Mot NYC

Klockan ringde vid 5.15 imorse och 15 min senare mötte jag upp Amanda utanför mitt hus. Vi gick ner till busstoppet och sitter just nu på en fullproppad buss (varför åker folk in till New York innan 6 en lördagsmorgon??).

Är sviiintrött men det ska i alla fall bli mega kul att springa Color Run!
Ha en bra lördag peeps!

Fredag

Äntligen fredagskväll och jag och Amanda är på The Office! Blir en tidig kväll ikväll för imorgon ska vi till Queens för The Color Run!!!!!!!
Laddar upp på bästa sätt!! #favvosalladen



Så vare fredag 😃

HA blogg.se! Behöver icke vinna en resa till New York för jag det enda jag behöver är 9 dollar och 30 min!!
Dock så har jag och Amanda räknat ut att det inte blir så många mer New York-dagar.... Kanske runt 8 dagar kvar då jag kan åka in!!! 😩😱VAAA



Whatagodday

Varit ensam med barnen hela dagen (minus när de va i skolan såklart) men vi har fast en jättebra dag tillsammans. Så himla skönt när dagarna flyter på utan tjafs eller bråk till och med syskonkärleken var fin idag! Jag och E spelade baseboll ute i över 30 min vilket är vääldigt ovaligt då 1. hon älskar TV. 2. vi har nästan aldrig tid att bara leka på vardagar.
Nu ska jag sova för jag är sååå övertrött!

Hittat en paradis

Åkte till DSW - Designer Shoe Warehouse, som ligger mittemot Garden State Plaza. 
Sett det förr men aldrig tänkt på att åka dit, bra för plånboken men grät lite inombords när jag klev in där! 
Hittade inga brons-skor men ett par i nude från Steve, blev tvungen att köpa dem... Kanske kan de funka till klänningen ändå! 




Snurrig

Bad Eli att öva en sista gång inför sina glosor idag då hon alltid har glosor på fredagarna. 
"Men Elin, det gör jag ju ikväll, det är TORSDAG! Du borde egentligen tro att det är onsdag eftersom vi inte hade måndag" 
Blir uppläxad av 8 åringen hehe. 
Jaja, man kunde väl få hoppas att det var fredag!
Har städat, tvättat och tränat. Just nu sitter jag ute medans jag väntar på sista tvätten. Inte ens 20 grader men blå himmel och strålande sol så det är skönt ändå! 
Slipper solen i ögonen tack, Nantucketkepan👌



YES

Vaknade kl 5 imorse och har inte somnat om, nu är man ju PIGG!!!


Not okey

Det sämsta med att vara på andra sidan Atlanten, är att vara på andra sidan Atlanten. Ikväll hade jag gärna hängt med bästisarna som träffades under kroghäng. Riktigt elakt känns det när man själv är den gemensamma nämnaren och de råkar stöta på varandra. Får grov hemlängtan när jag får bilder och meddelanden från er! Men blir också helt varm i hjärtat eftersom ni tänker på mig som är här borta. ❤️ Älskar er och saknar er!! Om 75 dagar är jag hemma och om 80 ska jag dra en krogrunda med er, skriv in det i er kalender!!!
SKITUNGAR!❤️❤️

Dog lite när jag såg denna på Facebook. 



Today

Har varit en bra dag idag trots att vädret inte vart på topp. Bland annat bokat klipptid tills nästa vecka. 
D hjälpte till med middagen idag, han gillade nämligen hamburgare! 
Och så lekte vi såklart med elden! 




Humpday

Tränat, handlat och ätit. INte så mycket mer har hänt idag. Tessy jobbar som vanligt och ett av  Amandas barn är hemma sjuk. (Kämpa på Mandy). Men världens snällaste städerska håller mig sällskap, vi har alltid så mysiga onsdagar tillsammans hehe. 
Om cirka en timma kommer de två yngsta barnen hem och vi ska iväg strax där efter. D blir upplockad av H idag för han ska ta bort sin tandställning!! Han fick den den 11 september och ska redan ta bort den, USA....
Men han får i alla fall ett bländande leende till sin bar mitzvah!

Avis

Så himla avis på alla er som har bal och student-tiden just nu!! Alltså ååååh bästa tiden ever!! Vill göra om det igen!!
Efter jobbet träffade jag tjejerna i town, mys! Nu är det dax att sova.
Här är en suddig bild från helgen då Empire hade New York Rangers färger, tjusigt! 



Sunny days

30 grader idag med! Löprundan var med andra ord inte så kul😅
Imorgon ska det droppa 10 grader så förmodligen en härligare tur väntar då. 
Nu sitter jag i solen vid poolen och snart premiära poolen för i år för min del!


 


Tisdag

Så himlans trött efter denna långhelg... Just nu har jag ätit frukost och kollar Greys. Måste träna senare idag då det inte blev mycket igår. Har betalat in sista pengarna till LA-resan nu och är så taggad! 
Dagarna börjar att se annorlunda ut nu, många aktiviteter har eller tar slut de närmaste veckorna och sen blir det sommarloov och camp (typ 3 veckor kvar, sjukt!!)
 

💞

Vi åt middag på The Office som så många gånger förr, men idag satt vi ute, så najs! Efter middagen åkte vi hem till Amanda igen och satt ute på terassen ett tag till innan det blev dax att åka hem igen. Nu väntar en 4 dagars arbetsvecka innan Color Run på lördag! 




☀️☀️☀️☀️

Solat och gått promenad med Amanda, nu är klockan 18 och Tess är ledig nu så hon har kommit hem till Amanda där vi sitter och degar på hennes terass i PERFEKT värme, så underbart! 

Tess stolt med sin Voss flaska



Memorialday

Det är memorialday här idagvilket betyder helgdag och mamma och pappa är lediga! 
Har jobbat förmiddagen, mycket tvätt och städ men nu är jag hos Amanda och vi ska lägga oss i en park i solen för det är närmare 30 grader!! SKÖÖÖNT!
Snygg!



I wanna ROCK

Bloggen tar mycket stryk just nu känns det som.. Ska försöka bli bättre! 
Dagen har varit amaze😘👌 
Blev häng i Central Park, äta Irländsk och Broadway Show! Jag och Amanda såg Rock of Ages och den var suverän!! 
Fanns tyvärr inga platser bredvid varandra men eftersom vi är två starka kvinnor köpte vi biljetterna ändå och satt med nån rads mellanrum, lite tråkigt men eftersom musikalen va så bra var det ändå värt! Tycker nog ändå Jersey Boys är bäst av de jag sett nu (Mamma Mia, JB, och nu Rock of Ages)
När vi fikade hamnade vi mitt i en dans.


Vi hängde i parken, i ett träd. 

Go å glad





Shopping

Köpte en (till) klänning på marshalls och köpte även en resväska, skulle aldrig klara mig hem med bara en!


Sport bh feån Nike. Väska Steve Madden. Skor Birkenstock!



Hellu!

Är alldeles för trött för att blogga nu, jobbat kvällen och nu är det dax att sova! 
Shoppat en del idag så visar imorgon! Då väntas New York också, ska bli så bra!!
Ha en bra söndag!!

LÖRDAG

Dagen har spenderats med Tess och Amanda SÅKLART❤️
Vi åkte till Bergen Mall och shoppade. Sedan åkte vi vidare till Sibylla, vår Area Director. Skittråkigt med möte men va okej. Min rumskompis från Au Pair Training Camp var där då våra grupper slagits ihop. Det var så kul att träffa henne igen! 
Nu är vi på Planet Swirl, froyo!
Har barnen ikväll så no plans! 

Friday!

Fredag, woho! Tränat och äter och kollar Greys nu. Ska till Garden för att förhoppningsvis köpa klänning.. Sen måste jag ha skor med.. Haha.
Kanske blir denna som jag kollat på innan😄



🍍Ska bara äta lite mer🍍

Normala


Ikväll hängde jag och tjejerna på Marshalls. Jag och Tess handla lite kläder och amanda klarade sig...
Här ser det ut som ett linne, men det är en klänning

Byxdress




Chatty americans

Damen som tog betalt och skötte registreringen för loppet kollade på min tröja "Midnattsloppet- Göteborg". Vad står det? 
Vad är det? 
Åh åker du tillbaka varje år för att springa? 
Jaha, så du är här för ett år? Coolt! När åker du hem? 
Åh!! Du ska på resa till Cali!! Vilka stället ska du till?? 
Åh!!!
Är familjen snäll? Va gör du när de inte är snälla? 
Alla dessa frågor... Varje gång någon förstår att man inte är från USA. 
Tycket dock att det är kul! "Alla" är sååå pratiga och trevliga. Jag och Amanda pratade igårkväll om vad vi kommer sakna när vi är hemma igen och mentaliteten är en av sakerna. 

Nu kollar jag greys och äter lite. Snart kommer M hem! De andra är kvar i skolan för olika aktiviteter. 





T25

Torsdagar är ju så tråkiga... Har i alla fall kört t25 och avklarat det mesta. Ska äta och sedan åka och anmäla kidsen till ett lopp här i Ridgewood som går av stapeln på måndag. 
I helgen måste jag och tjejerna på ett au pair möte. Man ska egentligen gå 1 gång i månaden men jag har gått 1 gång haha. Det förstör dagen eftersom det är från 2-4.... Jag vill till Bergen Mall men vet inte om det går att lösa, jobbar troligen kvällen.
Längtar tills imorgon då jag och tjejena ska på cheesecake factory igen, vi har bestämt att det ska bli fredags tradition så gått det går tiden som är kvar nu! 
#2månadertillLA

Filip och Fredrik

Lyssnade på Filip och Fredrik när jag var på garden 👌👌
Kollade på lite klänningar så nu ska jag visa för H så får hon hjälpa vad som passar! 
Köpte ett linne och Levis shorts.. Linnet var dyrare.. Älskar USAs priser.




Off to garden

Tränat och ätit frukost och nu ska jag åka till Garden State Plaza för att försöka hitta en till klänning inför Bar Mitzvahn... Det är bara tre veckor kvar... VART tar tiden vägen???
 

SING

Följde med till Moes då min H lyckades övertala mig att det fanns nyttig mat där, och ja, det fanns det ju, åt en sallad med kyckling som var god! H och E åkte iväg tidigare så var där med pojkarna.. Min hjärna är mos nu, de har så mycket energi.. Haha. 
På vägen hem så blastar vi musiken och sjunger med i bilen. Det är motorväg typ hela vägen feån huset till Moes och när vi var 2 min från huset så frågar jag var D har lagt maten vi köpte to-go för deras pappa. "Skämtar du med mig Elin?" 
..... 
Maten är kvar på Moes.. INTE mitt fel och det erkänner till och med D eftersom det var han som köpte maten och lämnade den på bordet.. Vi fick vända och skrattade ihjäl oss på vägen tillbaka. Varken jag eller D ville gå in igen för vi skämdes så M tvingades in haha. Vi fick tillbaka maten så slutet gott allting gott. 

Sommarvärme

Just nu är det perfekt väder här i Ridgewood. Strålande sol och mellan 20-25 grader och stekande i solen, men det har inte hunnit bli så fuktigt i luften än och därför är det perfekt just nu!
Kört killarna till templet och E och hennes kompisar till dansen, sista vanliga danslektionen för i år och därför sista för mig!! Nu har tjejerna precis gått in, jag sitter på en parkbänk utanför (och svettas) och ska tillbaka till templet då killarna är klara vid 17 (16.10 nu) och ska sedan köra hem dem. E får skjuts hem och när hon är hemma ska jag eller H köra barnen till Moes som är en mexikansk resturang där de ska äta middag. Det är nån speciell tillställning av skolan där ikväll. 
Hoppas att jag är klar när de åker till Moes, (h och e ska på ett möte på kvällen så kanske behöver köra hem pojkarna från Moes om inte deras pappa kommit hem då)
Nu svettas jag ihjäl så ska åka tillbaka till Templet!
Någon blev sur på skylten..



9k

Efter en trött dag igår så kickade jag igång dagen med 9 kilometer, några sekunder bättre per kilometer än de två tidigare gångerna men fortfarande dålig tid. 
Nu ligger jag och solar vid poolen och skjuter upp städningen av Es garderob.. Ska ta bort höst/vinter/vår-kläder och bara sommarkläderna får vara kvar. ☀️☀️☀️ 



Kvällsmys🌠🌌

Så trött hela dagen så har inte vart speciellt kul idag, som tur var gick jobbtimmarna fort och alla barnen visade sig från sina bra sidor så har inget att klaga på där. 
Bäst✨



New Shoes




Söndagen

Var framme i New York vid 11 och mötte upp Irma vid Penn. Vi åkte ner till lower Manhattan och åt brunch på Locanda Verde, en fin resturang med uteservering. Vi åt Lemon Ricotta Pancakes med blåbär och lemon curd, så gott!!

Vi gick till 9/11 memorial och sedan gick vi på Broadway för shopping, vi båda köpte skor. På kvällen åt blev jag bjuden på middag av hennes familj. Mysig dag❤️ Hejdået fick bli snabbt så man inte skulle bli ledsen, som tur är är det inte ens tre månader tills vi kan ses igen!

Liten värld

ÅH va kul det var att få trägga Irma igen!! Vi gick mest runt och pratade fram till 7.30 då vi gick till en thai/fransk resturang Breeze. Där mötte vi upp en av Irmas kompisar som var på besök från svergie för att hälsa på sin kompis som är au pair, som jag träffat på Bostonkursen i höstas... Världen är så liten. 
Vi hade jättetrevligt och maten var jättegod, nu är det dax att sova. 
Ska bli bättre på att uppdatera, denna veckan har varit dålig jag vet!

⚽️⚽️⚽️⚽️

Hann med lite träning och lite sol innan M kom hem vid 1.20. Resten av familjen är på Bar Mitzvah, men han hade soccer-try-out. Kan inte för nått i världen komma på svensk översättning på det just nu. Mitt jobb var att se till att han duschade och fick på sig sin kostym (han blir så SÖT i kostym och slips) och sedan köra honom till Bar Mitzvahn. När jag var klar med det åkte jag hem, parkerade bilen och lunkade mot bussen som sedan tog mig till New York, OCH IRMA!


Rainy

Träffade tjejerna och vi pkte tim cheesecake factory, åt en oreo cheesecake... Så god. Mycket snack hann vi med (mest jag och Tess, stackars Amanda som aldrig får en syl i vädret i vårt sällskap. Dock är hon ju norrlänning och klarar sig rätt bra med att vara tyst, du är sötast amanda❤️)
Regnade sååå mycket igårkväll på väg hem från Amanda, såg inget. 



Innan regnet

Yes! Hann springa min runda på 9 kilometer och slapp bli blöt av regn, bara svett. Äter frulle nu och kollar Greys. Lite avis på de som ska springa gbgvarvet imorgon även om jag dog av mina 9....
Längtar tills ikväll då jag och tjejerna förhoppningsvis tar oss till cheesecake factory för... cheesecake!
Ha en grym fredag!


Torsdag

D är fortfarande i DC och det märks att ett barn är borta, det är mycket lugnare, trots att han kanske är den lugnaste...
Lyckades få E och M att städa efter sig i källaren idag... Va förvånad jag blev när de lyssnande på första försöket! 😅
Köpte bananer idag och fick denna fina påsen:

Lagade mat som blev succé hos kidsen. E sa dock att restaurangens ris var lite bättre men M försvarade mig och sa att de är professionals de har tränat i år! Och deras ingredienser och utrustning har högre standard. Haha ungar.




Den femtonde är här igen och det betyder att en till månad i USA har passerat. Uppe i hela tio månader nu och det är ju galet! Om två månader och en vecka så åker jag till LA och sen kommer jag hem! Längtar hem (till alla fina människor) mer och mer så det känns bra att det inte är så långt kvar nu men har ju också det orligaste perioden kvar, sommar, gladare barn när skolan slutar (om ca 1 månad), resa till Nash, D's Bar Mitzvah, konsert, helger i New York.. ååh!!
 

Onsdagen

Äntligen mådde M kunde gå till skolan. Tränat, solat kollat greys, lugnt och skönt, hade behövt ta en powernap men vill inte slösa tid på att sova...
På eftermiddagen har det varit kvalletid med E, vi åkte till Paramus Mall efter hennes Gymnastics där hon åt mat och sedan åkte vi hem och spelade Wii. 
Dax att sova!

Snälla mamma har anmält mig😘👊



LÄNGTAR!

På lördag får jag mitt fjärde Sverige besök!!! En av mina bästa och äldsta vänner kommer befinna sig i New York med sin familj så då ska vi ses!! Är sååååå GLAD och taggad för att få träffa henne igen efter 10 månader!!
IRMA
 

Tisdagen

En bra och lugn dag, dax att sova nu. Imorgon börjar jag 20 min tidigare då D ska åka iväg tidigt på morgonen till DC och där stannar han tills på fredag. 
Kommer alltså bli en lugn resterande vecka med bara två barn! Plus att vpappa kommer hem imorgon och då slipper jag jobba sena kvällar!!
Duschade Eli för första gången på kanske två månader, lyckats smita undan annars 😝 och de har införskaffat en galen mojäng till fönen för lockigt hår. (e har ju typ sjukaste och vackraste lockarna)



Hemma med M

M är hemma idag med och jag har varit och handlat mat och serverat honom FEM skivor bröd med ist på, han har inte ätit nått på hela dagen igår (förutom det han spydde upp). 
Jag känner mig helt kry och hoppas att jag inte är smittad. Jag får ta en löprunda om jag vill eftersom M klarar sig själv, men tänker köra T25 istället så jag i alla fall är kvar i huset. 
Kommer bli en lugn dag då E blir skjutsad till och från dans så henne ser jag inte förens kl 18. Ska köra D från skolan till templet vid 16 och sen är det bara hem och laga mat. Köpt lax idag, ska bli GOTT.
Nått annat som är gott är oatmeal<333



Monday

Dagar hemma med sjuka barn är sååå sega och imorgon blir det en till... Värdpappa åkte på affärsresa i morse och vmamma var på möte ikväll så jobbat lääänge idag. 
Jag och E hade lite egentid då M sov och D gjorde läxor. 
Vi lekte nagelsalong



Poolen är öppen!

M är hemma sjuk idag. Hoppas verkligen inte jag blir smittad, verkar vara en magsjuka som går runt i Ridhewood nu...
 Städat hela morgonen och tagit massa tvätt eftersom jag inte vart hemma i helgen och hållt ställningarna... 
Just nu ligger jag ute i solen, nästan 30 grader ute idag, wow!



What a weekend

Så lördagen bestod av tour av Montreal mellan 10-13 och det var rätt värt eftersom vi fick se allt vi ville och behövde inte ''turista'' så mycket på egen hand efter det. Dock åkte vi tillbaka till The Olympic Stadium och tittade och sedan gick genom Montreals Old town. Vi sätter oss och äter på en utomhus servering vid vattnet. Vi testade ''Poutine'' som är en specialare från Montreal, kort å gott pommes med brunsås och ost.. smakade sådär...Bredvid oss satt två knasbollar som började prata med oss på franska (Montreal är en fransktalande stad) och när en av de förstod att vi inte förstod vad han sa så frågade han på engelska om vårt modersmål var franska... alltså va?
Nej svenska, svarar vi.
Så vart är ni från? frågar han.
Sverige. 
Jaha, vad för språk pratar ni där? Dutch (Nederlänska)? (han kan ha frågat ''tyska?'' hans engelska var nämligen dålig)
.....
Förstår oss inte på vissa människor ibland men en riktigt spännande konverson startades i alla fall...
Poutine
 
Vi gick vidare och fick syn på två killar som satt mitt på ett litet ''torg'' och åt korvar, drack öl och åt typ ostbågar och dansade till musik. De var jättekonstiga och efter de sölat ner sina kläder kastades de av och uppblåsbara sumo-brottar-dräcker i fancy kostym imitation täckte deras kroppar. De satte på sig varsit ''huvud''= en bild på vad vi gissar är politikers ansikten och började slåss och kasta gräddtårta på varandra. Hänger ni med? Det gjorde inte vi heller...
 
Sedan kom det fram ett gäng killar till oss och bad oss om att signera ett jättebröst som en av killarna hade på magen (den var gjord av tyg), det var nämligen hans svensexa...
 
Under touren gick vi in i den finaste kyrkan jag varit inne i. Sjukt mäktig och så mycket detaljer! Céline Dion gifte sig där inne, vilket guiden var mycket stolt över.
Mycket vackrare IRL...
 
The Olympic Stadium


Fredagens sällskap, våra tyska room mates
 
Och såklart drinkar tack vare 18-årsgräns!


Vi fick äntligen klubba lite vilket var såååå kul. Hamnade på en jättebra klubb med grym musik, kul!!


Söndagsmorgon bestod av Tim Hortons (Canadas inhemska Starbucks) gott kaffe, inte lika sött osm USAs, inte svårt att gissa det kanske. Dock var baglen sööööt, smakade som en kanelbulle då den hade nån form av maple sirap på toppen. Gott vare! Från 10-18 satt vi på bussen med undantag för några stopp och passkontroll vid gränsen. Tess hämtade oss på buss-stoppet och vi åt middag på The Office. Dax att soooova!!! Blev inte ens 4 timmar i natt....
 

Staden är ju knäppare än New York...

Herrejösses vilken dag! Började med en tour med företaget vi åkte med (vi måste åka på den annars får vi inte våra credits). Från tio till ett höll den på och sedan åkte jag och Amanda på egna äventyr i Montreal. Under dagen fick vi bland annat signera en jättetutte och kolla när två killar hade den konstigare streetshowen jag någonsin sett. 
Skriver mer om detta när jag är hemma för är alldeles för trött för det nu efter utgång! 
Utlovar ett långt inlägg med bilder osv när jag är hemma, kommer upp på måndag för er!



Montreal!

Bussresan gick förvånansvärt fort och passkontrollen kom vi igenom. 
Kom till hotellet 18 och jag och Amanda hamnade med två tyska tjejer som vi gick ut och åt middag med på ett ställe jag och Amanda kollat upp tidigare. (Våran favorit hobby är ju att leta restauranger och sedan läskas i en vecka innan i kan gå dit)
Grymt god pasta och lax åt vi!!
Sedan gick vi vidare till en var där vi drack drinkar. 

Vi kunde sitta ute vilket var så najs, utsikten från min plats.


Stod prompters ute på gatan vilket inte känns så kanadensiskt men vad vet jag. 
Vi sa hejdå till rumskompisarna som ville sova och vi träffade två andra tyskar och gick med dem till en klubb där det kändes som snittåldern var typ 17. Sen till en annan där det var 40... Imorgon ska vi besöka en annan bargata och hoppas på jämngamla peeps!



Early breakfast

Eftersom jag ska åka när barnen åker idag måste jag med vara helt klar när bussen kommer, vilket betyder frukost vid sju. Är van vid att äta först vid 10-11 men har laddat upp med en gofrulle, oatmeal, yoghurt, kaffe och apelsin👌
Om 1,5 timmar sitter jag på bussen!!😁
Får se hur det går med bloggandet... Hoppas det finns wifi på bussen och tror det ska finnas på hotellet!
Kram, ha en bra helg!💕

ESC

Es födelsedagskalas hölls på en målarsalong där hon och hennes kompisar fick måla på tygväskor, mycket trevlig. Jag var där lite men körde M till sin baseball och D till hans konsert i skolan så var inte med pp kalaset så mycket, gjorde inte mig nått då det var många vuxna där så det fanns inget att göra...
Packat, tränat och städat under min lediga tid och nu kollar jag lite ESC och sörjer det faktum att jag inte kommer kunna se finalen på lördag... Samt att jag tycket standarden på låtarna i år är SKITDÅLIG! 
Well well, ska snart sova och imorgon väntar en vanlig morgon och när barnen hoppat på bussen vid 8.22 ska min vmamma köra mig till park and ride och där ska jag vänta på bussen som kommer 8.50 som ska ta mig till MONTREAL. Jag och Amanda har tur som kan bli upplockade på route 17. De första stackarna som kliver på bussen gör det vid 6.30.. Fast de bor i Connecticut, så tvek på att vi ska ta samma buss.. Men de som går på på Manhattan ska på 8. Så win på att bo i Ridgewood. 
Hoppas bara vi får plaster bredvid varandra, chans=0.1% känns det som. 
GODNATT/GODMORGON!

Godaste

Hittat ett oatmeal som är sååå gott. 100 kals och med smak av maple och Brown sugar, men sötad med stevia. Mmm. 
Har städat barnens och mitt rum och packat en del för imorgon och nu äter jag brunch och kollar Greys. Vädret är grått och tråkigt idag så ska köra t25 senare. 




Birthday fun

Efter tandis körde jag D till templet och sedan åkte jag hem och gjorde cupcakes inför Es födelsedagskalas imorgon. Sedan mötte jag upp familjen plus deras mormor och morfar på sushirestaurangen Kumo i town. Mys!
Senare på kvällen dekorerade jag och min värdmamma cupcakesen!
Älskar Kitchen Aid, degen blir så fluffig och underbar!!
 
 
 
Lite sushi
 
Vilken gillar ni bäst?
 

Flowerpower

Blev en runda på 9 km idag, tiden var inte alla bra men stolt över att jag sprang hela vägen, alla jobbiga uppförsbackar... 
Vid 11.30 åkte jag till E och Ms skola för att hjälpa min vmamma med en "plant-sale"
Vi och ett par andra mammor (plus en pappa) hjälpte till, vi lyfte av blommor från en lastbil och sedan bockade av och så körde jag och lämnade dem till lite hus. 
Skulle städa Ms rum med moppen och eftersom städerskan är här idag bad jag henne att inte hälla ut vattnet så jag kunde använda det och moppa hans rum, sa tydligt att hon INTE skulle göra det eftersom det inte är hennes jobb.. När jag kommer hem hade hon ändå gjort det, hon är så himla snäll!! 
Nu ska jag hämta D och ta honom till tandis! 



Happy birthday

Es födelsedag idag och hon fyller 8!
Idag var hon sååå taggad och lycklig på livet. Jag gjorde pannkakor till frulle dagen till ära. 




Leker som barn

Träffat Tess och Amanda och vi lekte lite på Vets lekplats... 
Blev att säga hejdå till Tess fram söndagkväll då E fyller imorgon och ska på födelsedags middag på kvällen och på torsdag är det födelsedags kalaset och på fredag åker jag och Amanda till Montreal! 




Mellanmål

Är man för lat för att ses så drar man Skype istället, jag och Amanda satt i en timme på varsitt håll och sökte om Montreal och sedan skrev jag ner lite adresser så nu är vi förberedda och mer taggade än någonsin! 
Lite mellis nu innan jag hämta M och D i skolan, vi ska till templet och vara där i cirka två timmar. 



Cinco de Mayo

Idag har varit en lugn och bra dag idag. Idag var det cinco de mayo och är en heldag i mexico eller i alla fall delar av mexico och därför passade vi på att firta det genom att äta mexicanskt eller mexicanskt och mexicanskt.. jag gjorde tacos och fajitas... Gott vare i alla fall! 
Gick några varv med Amanda runt Vets på kvällen och nu är det dags för natten. 

Monday

Handlat✔️
"Kompisen" i deli-avdelningen frågade varför jag är så lång. Och jan trodde jag var 17 år. Najs. 

Suttit ute i solen och nu dax för träning! 



4 dagars arbetsvecka

Det blev The Office på kvällen med Tess och Amanda. Sen lite greys och sen dax att sova. Vaknar upp till en fyra dagars lång arbetsvecka då jag och Amanda åker till Montreal på fredag vid niotiden på morgonen!



Bästa löprundan🗽

Vi (jag och Amanda) var så grymma! Vi sprang ett helt varv på löpslingan och till min förvåning blev det en hel mil! Gick så fort eftersom man hade mycket att titta på. Känner mig så stolt med tanke på att jag precis varit sjuk samt att det var så länge sedan jag sprang 10 kilometer att jag inte minns när.  
Efter löprundan gick vi ner på fifth och fick panik på folket så hoppade en aveny åt öst, Madison Ave. Vi gick ner till Madison Square Park och åt på Shake Shack! Inspirerat av en av mina favoritfilmer "Something Borrowed".
Sedan blev det att springa upp igen för att hinna med en buss så blev många kilometer i benen idag 😍👌
 
Även nöjd med tiden eftersom 1. Post sjukdom 2. Vi pratade konstant 3. Vi hade som plan att lunka runt och njuta av utsikten. 


 
Kön var låååång!
 
 
 
Manhattan från bussen på väg hem



Strax dax för en löptur i Central Park

Sitter på bussen och åker i Lincoln Tunnel nu så snart framme!



NYC-shoppingen







JERSEY BOYS

Åkte in till the city och mötte upp tjejerna, vi gick till Times och båset där man köper broadway-biljetter till ett billigare pris. Vi har varit taggade på att se ''Jersey Boys'' ett tag nu och idag tog vi äntligen tjuren vid hornen och skaffade biljetter. Tack vare Tess och hennes ''vem bryr sig-sätt'' hamnade vi nästan först i kön och det va naajs. När vi var klara gick vi ner till 27:e gatan och åkte upp till ett roof top för brunch. Sån jäkla mäktig känsla att sitta på ett roof top i New York, härlig värme, blå himmel, strålande sol och veta att snart ska vi se en Broadway show. LYX. 







Ganska bra utsikt...
 
Broadway showen var jättebra och det känns ju sjukt coolt att förstå ''New Jersey-skämten'' i musikalen. Fick verkligen mersmak av att se Jersey Boys, vill se fler och fler musikaler på Broadway nu!!! Denna kostade nästan 90 dolls och var ändå 50 % off... Så det är inget man gör varje helg då man ska lägga pengar på resan till och från Nevvan, mat, kläder och spara lite inför resor...200 dolls räcker ingenstans längre... 
Innan le show...
 
Men satan vilken underbar dag vi haft!!! 
Efter showen blev det lite Newyorkande (=shopping) och sedan middag på en Irländsk pub (standard eller vad) som heter Celtic och ligger på 8onde avenyn. 

2 maj

Bästis födelsedag så det sög att inte vara hemma idag. 

Drog en löprunda i solen, najs. Spenderat kvällen hemma med familjen samt två kusinen, "jobbade" lite, föräldrarna var borta i 1 timma nu på kvällen och gjorde ärenden. Fick ha en riktig judisk fredag med deras sabbat eller va de nu heter. Kusinerna är väldigt mer religösa än min familj så man får inte använda elektronik från solnedgång idag tills solnedgång imorgon lördag. VARJE vecka. Kan jag säga hur tacksam jag är över att min familj bara är hobbyjudar? Men såklart får jag använda elektronik osv ändå eftersom jag inte är jude, lite score på den. 
Nu ska jag sova, imorgon väntar New York med tjejerna. 

Lite bilder på platser och Berglind kommer besöka på vår resa som börjar om 80 dagar...sorry för suddig 



Feel again

Tillbaka efter en timmas mat-shopping!
Som vanligt på fredagar kom jag på att M måste med sig sitt instrumet 30 sek innan bussen kommer. Jag springer in och hämtar hans och hans kompis som bor granne med oss hämtar sitt. Påväg till busstoppet säger han att gelén i hans hår håller på att gå ur. Jag frågar varför han har gelé i håret och han säger: my dad says personal appearance is important. 
(Pappa säger att utseendet är viktigt)
Eftersom pappan har sagt det (det är en bra pappa så han väl sagt detkite snällt sådär, typ att han inte ska se för slapp ut i skolan) så känner jag inte för att dra nån "det är insidan som räknas-lektion" så säger " Im not gonna lie to you, it is important" (ska ej ljuga, utseendet spelar roll)
Han svarar "yeah I know but I'm in elementary school, this is not an interview" (ja men jag går i femman, ska inte på jobbintervjun)
Så himla SÖÖÖT är ungen. 

Nu har Oscar lämnat USA och är i Sverige igen. Kändes bra på nått sätt att ha han på rätt sida av Atlanten men nu är man alone again. 

Feel again av one republic kom på radion när jag körde till mataffären och jag lyssnade på den låten för ett år sedan... Alltså känslan när den kommer på radion nu, man var mitt uppe i studenten-bubblan. Lyckan!! 95or: bästa dagen ever! NJUT!!
I alla fall så blir jag helt lycklig och ännu bättre blir det av att solen strålar idag, allt är grönt och det "luktar utomlands" 
Life<3



💛Fredag💛

Idag ska jag åka och handla mat och mer saker till cupcake-baket, ska bli kul! H vet att jag gillar att handla så de senaste månadens känns det som om jag är i affären varje dag, vissa gånger roligare än andra 😜 
Nu ska jag väcka kidsen!!

De kanadensiska sedlarna och mynten.. Känna lite som låtsaspengar hehe, speciellt en dollars myntet, lätt som ett plastmynt. 


 

🌎

Kunde sitta ute och sola i 45 min medans M hade sitt speech. Skööönt! 

Jag och Amanda åkte efter jobbet till Garden där vi växlade pengar till Kanadensiska dollar. Taggad!! 
Jag köpte även present till Eli som fyller på onsdag. 

Väderomslag

Under dagen idag så skedde ett väderomslag, och det blev strålande sol och blå himmel samt över 20 grader. Härligt!!
Dricker te och ska snart börja köra barnen. 👌👌 
Min visdoms tand har börjat bråka med mig igen,.. Kul.. Längtar tills jag får träffa en tandläkare som kan bestämma om de ska bort eller ej, känns som tanden närmast visdomstanden viner sig för att ge plats. 
Just nu kollar D på Ellens show och hon säger att hon inte kan fatta att det redan är maj. Inte jag heller, men jäklar va najs!! 
Njuter ni av eran ledighet där hemma? 



Torsdagsmorgon

Sådär ja, ungarna är i skolan och jag har städat barnens rum och nu ska jag sätta mig med tvätten. Mår bättre än igår men inte helt hundra än, men ska ändå ta en liten lugn löprunda. I slutet av denna månaden ska jag och Amanda springa Color Run ju, så jag måste ju få igång mitt löpsteg nu...
Idag ska det vara 24 grader men regnigt, synd. Imorgon är ovädret över i alla fall och det ska blir 21 och sol/moln, de kommande dagarna ska tempen ligga på runt 20, hoppas! 
Tycker denna veckan gått SÅ fort! Längtar tills lördag!!

Onsdag

Hoppas alla haft en najs Valborg! 
Inte alls avis...

Gjorde cupcakes med Eli idag, asmys!
Vi (mest jag då) fick öva mig på att göra fin frostig. Så himla kul att få baka allt själv, annars köper vi ju jämt färdiga paket... Vmamma vet att jag tycker det är kul också så hon har sagt att jag gärna får åka och köpa mer utrustning till att kunna gärna fina dekorationer 😊