oss på en subway station så möter vi några tjejer som visar sig vara från mexico, vara au pairer, i Ridgewood... Så sjukt! 
När vi går på Manhattan så får vi galet mycket blickar och en del stannade oss och frågade varför vi såg ut som vi gjorde... Så himla kul! Bästa sättet att få uppmärksamhet på hehe.