Namnsdag

Wiho idag är det min namnsdag, hade jag varit hemma hade jag beställt någon god maträtt typ lax och färskpotatis. Alltså :( Och druckit mjölk! Saknar mjölken jag dricker hemma, den jag har här smakar typ samma men har massa socker i sig så det suger. Saknar även partillevattnet, vattnet här smakar lite klor, yum. Men jag har ätit bananpannkaka till lunch & ikväll blir det macaroni and cheese, ändå gött. 
Kolla i vänstra hörnet, min high tech phone jag har här, ''au pair-telen''. 
 
Idag har städerskan varit här, hon städar allt utom mitt å barnen rum så tänkte att jag skulle passa på att städa (läs lägga saker på sin plats) mitt rum nu då. Fattar inte att det kan ha blivit så stökigt på så kort tid? Har ju INGA saker så hur går det till? Märkte att jag måste damma och dammsuga där inne också. Får bli morgondagens projekt. 
Mitt LILLA rum. Sjukt litet, men har kommit på en bra sak med ett litet rum: Jag når allt från sängen, väldigt bra. Glömde ljuset *släcker från sängen* 
 
 

Syrsor

Idag har det varit en tuffare dag med lite bråk och sånt kul. Är helt slut nu så ska sova. Det suger att vara helt slut vid 8 på kvällen men thats life. Kan ju inte sova på dagarna eftersom det är en jävla syrsa-invation här. De kommer fram vart 17onde år, så det är ju gött. De är stora och äckliga och låter som fan. Life<3 
Hade kunnat lägga upp en bild på fanskapen men tror ni mår bättre av att slippa se dem. Pöss å kram

Tjabba

Tjena, Hallå. Idag har jag varit supereffektiv, redan hunnit träna, städa och tvätta. Väntar bara på torktummlaren sedan är jag fri till fyra, klockan är halv 10. Fint väder så det blir poolen, awesome. 

Har inga kul pics nu så:
När jag å Carolin gick omkring vid ca tjugonde gatan fick jag plötsligt syn på Flatrion building, ett landmark som jag sett på film och nu fick se for real. Love New York.
 
 

ORKA! @#!%*€

Lite så kände jag när bilen inte startade när jag varit på en snabb kaffepaus i Ridgewood med tjejerna. Lite halvt lack + panikslagen ringer jag min vmamma. Efter ca 20 min i den grova hettan som uppstod på parkeringen kommer en man och hjälper mig med bilen. Wiho. Nu är jag hemma och back on track efter att jag vikt en stor hög med tvätt. Om ca 15 min kommer kidsen, innan dess ska jag fixa lite packning till dem och sedan blir det ut å köra bil hela kvällen lång.
Bra saker som hänt idag: 
*skype med Rerre å Karin
*gött väder
*kaffepaus
*bada i pool
*druckit mjölk
Adios friendos. 
 
Här får ni en bild på Frihetsgudinnan för att jag vill åka in till New York igen, nuuuuuuu!!
 

New York

Efter en joggingtur och ''övningskörning'' med min värdpappa var det dax för New York. Åkte in med familjen (yes, sparade ca 9 dollar vilket var najs, blev avdroppad vid 92nd street och skulle till 42nd street så tog istället subwayn för första gången, helt själv, *stolt* för jag kom rätt med en gång!) Jag träffade min rumskompis från Au Pair-Academy, Carolin från Tyskland. Vi åkte till Central Park (börjar vid 59th street) och gick runt där ett tag, kollade lite baseball, volleyboll och fotograferingen av ett bröllop.
 
Central Park, kontraster kontraster. 
 
Vi åkte sedan ner till Union Square (14nd street) åt på en Wendy's och sedan gick vi upp Broadway och 7th ave & kom till 31st street 7th ave=hotellet där jag och Kajsa sov när vi var i Nevvan.
 
I live in America
 
Alltså åh.
 
Fick med Carolin till Starbucksen som låg mittemot vårt hotell, där jag och Kajon åt ett par gånger, på Carolins första Starbucks besök, gött.
 
Mocha Cookie Crumble Frappuccino
 
Vi fortsatte från 31st street till 42nd street=Times Square, där satt vi en stund innan vi var tvunga att åka hem. En riktigt kul dag var det!
 
Alltid lika crowded Times
 
Nu ska jag, ungarna och min vpappa kolla på finalen av Golden Cup (eller nått sånt, vill inte söka på namnet för då ser jag vem som vann  USA vs. Panama tror jag de var) som de bandat. 

Easy-Bake

Lördagkväll=jobb. Men så jobbigt var det inte, det var endast jag och lillflickan hemma. Grabbarna var på bio. Så jag och my girl hade en mysig tjejkväll. Vi bakade Red velvet cake i hennes Easy-Bake Oven, allt flöt på bra, hon hjälpte till och med mig med disken. Mys!
 

Najs

Hellu!
Igår hos Sanna efter pizzan och kikärtkakorna gjorde vi s'mores, marshmallows, choklad (vi använde nutella) och kex. Man värmer marshmallowsen i eld och lägger den mellan två kex med choklad, mömma!
 
Vi hade göttigt tjejsnack plus mer roligheter. Vi var även några som sov över. En riktigt härligt afton med andra ord! 
 
Efter frullen i morse visade Amelie och Anna mig utsiktsplatsen i Ridgewood, man såg hela New York skyline i horizonten, väldigt coolt men också overkligt. Vi åkte vidare till Ridgewoods ''centrum'' där vi gick i lite affärer och sedan drog vi till Country Pancake House. 
 
Vi beställde 2 pannkakor var (det vanliga är 4st.) åt en så fick min första doggy bag med mig hem, wiho! Satt i en minipark lite kort och nu är jag hemma för att snart börja jobba. 
Pöss!
 
 

Balkonghäng (Uppdaterad med bilder)

Hey! 
Det blev ett snabbt besök på Granden mallen där jag köpte denna på Urban Outfitters.
 
 
Jag har fortfarande inte riktigt tagit in att jag är i USA. Tycker fortfarande att husen, bilarna och lastbilarna är coola, hehe. Men när man åker på motorvägen och ser Empire State i horisonten så förstår jag att jag faktiskt är här, wiho!
Efter att min area director va på besök har jag lite ångest över allt: körkort, skola, bankpapper, bankkort, personnummer och sånt. Men tar tag i det imorgon och nästa vecka. 
Min första vecka är done! Fick min lön idag, 200 dollar. Sån lycka!! 
Nu sitter jag och tjejerna (Ellen, Anna, Amelie, Olivia) hos Sanna ute på hennes balkong, musik och vin, gött liv!! 
Anna, Amelie och jag splitta en pizza. 
 
Vi har även bakat kakor på kikärtor. 
 
 
Hoppas ni där hemma får en bra helg! Puss!!

snabbt

Hej!! En stressad Elin här. Idag har min area director varit här och pratat regler och sagt snällt men strängt att jag MÅSTE ta körkort här. kul. Hon hjälpte mig även med lite info om skola och kurser. städat mucho idag, dammat, dammsugit osv. Hann med en snabb springtur, (min mamma lyckas, trotts tusentals mil ifrån mig, tjata på mig om träning, fast tack mammi, behövde den!) men efter endast 1,5 km var jag vilse och det var bara att vända om och försöka ta samma väg tillbaka.
Vilken sekund som helst kommer min vpappas syster och hennes dotter, (16 barre) vi ska till mallen, hoppas på lite shopping. PÖSS

Göd morning

Upp vid 7.10, börja jobba 7.15. Det är ganska praktiskt att jobba hemma. Nu är klockan halv tolv och jag har käkat frulle och kollat Hang over 3. 
 
Jag anstränger mig hårt för att ni åtminstone ska få trevliga matbilder. Kolla va gött med yoghurt, blåbär, jordgubbar och cheerios. Något som förvånade mig är att cheeriosen inte va sötade med varken socker, honung eller glasyr, bra jobbat amerika! 
En annan sak som förvånade mig var igår när det ringde på dörren och det stod en man i komplett kirurg-outfit utanför. Förstod först nada, men han var tydligen pappa till flickan som var här på en snabb playdate hos min lillflicka. hejåhå. 

Är såhär glad när jag äntligen får äta frulle.
 
 
 
 

Onsdag

Sämst rubrik jag vet. Det är inte lätt att komma på en passande rubrik kan jag lova.
Ellen och Olivia kom över en par timmar idag för att göra mig sällskap vid poolen vilket var mycket uppskattat. Vid 16 jobbade jag igen & faktsikt ända fram till 22, så jag lagade middag och hela köret!
 
Kyckling och sallad blev det (känns som jag driver en matblogg med alla jäklans matbilder jag lägger upp). 
 
Det är inte det lättaste att ta hand om barn man inte bestämmer 100% över och särskillt inte när jag inte känner dem helt än, (plus att orden fastnar i munnen på mig när jag försöker förklara vad som gäller) men ungarna lär sig sakta men säkert att jag inte ger mig i första taget. Dock tycker de kanske att jag är lite sträng. Men när de frivilligt gosar med mig framför TVn på kvällen känner jag mig för stunden som världens lyckligaste au pair.
 
Anna var mycket snäll och hämtade upp mig när jag slutat, det var nämligen en utomhusbio i Ridgewood ikväll. Jag hann inte se så mycket av filmen (Jurassic Park) men det var skönt att komma ut lite! Nu ska jag sova och hoppas på att mellangrabben inte är sjuk imorgon då han var lite hängig ikväll. PUSS
 
Utomhusbion
 

Yoghurt

Heyy. Skypeat med mamma och Kajsa i två timmar, mys. Har städat och tvättat, har bara lite kvar nu, sedanska jag gå ut och lägga mig vid poolen, najs. 
 
Precis ätit frulle, yoghurt & bär. Kan meddela att det smakade som nån slags vaniljpudding med lite yoghurt snarare än yoghurt med vanilj. 34 g socker i denna förpackning (men den är nyttig för den är ju lowfat) . Gött. När jag skypade med m&k fick jag veta att det är 4g socker i mjölken där hemma, & här är det 16g. Kommer antagligen få diabetes. 
 
Min frukost, kollade även klart på filmen Trust som jag började kolla på igår, en riktigt otäck film, men väldigt bra!
 
 

Prosopagnosi

När barnen var iväg på camp passade jag på att tvätta och städa. Jag gick aldrig på en upptäcksfärd för himlen såg något osäker ut. Istället kom min värdpappas syster och hennes dotter och hämtade mig och jag följde med dem till en resturang någonstans där de åt lunch. Jag hittar fortfarande inte i området, känns som om jag lider av prosopagnosi (ansiktsblindhet, nej jag visste inte om det ordet innan lärde mig det precis nu) fast med hus. ALLT ser likadant ut. Well. När jag kom hem hade jag tid att sola lite vid poolen. Jag hann även skypea med Matilda, Julia och Amitis idag vilken var awesome. Snart ska jag hämta lillflickan från en playdate.
 
Här dödade jag 1,5 timmar innan idag
 
 

Smoothie

Morgonen har gått super och nu är ungarna på camp. Eftersom de vill ha olika smoothies till frulle fick jag göra två omgångar=massa över till mig, awesome. Jag ska städa lite mer i huset och käka frulle nu (klockan är ca 9 här nu), sedan är jag ledig till klockan fyra. Hur najs? Ska gå ut och gå i området så jag lär mig att hitta här. Kramis!!
 
 

 
 
 

Sticky

Dagen har bestått av att lära sig rutinerna i huset och vad mina arbetsuppgifter är. Jag har även varit med min vmamma och handlat mat. Det är verkligen annorlunda än i Sverige, ALLA (familjeskämt) förpackningar är större, de är low-fat men innehåller såklart mer socker, tjiho. Nu slocknar jag kl 23, ska upp vid 7, wie!
 
Har ingen rolig bild att lägga upp så får bli en suddig bild jag tog i mataffären. Hittade nämligen Sticky Fingers på hyllorna! 
 
 
 

Första arbetsdagen

Efter Graydon igår tänkte jag att det var dax att spendera lite tid med familjen så jag följde med dem på middag, det blev sushi igen, yum. Det var mysigt att äta med familjen, men det var lite synd att att den äldsta grabben inte var med då han är iväg på ett golfläger. 
 
Idag är det min första riktiga arbetsdag här, so far so good. Min värdmamma jobbar hemifrån idag så det är skönt. Men det jag gjort idag än så länge är väcka barnen, ge dem frulle och sedan vänta på camp-bussen som hämtar upp dem PRECIS utanför deras dörr. Har även slängt i en tvätt. Lätt som en plätt!
Nu ska jag och värdmamman iväg till affären för att handla.
 
Här är min övernyttiga amerikanska frulle! 
 
 

Graydon

Idag var jag, Ellen och de andra tjejerna vid Graydon. Det är en konstgjord ''sjö''. Vi solade, badade, spelade volleyboll samt spanade på badvakterna. Mycket trevlig dag med andra ord.
 
Här har vi Ellen, Olivia, Sanna, Anna och Amelie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ben & Jerry's

I går (lördag) åkte familjen iväg och stannar på hotell över natten så jag och Ellen åkte in till Ridgewood och åt bagels till frulle. Sedan körde Ellen runt i Ridgewood för att lära mig att hitta, går väl sådär än så länge. Vi hämta upp Ellens kompisar Anna och Amelie (au pairer i Rigdewood) och vi åkte till Ben & Jerry's för lunch (hehe). 
 
Efter glassen badade vi i poolen & solade. Gött. Sedan åkte vi in till Ridgewood igen och åt sushi & därefter blev det filmkväll hos en annan au pair, Olivia. 
 
Idag vaknade jag 11.50, fortfarande trött. Jag körde bilen för första gången idag också, men körde bara runt i kvateret lite. Just nu kör jag vääldigt långsamt och lugnt, Ellen ger mig 2 månader och sedan kommer jag vara lika galen som henne, hehe.

Garden State Plaza

Tänkte visa vad jag köpte när jag var på mallen med Ellen (den heter Garden State Plaza)
 
Så här Kajon (och alla andra) ska du få se vad jag köpt. Det är ganska dåligt ljus men what ever. Pöss
 
Från Abercrombie
 

 
Från Urban Outfitters
 
 
 
 

Första dagarna i Ridgewood

Heeey. Nu är jag hos familjen och har precis sovit min andra natt här. Tänkte berätta om de senaste dagarna som gått.
Torsdag: Min värdmamma, det yngsta barnet i familjen och Ellen (Au Pairen som har varit här det senaste året) kom och hämtade mig vid hotellet klockan ett. Vi åkte till en mall (som jag helt glömt bort namnet på) där vi åt frozen yoghurt. Sedan åkte vi hem till huset och jag fick en liten tour av huset som är så fint! I mitt rum hade de satt upp bilder på mig med mina vänner och familj, och så fick jag lite fina sovkläder, så gulligt!
 
 
 
Efter det badade Ellen, jag och lillflickan i poolen ett tag och sedan var det dax att träffa killarna. De kom hem från camp för dagen och hoppade ut ur en gul skolbuss utanför huset, precis som på film! 
Jag, Ellen, min värdmamma och lillflickan åkte in till centrumet i Ridgewood där vi åt middag. På kvällen fick jag träffa lite släktingar och vänner till familjen samt de andra au pair-tjejerna i Ridgewood, yäy!
 
Första middagen i Ridgewood *nyttig*
 
 
Fredag: Efter att barnen hoppade på den gula bussen och åkte iväg till camp åkte jag och Ellen till en annan mall för att shoppa. På mallen finns bland annat Abercrombie, Hollister, Urban Outfitters och Forever 21, DÖR.
 
Jag och Ellen åt på en hamburgeresturang som var så amerikansk som den bara kan bli. *Lycklig och onyttig*
 
 
Vi badade i poolen när lillflickan kommit hem och jag försökte ligga å sola lite, men det är FÖR varmt, det är tydligen en heat wave här nu, gött.
På kvällen tog Ellen med mig till hennes regular pub, The Office. JAg fick träffa tjejerna en gång till och det var jättetrevligt, men jag var så trött så jag satt och jäspade tre gånger i minuten efter klockan elva. 
 
Jag fick äntligen sova ut nått sånär idag, men känner mig forfarande jetlagged, yes. 
 
 
 

Sista dagen på Au Pair Academy

Om en kvart ska jag och mina roommates (en liten mexicanare & en tysk) lämna hotellrummet. Vi måste checka ut direkt efter frukosten idag. Klockan ett kommer min värdmamma att hämta mig dirket från hotellet! Yäääy! 
 
Det kommer vara lite tråkigt att säga hejdå till en del av tjejerna här eftersom vi umgåtts intensivt i 3-4 dagar nu. En av de viktigaste sakerna jag lärt mig under denna tiden är att jag är SÅ lyckligt lottad när det kommer till vilken värdfamilj jag ska ha. Har nämligen hört sträckhistorier: En tjej ska ta hand om 6 barn, en ska ta hand om fyrlingar där pappan har gått bort, en ska ta hand om en 16-årig tjej och några stycken ska ta hand om nyfödda. So glad that ain't me. 
 
(Sorry Kajsa det blev ingen bild i detta inlägg, hann ej! Ska inte hända igen, puss)

Au Pair-Academy

Heeey. Klockan är snart sju och ska snart äta frulle. 
Igår hade vi ''skola'' från 8 till kvart över 4. Halv 5 gick bussen till New York. Vi hade en guide som berättade en miljard saker om olika hus och kvarter så minns nästan inget av vad han sa, men lärde mig att Jay Z har fått sitt namn från 2 subways-linjer J och Z, han bodde tydligen mellan de två och när hans kompisar skulle hem till honom sa de att de skulle åka till ''Jay Z''. 
 
Här på Au Pair academy är vi 103 au pairer, 2 av dem killar. Igår pratade vi allmänt om au pair-yrket och om de olika åldrarna, det mesta är sådant som man redan vet så det 'r inte så ansträngande att lyssna på. Vi har lektion hela dagen idag, lite segt men det är ändå ok. Vi ska öva på hjärt-och lungräddning, wiho. 
 
Här har vi frukosten som jag åt igår, man får verkligen kriga för att få nyttig frukost. 
 
Här är jag på Times Square, alltså<333. 
Vi kom dit vid 8 ungefär och då var det för ljust, men vid 9 precis innan vi åkte var det mörkare och då är det coolare hehe. 
 
 
 

Första dagen

Heey!! Nu är klockan 7 på moronen och jag ska snart gå ner och äta frulle men först tänkte jag skriva om hur den första dagen varit!
När jag var framme vid Newark träffade jag fler au pairer som också nyss landat. När vi gick ut från flygplatsen var det som att gå in i en vägg, det var så varmt!! Från Newark åkte jag och ca 20 andra au pairer med en buss i ca 10 minuter till hotellet där jag nu befinner mig. Vi fick en liten föreläsning om vad som kommer ske under Au Pair Academy och sedan fick vi göra vad vi ville. Jag & en svensk tjej gick till Starbucksen som ligger vid hotellet & sedan badade vi i poolen på hotellet. Vi blev ett gäng au pairer som hängde lite vid poolen och sedan gick vi ut på taket för att sola och torka. Det var fortfarande sjukt varmt ute och klockan var då 18.00. 
Vi blev fem tjejer som åt middag tillsammans på hotellet, SÅ GOTT med mat!! Jag beställde en ceasar chicken wrap. Tänkte mig en smarrig wrap med sallad till. Nej. Pommes såklart!! Märks att man är i USA alltså. 
 
 
Utsikten från hotellet är så göööd. 
 
Idag ska vi ha au pair-skola, och sedan ska vi in till New York, yäääääääz!