Brooklyn

Idag har vi sett Carrie steps, ätit cupcakes från Magnolia, gått på fifth och gått över Brooklyn bridge. Kallt men fint!!
Kamera bilder kommer när jag har tid. Vi bara åker till NYC, åker hem, sover och åker in igen! Trötta... 
Just nu äter vi middag på en resturang som heter Sociale i Brooklyn, mys! 
Dock vet vi inte vad vi ska hitta på imorgon, antingen ska vi kriga på Times Square i tolv timmar (utan toa, utan mat) eller gå på en oklar fest som en viss mister från min gamla skola vill dra mig med på. What 2 do. Alla mina vänner=vill dra festen. Kajsa=vill dra Times'. Me= panikar på livet, vill inte stå på Times' utan toa. What 2 dooooooo.
 
 



SUNday (eller inte)

Idag har det inte vart Manhattans bästa dag. REGN som in i heeell. Men vi har gått i affärer för de mesta så vi undvek regnet så mycket som vi bara kunde. Jag har köpt en kjol, Kajsa har köpt en kjol. (Shoppar sööönder ja)
En bild från igår.
Och två från idag på stället vi bruncha. Myssssss
 

Mot Manhattan!

På bussen igen in till New York City. Kajsas resa här börjar lida mot sitt slut. Bara fyra nätter kvar😭 
Det är så skönt att säga godnatt till henne och få ett direkt svar, istället för att skriva det på sms och ändå veta att hon inte ser det förens på morgonen. 

Idag ska vi äta brunch i city och sen gå runt bara. Tanken var att gå över Brooklyn bridge, men det regnar och är dimmigt så vi tar det imorgon! 
Älskar dig finis❤️



Lördagen den tjugoåttonde

Igår har vi på garden igen, blev inte alls mycket shopping, jag köpte ett par örhängen och Kajsa köpte örhängen, jeans och träningskläder. 
På kvällen blev det middag i town, det blev på Its Greek To Me. 
Efter det åkte vi hem till Amanda. Där hängde vi ett tag med Amanda, Tess och en av Amandas och Dalias kompis från Au Pair skolan. När vi skulle hem kom Dalia som precis kom hem från LA,, den gumman har fått fira jul i 29 graders värme! 




Fredagen den 27:e

Gick på fifth ett tag och sen åkte vi ner till World Trade Center med tanken att kolla memorial och sedan gå över Brooklyn bridge. Blev flera timmar inne på Centy 21... Så får ta Brooklyn senare! 
Middagen blev på en italiensk resturang där jag, Matilda och Åsa åt när de var här. Tog pestopastan som Kajsa blev avundsjuk på. Så gooooood





Torsdag den 26:e

Vi kom till garden vid 9 och stannade till 5... Kajsa gillade garden väldigt mycket och vi kanske ska tillbaka dit nån gång nästa vecka. 
Efter garden åt vi froyo och sen drog vi till marhalls (en "outlet" med massa träningskläder och vanliga kläder+skor och mycket annat) där vi spenderade två timmar. 



Juldagen

Vi bakade Mozartkulor, snickers och pepparkakor. Mysigt!!



Efter baket tog vi tåget till Clifton, det tog ett tag innan vi hittade bionen till slut så! 
Filmen var jättebra och många i salongen skrek så fort Justin log/tog av sig tröjan/sjöng. 
När vår bio var klar kom Alfredo(Justins kompis) och det blev kaos!!
Vi åkte hem vid 8 och senare läste Kajsa på Twitter att han var tvungen att lämna tidigare för allas säkerhet... Galet!




Julaftonsmorgon

Vi tog en liten sovmorgon och var ite inne i new york förens vid 12.15. Vi skypade med familjen i Sverige som fick vara med när vi öppnade paket. Det var mysigt att för en gångs skull få ha en familjemedlem på min sida av skärmen. 


Julafton

Vi gick genom hela Central Park, mötte ekorrar och tog lite bilder, sedan gick vi genom Upper East Side på vägen ner igen (där massa fina familjer var på väg till sina kyrkor), pausade på starbucks och gick till Rockafeller center där vi tittade på granen, vi gick in på M&M world där Kajsa köpte lite M&Ms. Vår julmiddag blev på en grekisk resaturang vid namn Dafni på en sidogata (42nd) från 8th avenue. 


Min vackra syster 
 
LOOK A SQUIRREL 




Rockafeller plaza, där julgranen finns




Rockafellerhuset - Top of the Rock


 

Bakat!

Bilder från julafton kommer imorgon! 
Idag den 25:e har vi bakat julgodis och pepparkakor, mys! 
Nu äter vi fajitas och om inte alt för många timmar börjar bion!





Måndagen - dan före dopparedan

Efter pausen sprang vi runt i SoHo lite till och fifth. Vi gick sedan upp mot Port, vi gick genom en mysig julmarknad på union square. 

Testade nuts4nuts för första gången, mums. 


Stannade senare vid Shake Shack (hamburgerkedja) där vi stod i kö för att få komma in (alltid kö där). Men det var värt det, så himla god hamburgare och pommes!


Paus

En paus från newyorkandet på starbucks! 
Visade henne Grand central eftersom hon är gossip girl-fan, nu är vi på Broadway i SoHo. 
Vi pallar knappt gå ut för det regnar, men nu har hon iaf fått en dag av bara gå runt i new york så kan vi fokusera senare i veckan, typ imorgon!



På bussen till Manhattan

Hämtade upp min älskade syster på park n ride, en slags busstation vid sju. Det var faktiskt bara hon som grät lite, jag hade redan gråtit när jag såg hennes plan på nätet hehe. 
Visade runt henne i huset och gav henne amerikanskt godis! 
Kajsa ser på insta att Justin Biebers kompis och kollega ska se på Justins nya film "Belive" i en stad i New Jersey och blir såklart helt till sig, han har köpt två biljetter, kan det vara Bieber som ska gå på den??? 
Vi ser att Clifton, staden han ska se bion i, ligger 20 min från min town! Får ju dock ej ta bilen dit men lyckos oss att tåget går dit!! 
Efter att ha övertalat mig som verkligen inte vill gå på den (finns andra bios jag hellre lägger pengar på) köper jag 2 biljetter till bion som börjar klockan 5 (den han ska gå på börjar 7.30 men är slutsåld). Så den 25:e (aa vet stor chans att Justin går på sin egen bio den 25:e) ska ja och Kajsa baka julgodis hos mig och sedan på äventyr!!!



👍

Tappade just min bagel i mitt kaffe. Inte alls kletigt nu, bra jobbat Elin. Fan va gott. 

#snart

 

Stressig morgon och TJUGO GRADER CELSIUS!!!

Familjen lämnar huset för att åka till JFK och vidare till Mexico, bye bye ses 2014! De har lämnat tre paket till mig som jag INTE får öppna förens julafton......WIE!
Idag får Isabelle reda på att hennes flyg blir flyttat från Newark till LaGuardia. Jag ska lämna Isabelle vid 1 på park n ride där hon skulle ta shutteln till Newark. Nu blev det vid tolv istället (efter att de ringt och försökt få ett annat flyg från New York till Europa istället för New York-Chicago-Munchen-GBG... utan större lycka). Jag börjar speeda rätt rejält för att hinna till bussen med Isabelle som säger '' min jacka''. Japp den hänger kvar i hallen. Skit i den kör bara kör. Kommer fram till park n ride och bussen är sönder man ba hahahha är detta SANT?! 
Kommer på att jag kan köra hem och hämta jackan och ställa mig vid nästa hållplats och vänta på bussen och lämna jackan, så *speedar hem igen, kastar mig på dörren, hämtar jackan, speedar till Lingwood* får vänta där kanske 5-10 minuter och sen kommer bussen ändå, puh! Folk blir förvänade när de försöker gå på och Isabelle står i dörren med en utstärkt hand MY JACKET! Slutet gott allting gott! 
Nu ska jag bädda säng till Kajon som ska lnda om ca 3 timmar, duscha och åka och handla mat osv. 
 
Kan meddela att det är 21 grader i Ridgewood idag, går runt i T-shirt ute så aa känns som december. Väldigt högluftfuktighet också så är verkligen shortsväder. Familjen åkte i short idag, väldigt praktiskt att komma till Mexico med perfekt lager av kläder!

Lördag!

Roadttippen gick till Florida!!

Nej men till en skidaffär i NY State och sen Woodburry i typ 15 min, sen Walmart (min första!) och sen hem till Cecilie. 


Söt hon är som har mig som bakgrundsbild hehe

Sen drog vi och bowlade med Tess och Amanda! Nu sover Cecilie över, godnatt!




Roadtrip!!!

LUVE




Fridaaaay

Blev mexikansk middag med Tess, Amanda och Dalia i Suffern (NY state) ikväll! Gatt!
När Tess kör blir det dunka dunka av dessa grabbar!



Gifts!

Från vmammas päron

Från Wilda, städerskan.




Sista arbetsdagen 2013!

Galet!! Sista arbetsdagen detta året. Känner verkligen hur jag behöver ledighet, är så trött!! Men hoppas att när de är tillbaka från semster är barnen lika mysiga som de varit de senaste två veckorna. Jag och vmamma är mitt uppe i packandet av barnens kläder inför deras resa till Mexico! (Inte alls avis). 
Random bild av ett julhus



Trötter

Vi packar kläder och busar för fullt, jag, Isabelle, vmamma och barnen. Vi hade så kul att jag inte ville gå och lägga mig men somnade inte förens vid 12 igår så nu måste jag sova... Fått present av vmammas mor och far idag, väldigt fin prsent, en sminkväska - med massa smink i! Tar kort på det imorgon!
Nu är jag för trött för att orka skriva nått intressant så godnatt!

Garden med Isabelle!

Först och främst, städerskan köpte en julklapp till mig😭 dör! Hon har inte alls mycket pengar och ändå ger hon barnen pengar och familjen julklappar och de tycker också det är jobbigt att hon lägger pengar på presenterna. I alla fall. Jag fick läppglans och shower gel. Så himla söt är hon, så nu vill jag såklart köpa nått till henne! Ge mig tips!
Nu är jag på garden med Isabelle! (Kajsa var lugn, har inte köpt nått än, sparar mina dolls!)



Onsdag

Igår kom Isabelle hit igen ( au pair här 2009) så idag har jag hängt med henne! Vi åkte och handlade mat och postade brev åt vmamma först, sedan åkte vi till Ms skola och kollade på Geography Bee, en tävling i geografi där han plus två andra från hans klass var bäst i klassen och fick tävla med de andra 4 klasserna i hans årskurs, där kom han 5/6 av 12 finalister, duktig!! Vissa av frågorna var för svåra för oss också...
Nu är vi på paramus park där Isabelle går loss på shoppingen!




Tisdag

Japp Cecilies barns skola var stängd. Pysslade med saker här hemma istället, skotta massa snö från garageuppfart samt bilar. Ganska kul hehe.
På kvällen lagade jag och D mat, trevligt. Sedan lekte han resturang med oss andra i familjen hehe.





Super Bowl!

Fick reda på i söndags av vfamiljen att Ridgewood och Montclair är de två officiella host towns för Super Bowl (sista matchen alltså finalen av NFL, USAs liga för amerikansk fotball).
Mer än 100 000 är förväntade att komma till områderna runt superbowlhelgen, 2 februari. 
 
Fatta hur tur jag har att Super Bowlen just blir i New Jersey i år samt att Ridgewood är host town??
Ska bli kul att se när townen förhoppningsvis livas upp lite!! 
 
 

GRATTIS MAMMA! ♥

Grattis mamma på din födelsedag!! ♥ Saknar dig som du redan vet ♥ PUSS PUSS PUSS!
(Eftersom du aldrig vill vara med på bild så är detta en av de senaste jag har på oss ;) solstråle hehe) 
 
 

Puss puss

Slutade jobba för 1,5 h timmar sedan och har befunnit mig i sängen hela tiden, så skönt. Kollat mitt älskade HIMYM så kul just nu, men vill bara att Ted ska träffa sin kvinna. 
Vntar på att The Hostages ska börja, suger att det börjar kl 10 för jag borde sova då. Men men. Imorgon ska det snöa mer vilket är lite risky för mig och Cecilie som planerat att vi ska ses. Får hålla tummarna på att varken hennes eller mina kids skolor är inställda/första lektionerna är inställda.
Idag fick jag första pussen av E, mysunge hon är just nu! När jag 1,5 timmar senare nämner det för henne säger hon ''No I didnt, when??????'' Hon förvånar nog sig själv med!
 
Satt å kolla på bilder från i somras, nog för att det är mysigt med vinter och jul, men alltå åååh vad jag längtar tills detta är livet. Inte flera lager av kläder och ingen halka.
 

Tnx Carro

Hehe 8***** dagar och ej 12. Nej här använder jag inte hjärnan typ alls.

1 vecka kvar!

Ja, det är faktiskt bara en jobbvecka kvar för mig sen har jag jullov! Familjen ska till Mexico men jag stannar i Jersey och som sällskap får jag min syster!! WIE!! Lever i en helt annan värld här känns det som för jag är inte riktigt med på att det är julafton om 12 dagar och att det snart är 2014 och att då har halva min tid gått här? Helt sjukt!

Anyways, idag har jag kollat julkalendern som är så rolig, städat (min vmamma älskar att ha allt i ordning när de ska åka på semester så blir lite extra städ) jag har även tagit en löptur i området, lite halt här och var men annars var de bara så GÖTT.
Min vmamma är så himla söt, hon kommer med en liten gran och påsar med pynt i som barnen gjort i skolan. Och säger att jag gärna får pynta och sätta upp i mitt rum om jag vill få lite mer julkänsla, två tomtar hittade jag med hihi. 




MYS

Gick till Sibylla, vår AD med Amanda, cirka en timma tog det, skönt! 

Inför mötet skulle man inte bara baka utan även köpa en present för max 10 dollar och sedan var de presentbyte, detta fick jag, nöjd!

När jag kom hem på eftermiddag strax innan fem frågade min vmamma om jag ville hänga med på resturang i town, ja visst ville jag det! Jag åt lax vilket var otroligt gott och hade en mysig stund med familjen. Mysig dag!!


LUCIA 2013!

D var kameraman på Lucian och spelade in det hela, så varsegod säger vi! 

Tredje advent

Blev en sleepover hos Amanda och nu har vi druckit frukost: en yummy smoothie på babyspinat, banan, blåbär, almondmilk, almondbutter och kakao! 
Vi har även gjort en kladdkakasmet som vi ska ta med till vårt Au Pair möte idag då man skulle baka nått "från sitt land". Blir mitt första möte och man ska gå på en varje månad, bra där!





B&J & HIMYM




Ändrade planer

Skulle jobba ikväll men min vmamma sa till mig vid fyra att jag blir ledig då deras planer blev inställda på grund av snön. Och hon visste att Amandas vfamilj åkte till Vermont igår så hon tyckte lite synd om Amanda som var ensam hemma, så hon sa att vpappa kunde köra mig till henne då han ändå skulle ut å köra för att hämta D på bar mitzvah. 
Göööött!!! Asmys med snö med!
Vi skotta snö från Amandas bil hihi

Och lagade tacos, MUMS!






HEMKÄNSLA

 Igår efter IKEA spontan åkte jag, Tess, Amanda, Dalia och Johanna till BOOM en snabbis men jag var hemma vid 12, utslagen av flera veckor med för lite sömn. Så imorse vaknade jag strax innan elva, många härliga sömntimmar blev det!
 
En blandning av snö, lucia, och julbord gjorde att min hjärna inte var helt med på noterna i morse. Jag hör hockey ljud utan för min dörr och tror bestämt att det är pappa som sitter i vardagsrummet och kollar hockey, men när jag slår upp ögonen är jag i mitt amerikanska rum... 
Nyvaken öppnar jag dörren och där sitter älskade M och spelar sitt nya NHL spel som han fick i Hanukkah present. Han är ''ensam'' hemma (en sovandes au pair räknas ju inte). Men plötsligt kändes det väldigt hemma här, mer än vad det gjort innan, göööörskönt. Kollar ut genom fönstret (en stormvarning har utfärdats för området där jag bor, men när jag gick å la mig igår kväll visste jag inte när snön skulle börja falla)  och DET SNÖAR! Wie! Tycker det är svinmysigt och har inte varit såhär taggad på snö på väldigt länge! Det dåliga är att jag dessvärre är mer eller mindre fast i huset. (Min excitement över snön kommer försvinna cirka imorgon because of this) Bilen vågar/får jag inte ta då det inte finns vinterdäck här. Hoppas på att snö finns under julen men att det går att köra bil här och att bussarna till Nevvan inte får nervsammanbrott eftersom då får jag en väldigt ledsen syster. Och om snön försvinner så vill jag ha 10+ i Nevvan så vi kan gå där dagarna i ända. Så vädret, det är bara att välja. 
 
Eftersom jag är lite halvt fast har jag idag gjort följande:
1. skypeat med familjen som äter lördagsmiddag och slår in presenter och -detta gäller endast Kajsa- tror att hon ska bestämma vad som ska ske när jag kommer hem till Sverige igen, i augusti. Mysigt.
2. tvättat massa tvätt 3. dammsugit mitt rum. 
3. (Just nu) Äter frukost mums. Vill att barnen ska komma hem NU så jag kan ut och leka i snön med dem. (För det skulle väl vara lite konstigt om jag användt upp all snö på deras gräsmatta till att bygga snögubbar med när de kommer hem?)
 
Under en av våra ''flygresor'' denna vecka tog vi en mellanlandning vid Ridgewoods julgran som D gärna ville visa mig.
 

LUCIA I USA

Strax innan fem var jag vid krykan där vi hade vårt Lucia tåg, vi bytte om och övade lite snabbt innan det var dax. Krykan var ganska liten men fullsatt. Kul! Försökte förgäves hitta min (värd)familj i mörkret, men efteråt så bjöds det på fika, bland att chokladbollarna vi gjorde, och då stod vmamma Hay redo att fota! D kommer fram och ger high five för vi var duktiga (älskar när han är sån) M kramas och E vill faktiskt ta bild med mig, underbara barn denna vecka
 
Alla de svenska au pairerna i Ridgewood;
Johanna, Anna, Andrea, Jag,
Tess, Dalia, Amanda, Malin, Maja


 
Efter Lucian drog vi alla till IKEA för julbord, yum!! 
 
De har utlottning av presenter i slutet av julbordet och Anna säger : jag vinner aldrig
Vem vinner?
Anna!

Med One Direction i lurarna (vill provocera Irma till tusen)

Eventuellt snökaos imorgon så min vmamma bad mig åka och handla mat för uppbunkring. Tagit hand om tvätt och tagit en härlig promenad i vinterkylan, wie. Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag hämta D på skolan och vi ska tillsammans sitta barnvakt åt en 2 åring och en 5 åring ett litet tag, mys!
Ni kan ju fatta tempot jag höll när jag lyckas ta en sån här fashion bild. 

Historiskt ögonblick

Känt mig deppig hela dagen och vet inte egentligen varför, men hör å häpna, mina värdbarn gjorde mig på väldigt bra humör! De har varit så amazing denna vecka, varför är de inte alltid så här enkelt?? 
Fick ett skrattanfall när jag ser hur M i baksätet knäpper två säkerhetsbälten runt sig. "What are you doing?" 
"Double buckle - safety first" *med en as rolig/söt röst* han såg så rolig ut.
Efter några körningar hade jag full styrka i bilen (alla tre ungarna) och vi lekte flygplan. Jag var kaptenen och D var den som sa "please fasten your seatbelt as we are ready for take off" "while we are taxiing to our right position, please listen carefully as we will go over the safety on board" 
"Smoking on this flight is forbidden and it is against the law to smoke in the lavatory, thank you"  <- bra där D. 
Vi hade det riktigt kul!
Och nu till det bästa, efter cirka 5 månader ger E mig en rad med kramar, FRIVILLIGT (mycket kärleksfulla med och inte som förut då hon slog armarna om mig i en sekund när jag tvingade henne att ge mig en kram + att hon samtidigt nyps i *smyg*, men nu så, sweet)! Blev helt chockad! (Dock vet hon om att om hon är snäll så får hon äta chokladen i min chokladkalender så det kanske har nått med det att göra, men kommer alltid minnas detta som ett historiskt ögonblick) MEN! NU SKA NI FÅ HÖRA! När pappan kommer hem så säger hon inte ena hej till honom?? (Hon brukar stå redo i dörren och skrika "DADDIIIIEEEEEEEEEE". Men idag så säger hon "IIIELIN EAT FASTER, EAT FAAAAASTERRRRRRRRR YOU NEED PLAY WITH ME YOU NEED PLAY" 
Jag frågar om hon sagt hej till pappa och hon säger "oh hey" 
Han ba WHAT???? (Nog väldigt glad att slippa en dotter som kastar sig i hans armar innan han hunnit kliva in i huset). 
*hon ger en mindre kärleksfull kram än hon gav mig till sin far och börjar tjata på mig igen* 
Vi lekte treasure hunt. Askul hade vi, i alla fall hon!



Lussebak

Eller ''lussebak''. Vi bakade chokladbollar som här i Ridgewood är givet när det är Lucia.
 
 

Frukostpaus



Tjenare

Spelade lite webbmagistern med D igår, han fick 34 och jag 43. Tyckte ändå han var duktig!!
Nu är det laundry på schemat och senare ska jag möta upp de svenska tjejerna hos Andrea för lussebak!



Juletider








Säsongen är över, barnen har mycket mindre aktiviteter och det märks. Det är och de är lugnare. Inte lila mycket körningar. Vinter på riktigt, hänger inte med! Kajon kommer hit? Julafton snart? 2014 snart? 
Ser dock fortfarande folk i shorts?? När de är ute å springer men ändå.



Cecilie & onsdag

Trött på att inget smakar som hemma men detta gör: 
(Kajsa du kommer få en lång lista med råvaror inför vårt julbak!)
Kan inte se allt på SVT play vilket SUGER! Försökte hitta på andra hemsidor men nej, befinner mig ju i USA så :(

Jag och Cecilie har kollat tv och pratat, mys! Nu äter vi froyo... Känns som de blivit mycke froyo på senaste tiden hehe. 
Men från och med januari ska vi (förhoppningsvis) börja gymma tillsammans istället! Allt beror på om kah får köra till gymmet eller ej, ska fråga vmamma snart!
(PS. "22" spelas #landoftay
PS. 2 nu spelas "Love Story"
PS. 3 nu spelas "Stay Stay Stay")




Tisdag

Vilken bra Au pair dag det varit idag!!! Bra barn och kul syssla: lagat, med Midnight Memories skivan på bra volym. 
Älskar att laga mat, speciellt på arbetstid! Så himla avkopplande. Blev tre huvudrätter; fajitas, chili (köttfärs, tomatsås och kryddor) och tacos. Till middag åt jag fajitas, M tacos, D chicken nuggets och E "kidsfresh" - färdig mat bara att micra. 
Kan ju inte säga att kidsen uppskattar hemlagad mat. - But I do!



Jag och D åkte till Party City för att köpa ballonger då vi skulle fira vpappa som gjort nått bra på jobbet. Hehe.
Fick syn på muggar i massa olika fina färger 😍




SNOW

 Egentligen skulle Cecilie komma hit idag, men en av hennes barns skola blev ''inställd'' pga snö. Tror att mina barns skola kommer stängas tidigare idag pga snön. Löjligt, sätt på vinterdäck på bilarna så kan ni också köra i snö americans. 
Lovade att ge Matilda en bild på mitt hår, med kameran, utomhus. Så varsegod! Men vet inte om jag tycker det ser ut så här heller, mitt hår är väldigt dynamiskt, lol.

Trötter

Atm kollar jag vetenskapens värld, varför kollar jag serier när det finns sånt här sjukt intressant att kolla på? Visst att man måste koncentrera sig något mer, men lär mig ju massa intressant! 
Kollat ett avsnitt om varför män är längre än kvinnor, finns några olika teorier, men skulle behöva kolla en gång till för att verkligen få in allt (kanske därför jag väljer att kolla skitTV) nu kollar jag på ett som handlar om att fasta, intressant! Vill ej sova men 22.36 är 36 min för mycket för att jag ska må ok imorgon när klockan ringer. 

Gillar ej pretzels, men dessa choklad täckta, yum. 



Friend with a stranger

Sitter på Paramus Park (en mini mall mellan mig och garden typ) och läser (väntar på M) i körkortsboken (ja, jag försöker för jag vill ha ett kort, kommer säkert ta det i mars men skitsamma) och en person sätter sig vid mig, och säger "are you getting your driver license?" Förklarar för henne att jag är svensk au pair osv. Och hon blev förvånad över att jag inte var från USA då jag pratade perfekt engelska enligt henne *happy*. Ibland är man alltså galet bra på engelska men har hört från två andra att jag har mer accent än Dalia, och vissa hör ju direkt att man inte är inhemsk. Undrar om detta kan bero på 1. Vad man pratar om 2. Hur pigg man är 3. Vilket sinnestillstånd man är i? Tror min engelska är bättre vissa stunder än andra. Well well. 
Denna lady hade också vart au pair fast i Europa, Franrike, Tyskland och Italien. Så himla kul med folk som bara börjar prata med en sådär. "Whats your name I always get a kick out of the Nordic names". 
En av de bra sidorna av USA. 

Måndag

Vart å handlat lite mat till le familia, käkat frukost och nu kollar jag på Svensk Humor på SVT play, ganska kul! Tvätt från barnen har jag en del som jag ska ta hand om snart!

❄️Söndag❄️

Andra adventsmys med Amanda, pysslade gjorde vi så fint. När hennes familj skulle fira lite jul med släktingar mötte jag upp Dalia som varit sjuk sedan torsdagskväll (hennes födelsedag) den stackarn! Vi åt sushi som jag craveat hela helgen och sedan drog vi en starre! 
Efter det blev det lucia practise, så mys, massa USAsvenskar va på plats och det kändes som om man var i Sverige för en kort stund! 
Snöat har det också börjat göra här. MYS. 
En rolig grej! Den isländska tjejen jag träffade på au pair skolan har jag pratat lite med om att dra på resemånad med till Cali, men under de senaste dagarna har det vart prat om att hennes familj skulle flytta dit, och då ser hon hellre nått annat under resemånaden, men nu verkar de bli var= jag har en vän att åka med! Alltså JIPPIE!!!!! 
Hey min sushibabe.

Pappa har skaffat whats app vilket är ytterst spännande då han inte är smsguden själv. Men en fin bild på 2 av sina döttrar skickade han allt! 
Känns helt overkligt för mig att Kajsa kommer om 2 veckor, helt overkligt. Nyss va de oklart när jag skulle få se henne igen och sedan va de 60 dagar och nu 13... Kan inte förstå det, hon ska komma hit till mitt liv, galet galet. Mår typ redan dåligt över 2 januari när jag måste säga hejdå igen. De va galet jobbigt att säga hejdå till moster och kusse så tror att det blir en fruktansvärd dag. Men vi ska ha de så bra de andra dagarna att det blir värt det!!!



One Direction love

Jag och Cecilie kollade på ''This Is Us'' en film om One Direction och nu är jag ännu mer kär i dem än vad jag var innan, och jag lyckades få Cecilie att bli lite kär med, nöjd! 
Dock är jag så ledsen (FÖRTVIVLAD) över att missa deras tour :( 
Hur OTUR kan man ha?? Först missar jag Taylors USA tour med en hårsmån, hon sjöng i New Jersey helgen jag kom hit så kunde inte gå på det och nu är hon snart på Europa Tour. One Direction är i Sverige i juni 2014 och börjar sin Nordamerika tour 1 augusti :) man ba JA MEN PERFEKT! NEJ. Slutar mitt år här runt 15 juli och de kommer till New Jersey 4 och 5 augusti. Mina planer för resemånaden är fortfarande oklara men jag vill i alla fall till västkusten. Blir ju för dyrt att flyga New Jersey-Cali, Cali-New Jersey och sen hem. Om inte annat onödigt att åka till Cali för knappa två veckor? Eller räcker det? Är jag deras största fan om jag cuttar av kanske 2 veckors semester i Cali för att se dem? Eller bara deras dummaste? Och nej kan ej se dem i Cali för dit kommer de i september och då måste jag ha lämnat USA. Skulle vart coolt att se dem i Nashville, slå två flugor i en smäll liksom, men dit kommer de den 19onde augusti, 4 dagar efter jag måste lämnat USA. Problems problems. 
ASLEDSEN! KUNDE DE INTE KOMMIT EN MÅNAD TIDIGARE BARA FÖR FAN. ELLER KÖRT VÄSTKUSTEN FÖRST?????????????????????
Specillt irri när man nu har Tess som är galet 1D fan. Hade vart kul å gå ihop. 
/ Ledsen tjej
 
En bild på min framtida man (har inte bestämt mig för vilken av dem än bara). 

Ett år sedan

Sjukt va tiden går.. ett år sedan jag och Kajsa var i New York och om 2 veckor kommer hon hit!! LYCKA! 






 

FRO to the YO

Både Amanda och Cecilie har tjat om froyo från olika håll under veckan å de säger man väl ej nej till. Så sitter atm på Planet Swirl! Riktigt disco här ska jag tala om för er "I Knew You Were Trouble" spelas högt och fint.
#landoftay ❤️




Accurate

Hittade denna på Twitter, väldigt sant i detta land. (Nordöstkusten i alla fall).
Vintern ser ut såhär:



Hallu

Delar min smala säng med Cecilie så har fajtats om utrymme och täcke hehe. Självklart vaknar man 7.30 när man äntligen har sovmorgon. Varit så trött i veckan å så spolas en viktig sovmorgon bort😡
Vi får se om vi kan somna om (kl är nu 8.20 så ser ej ljust ut). 
Idag tänkte vi bara hänga i town då båda jobbar tidigt. 

En random bild på Tay-skon, lovely!


Rainy

Regn, regn, regn. Mys. Nä.
När jag slutar kom Cecilie hit och vi åkte och hämta Amanda och sedan vidare till The Office!
Cecilie sover över här i natt, imorgon börjar jag tidig på kvällen, redan vid fem... Får mig att längta till söndag, en hel dag ledigt, behövs!

Hey baby


Mustache

Lite kul när jag och D får en litet fnissanfall på Guitarr Center (musikaffär) när vi ska lämna in hans tuba på lite fixning. Innan vi går in i affären "Om det blir över 30 dolls säger vi inget till pappa" -D. 
"Det kommer landa på 80-100 dollar troligtvis" -Expediten.
Vi kollar på varandra och ba Eeeh. 
"Let me just make a quick call" -D.
*Ingen förälder svarar på typ 10 min och vi står där å fnissar lite för oss själva*

Gift from E! De hade nån sale i skolan och vad jag förstått går pengar till välgörenhet, sweet. 



Fredag

Sår det fredag igen, veckorna rullar på fort, skönt! Snart kommer Kajsa!! 
Efter starren med Cecilie åkte jag hem till Amanda och lekte lite med henne (och hennes värdbarn). 
Vi körde skissa å gissa. Jag och Amanda var mer inne i leken än barnen kan jag ju säga haha!

Olycka på 17. Lastbilen körde igenom betongväggen mellan körfälten. WOOPS.



Reunited!

Äntligen träffas vi igen! En månad har gått sen vi sågs senast så himla skönt att få ses igen ❤️





BÖRTHDÄJ

Kom nyss hem från boom där vi (=Jana, Marie, Tess, Amanda och jag) firade Dalia!!! Härligt men vi alla var väl lagom trötta en torsdag som denna. Ska sova nu 23.15 orkar ej va sent! 



Surprise!

En litet halvledsen födelsedagsflicka kom hem till mig vid 11. I tron om att endast jag kunde ses, att vi skulle in till town för ärenden och sushi satt hon väldigt tålmodigt när jag gjorde allt för att dra ut på tiden som möjligt eftersom Tess slutade vid 12 så kunde hon och Amanda inte vara redo i town förens vid 12.15 cirkus.
Säger åt Dalia (som är läskigt hungrig stackarn!) att vi måste in till Daily Treat för lösa lite lucia-problem (oexisterade). Väl inne är Tess och Amanda redo att sjunga Ja må hon leva. Lät väldigt förtjusande kan jag tala om (jag sjöng ju med). Så eb överrasknings lunch fick hon samt present från Tess, min och Amandas får hon på BOOM ikväll. Vi hade en sjukt rolig present/överraskning som tyvärr blev inställd (kan berätta sen, börjar jobba nu). Så ikväll drar jag till boom! Synd bara att jag är så TRÖTT! Lucia-övningen igår håll på till nästan elva...




December?

Det var ju svinkallt när Åsa och Matilda var här? Nu är det skönt ute? Fattar inte vad som händer med detta schizoväder!
Just nu är det dimmigt och blött men 15 härliga grader! 



Allow me to say kaos

Påväg hem från garden får man ett samtal från vmamma, M mår ej bra och behöver bli hämtad. Lunch hade han heller ej fått, panik! Som tur va var det ju bara onsdag och det är på torsdagar jag gör lunch. Alltså inte mitt fel, skönt! Med Dalia i bilen kör vi och hämtar upp M, tar honom till bagelstället jag undiker pga konstiga killen som jobbar där, sedan hem ge honom medicin säger hejdå till 18 åriga Dalia (hon fyller tmrw!). Åker och hämtar E på skolan och även hennes vän, men ingen vän syns i pick up linen. Satan! E säger att the Office ringde på henne och sa att hon skulle ta bussen hem. Ringer vmamma för att bekräfta (vill ju inte lämna en stackars unge på skolan) hon svarar:???? Ringer upp hennes pappa och får vända bilen då de blev ett fint litet missförstånd och springa in på kontoret hämta barnet, lämna M på tempel och rush to Gymnastic. 
Atm: vmamma stuck in traffic med Ms fotbolls saker, måste improvisera och hätma honom nu! 

Frulle med Dalle

Nyss: frukost med Dalia
Nu: Garden med Dalia och Amanda



Ridgewood i sorg

En tioårig pojke gick bort i fredags, en av Ms kompisar, han förlorade kampen mot cancer. Väldigt hemskt, pallar inte ens. 
M och mina vpäron var på hans begravning idag, en väldigt fin sådan av vad jag sett på TV i nyhetsinslagen. Denna lille pojke blev ''hederspolis'' i Ridgewood och därför var det hur mycket poliser som helst med.
 
Denna pojk var tydligen väldigt possitiv och levde varje dag fullt ut. Vänner och grannar i RW pyntade hans hus med julsaker nu inför julen för att han skulle få verkligen uppleva en sista jul, pynten han sitta uppe ett litet tag innan dog bara. FY. Här är en nyhetslänk med video om nån vill kolla! M är med!
 
http://www.nbcnewyork.com/news/local/NJ-Town-Plans-Police-Funeral-Cancer-234206111.html
(Klicka på bilden om videon inte startar med en gång)
 
Detta betyder att jag jobbar sent för föräldrarna är på ''cermoni'' under hela veckan då han var halvjude. Helt slut nu. Ska sööva.

Pelirrojo

Syns inte så tydligt men håret var grönt från Ridgewoods klorvatten (frisören sa att Ridgewood har extremt mycket klor i vattnet, detta märker hon på att Ridgewoodborna som kommer till henne är gröna i huvudet). Så mitt hår såg grönt/grått/trist/slitet ut


 
Nu är det fräscht/kort/kastanjbrunt/rött, topparna har en mild ombre som kommer tvättas fram i RWs klorvatten!




Fina Sverige

Läser The Record och får se en fin bild som fångar min blick, såklart var det en bild tagen i Sverige! Haha, väldigt hemkär har man blivit här!




Amerikanare...

Som jag redan skrivit så bryr sig amerikanarna mycket om sitt ursprung (ett av tusen exempel ''Jag är italienare'' betyder egentligen min mormors föräldarar är födda i Italien, ingen av senare släktingar har satt sin fot utanför USAs gränser let alone Italien). 
Ramlade över ett klipp med skådisen Jake Gyllenhaal. Dör lite. Han säger ''I'm half swedish''. Jag tänker: OMG WHAT?! *Googlar-Wikipedia*
Enligt wiki: Familjen har på fädernet svenska rötter och tillhör ätten Gyllenhaal nr 814. (<- LOL) Jake Gyllenhaals sista inhemskt svenska stamfader var hans farfars farfar Anders Leonard Gyllenhaal.
Hahahahahaha mest långsäkta EVER eller vad????
Är detta bara kulturkrock eller är detta så löjligt? Halv-något för mig är om en av ens föräldar är från ett land och en är från ett annat land??? 
Om min farfars farfar var från exempel Schweiz skulle jag då kalla mig halv schweizisk? Americans...

Counting stars

Counting stars är verkligen en av mina favoritlåtar men den spelas  HELA tiden på radion, varje gång jag sätter mig i bilen spelas den på minst 1 radiokanal. Om de börjar spela de andra låtarna från Native-skivan så ska sluta lyssna på radion. Där har vi de dåliga med amerikanska radion, trodde ej man kunde tjata ut låtar så mycket som NRJ men jo. Har jag klagat på detta innan? 

KAJSA! De spelar Highway dont care på Nash FM (country kanalen) och Red på vanliga kanaler och just nu har Walmart en reklam där de spelar Never grow up... Land of Tay💜
Atm: M sätter på radion och de spelar Counting stars.
 

Måndag

Körde till Fairway för att köpa lite mat som saknas här hemma. Rusningstrafiken på 17 <3

Har så ont i höger sida av munnen då min visdomstand växer fram så de knakar. 

Amanda jag ångrade mig, köpte en kalender för att få upp julkänslan här! 




Söndag

Idag har jag mestadels befunnit mig i 
mitt rum, kollat film och pillat med bloggen, hehe. Jag skulle gjort minst 2 tvättar men nej... Haha. 
På kvällen träffade jag Amanda, Dalia, Johanna, Jana och en belgisk tjej Marie på The Office för middag. Efter det gick jag och Amanda till Ben and Jerry, där vi började planera present till Dalia som fyller på torsdag.
 
Johannas appertizer, USA jaja.
 
Mumma med pumpkin!



Hejdå november

Efter häng hos Dalia åkte jag tillbaka till Ridgewood och mötte upp Amanda. Vi åt middag på Wild Ginger och sedan efterrätt på The Office, mys!
Har jobbat kväll nu vilken var mysigt då barnen var väldigt gulliga idag! (Hade bara M och E).
Har försökt julpynta bloggen men är inte nöjd (håll på i över 2 timmar ORKA), så ska fixa det imorgon! 





Varför plockar kompisarna bort tallrik och muggar medans mina barn bara reser på sig och går?!