☔️

Värsta regnovädret. Vilar idag med men mår mycket bättre ☺️
Vart å handlat ingredienser till baket idag, E bestämde sig för redvelvet cake. Gillar inte det så det är ju bra i alla fall!!
Det regnade i morse när D skulle till busstoppet (som ligger 30 sekunder från huset, man ser stoppet) så vill han inte ta på sig regnjacka eller ha paraply, han är sju snart tonåring 😉 han föreslår att jag ska köra honom dit... Vmamma säger "stackars Elin" jag hämtar bilnycklarna, han vinner och i bilen skrattar han och säger "jag är så bortskämd" haha älskar den grabben. 




halloj!

haft ännu en bra dag men är fortfarande sjuk, dock mår jag mycket bättre och kanske börjar se ljuset i slutet av denna långa tunnel av halsont och hosta. Imorgon ska troligtvis jag och E baka en omgång av cup cakes för att testa dem inför hennes födelsedag som är i nästa vecka. Hon har tjatat om sin födelsedag ända sedan jag kom hit, ni kan ju gissa hur taggad skrutten är nu!! 
Dax att nana! Ha en bra onsdag peeps!

Tröstar mig själv

Med god bagel och gott kaffe. Dåligt väder och sjuk.. Kul kombo.
Just nu skypear jag med bestie ❤️
(Fick bokstavera mitt namn hehe)



Kallt

Regnoväder från Cali kommer hit. Översvämningsvarning, man vet att man är i USA när vädret inte vill vara nått annat än extremt... Fast kan ju vara them americans som överdriver med..

Hi kids. Bye kids.



Skitväder på g

Nu får skiten ge sig, vill ha strålande som och 25 grader, ska det vara för ylet begärt??
Tydligen!!!
Dax att sova nu efter en bra dag😊



Sooool

Härligt väder idag med strålande sol och blå himmel, like!
Ska hämta M och E nu, M ska ha fotboll och jag och E ska till biblan och leta böcker och sen leka på Vets medans M har fotboll. 

Yoghurt<333



TRÖTT

Så himla trött... och vill bara vara frisk nu! Ska vila hela dagen och hoppas att det blir bättre. Ha en fin vecka allihop <3

En dag på Manhattan

Jag och Amanda åkte in till the city och var där vid 11. Vi köpte varsin bagel och satte oss i central park. När vi varklara började vi gå upp på öster sidan av parken och gick genom Upper East Side. Vi gick och gick och till slut var vi i södra harlem. Vi gick "ovanför" central park på street 110 och tillbaka neråt mot midtown på västra sidan av CP. Blev en jäkla runda med andra ord, men sjukt värt, vi fick se så mycket av Manhattan! Och norra sidan av CP är verkligen fin, och inte lika mycket turrar (vårt slang för turister).


Vi spyr på Central Park-bröllop...VARJE gång man är i CP ser man detta, till och med mitt i vintern.




Får aldrig nog av kontrasterna här
 
Lååångt uppe i CP fick vi syn på detta... Så fiiint!




 










 
 
Vi gick sedan ner till Mc Gees, en irländsk pub och resturang som How I Met Your Mother-baren är inspirerad av. 
VI ÄLSKAR IRLÄNDSK MAT. 
Och irländska bartenders och irländsk musik. 
 
 
 

Lördagen

Gick på bio med Amanda, Tess och Tess värdmoster. Vi såg "The other woman" gillade den skarpt! 
Vi såg ävenånga bra trailers, lite sjukt att en av dem kommer ut i oktober, då är man hemma.. Segt att den säkert kommer ut senare i Sverige bara…

Åkte sedan hem och halvdog i sängen, helt utmattad... Vid 7-8 tiden kom Tess och htade upp mig och vi åt middag på the Office, yam! 

Hallå

Jag och Amanda skulle egentligen till New York och springa idag men eftersom jag är sjuk så får man ändra planerna... KUL. 
Just nu kollar jag Greys och vilar. Dagen är väl inte helt klar än men vi ska på bio i alla fall. Hoppas ni mår bättre än mig, puss <3

Tjabba

Dagen flöt på men var änså ganska seg förutom att jag hade fina skypesamtal <3
Började jobba vid tre, eller ''jobba'', det enda jag gjorde de närmsta fyra timmarna var, vika tvätt och vika kläder i en av Es lådor och sortera bort de linnen som var för små (detta gjorde jag frivillig då jag inte hade nått bättre för mig..) Ibland äger det ha barn som klarar sig själva! Plus att vpappa var hemma och tog körningarna hehe. 
Åkte till mallen vid 7.30 med tjejerna men vi lyckades alla hålla i våra pengar. 
Hoppas på ett mirakel, att jag mår bra imorgon... Ska i alla fall in till nevvan med Amanda, men först ska jag hjälpa till med en körning på morgonen, behöver inte jobba lördagskväll, asskönt!!

Fredag!!

Yes!! Fredag!! Har varit en bra vecka minus sjukdom, men ska bli så skönt med helg ändå, som vanligt! Doktorn sa att man smittar i 24 h så kan träffa girlsen idag!!
Hoppas att jag orkar med helgen bara! 
Ha en fin helg peeps!! ❤️
Frästen, någon som vill skypea? Ska ju bara vila idag med!
Mellan 9-15 min tid så 15-21 eran!

Två sjuklingar

M ligger i sin säng och jag sitter ute på trappan i trädgården, blåser en del idag men väldigt varmt här för jag har lä. Skönt! 
Jag har en tele och han har en. Så om vi behöver nå varandra kan vi bra ringa på intercom.. Det är ok att vara lat när man är sjuk. 




Perfekt

M klagade också på halsont imorse så jag tog honom till doktorn. Vi har samma symptom, han började kände dem för två dagar sedan tydligen, nu vet jag vem som smittat mig… 
Tycker jättesynd om honom (och mig) för jag vet hur ONT han har i halsen. 
Lite läskigt att han börjat hosta nu med... Vill inteeeeeee
Doktorn sa åt honom att stanna hemma så vi åkte först till stop and shop och handlade medicin och sedan åkte vi hem. Jag kanske med ska få medicin, kul! Som tur är har de en faster som är doktor som kan fixa så att det blir billigare... 

😭😭😭

Vaknar upp men grov halsont, känns som om det sitter rakblad i halsen, gör så fruktansvärt ont varje gång jag sväljer. Blir så arg!!! Hade asgrymma planer för helgen men de kräver att man är frisk. 

Nashnash

"Should I wear this in Nashville?"
"You're so stereotypical" - D. 
Va vadå då??? 


Stolt

Så jäkla stolt över mig själv, körde hårdare än aldrig förr och svettades ihjäl. 
Nu äter jag lunch börjar bli stressad, hur kan tiden gå så fort på dagen???




YUM

Bananpannkaka, jordgubbar, hallon och svensk sirap👌
Dricker grönt te och kollar greys Anatomy, snart blir det T25!



Upp å hoppa

Dax att kliva upp och ta tag i dagen. Passover är över så nu är det back to normal!! 

Greek

Ikväll blev det middag med tjejena på Its Greek To Me. Mumma!!

Jag och Amanda gled runt i parken lite innan vi mötte upp Tess, våren är verkligen jättefin här, så mycket färger och blommor!




Avicii, SHM och Jill

Lyssnar på en country-station och hör en bekant röst, tänker "låter som Jill Johnson" slår på skärmen, åh yes. Sveriges Countrystjärna! 
Det är hon, Avicii och SHM som är svenskar som spelas här. 



Kompis

Står just nu och väntar på corned beef i deli-disken. Har ju inte handlat här på ett tag pga passover, så när jh kommer till disken är mannen här som jag ofta brukar handla av, han har en annan kund när jag kommer mot disken men han fyrar av ett "kompis-leende" ni vet, ett sånt man ger sina närmsta vänner så man ser helt galen ut... 
Haha stackars kunden fattade inget.. 
Har varit i affären i 5 min och har fått lika många "how are you" 
Älska USA <333

Tisdagsmorgon

Sådär ja, ungarna sitter på skolbussen och jag ska åka till gymmet och sen handla. 
Ser ut som om vi ska flytta för vi har börjat packa ner hela passover-köket i lådor nu. 



Time flies

Riktigt bra dag verkligen, minus mitt knäont. Skype med familjen, sol, bra ungar, noll sötsug, härlig träning, vad mer kan man begära? 
Helt excited just nu för jag och Berglind, den isländska tjejen som jag ska åka på min resemånad med, ligger just nu å Smsar varandra. 13 veckor kvar!!
Och 16 kvar tills jag sitter på ett plan nu halvvägs över Atlanten till Sverige och alla älskade.😁😁😁😁😁😁
Jag och Berglind är helt knäppa, vi träffades på au pair-skolan och har inte setts sen dess, inte ens skypeat eller pratat i telefon. Men vi bestämde oss för att åka tillsammans på vår resemånad... #aupairer. 

Ikväll var sista passover middagen, imorgon slutar passovern vid solnedgång! 
Hahaha M leker med maten....




Fun at Vets

Kul när man får röra sig på jobbet! 
Jag och E körde intervaller (typ fyra) och gick runt Vets ett par gånger, samt lite styrketräning, hehe.
E agerade fotograf.






Running out

Nu ska jag hämta e och M i skolan och ta dem till Vets där M har fotboll. Jag och e ska leka där medans han har sin träning. Adios 

Burpee

H skickade ett mail igår där det stod lite om burpees och en länk till the burpee challenge. Man ska göra 100 burpees och ta tid. Kommer man över 12 min så lägger man av. Man ska göra det en gång i månaden och skriva upp hue många minuter det tog eller hur många man hann. Jag han 81.. Var heeelt död efter de tolv minutrarna. 
Just nu sitter jag ute och solar och ska läsa bok!  


Monday morning

Igårkväll blev det lite sushi och ben and jerry med Amanda innan det var dax att krypa till kojs. Tyvärr hade jag problem med att somna och är därför TRÖTT just nu.
Hoppas ni får en bra vecka❤️



Awesome

Lilleman (M) kom hem nyss och kommer ut till mig här där jag sitter i solen. Säger how are you och ger mig en kram. Sedan går han in igen, jag går in efter några minuter och ser honom leta efter nått. "Jag hittar inte skivan till detta fordralet" han springer upp och leta på de andra våningarna. Kollar igenom cdstället och hittar den på 5 sekunder. 
"Found it"
"You're awesome"
Scoore. 
Ligger i solen och kollar greys 



Kul med påsk

Både Amandas och Tess familj firar påsk och idag ska de ha påskmiddag på varsit håll. Själv är man mitt uppe i passovern och ska alltså inte ha påskmiddag. Lite bitter för att jag är ensam idag och över att det är 20 grader hemma men bara 13 här. Tänkte skriva att jag gärna hade velat vara hemma idag men blev förvånad när jag inte kände så, vill ha närheten till new york ett par veckor till för igår var amazing (som NYC är nu såhär på våren när det värms upp).
Passover brunch, får bli en långpromme idag och ska se ifall det är lä vid poolen så kanske det blir lite chill där. 
Hoppas ni haft en fin påsk och att kvällen blir bra.



En svensk konversation

Sa hejdå till Amanda och Tess nära Penn och var själv påväg till Port och hamnade framför två svenska killar. Hörde hur de sa ''man ska inte tro att man är något''
''Nä''
''Sånna människor gillar man inte'' 
''Typ som Janne, han är ett bra exempel på en person som inte tror att han är något, han tror inte han är bättre än andra,  han har liksom båda fötterna på jorden och han skulle ju aldrig skrika sossejävlar och även om han skulle äta ostron i Stockholm så skulle han ju inte bli kaxig''
 
De pratade om och om igen om hur de gillar folk som inte tror att de är bättre än andra...Det lät som om de dyrkade Jantelagen. Lyckades på nått sätt gå en meter framför dem nästan hela vägen, vilket är 7-8 kvarter, så fick höra en heeel del...  Kände hur det ryckte i mig, ville nästan vända mig om och fråga vad det skulle vara för fel på en människa som tror att hen är bättre än en annan. Klart man är bättre på nått än nån annan... Ville liksom säga, ''varför är det så fel att tro att man är något?'' 
 
Gillar ändå hur amerikanarna kan säga att de är sjukt grymma på en viss sak utan att folk höjer ögonbrynen.
 
Bilden passar inte in men KOLLA hur små människorna är och sedan kolla på skyskraporna.. Tänker inte ens själv på hur mäktiga byggnaderna är. Jag och Amanda försöker dock hitta en byggnad som är lika hög som Göteborgs (i hennes fall Umeås) högsta byggnad, för att sen jämföra med de andra byggnaderna, vi har väl kommit fram till att en byggnad som bara ser ut som en liten skit är ungefär lika hög som våra högsta.
 

En dag på Manhattan

Åkte in till NYC idag och jag och Amanda (som äntligen är tillbaka från sin NYC semester med sin familj) gick The High Line. Det är ett gammat tågspår som nu är avstängt och används alltså inte längre utan fungerar nu som en jätteavlång park. Jättefint verkligen!! 
En sak som var så himla knas var att det var 18 grader, strålande sol och svensk sommar helt enkelt, folket går runt i feta jackor och långbyxor... Själv hade man klänning! 




 
 
Utsikt från highlinen
 
När vi gått hela High-linen som är 22 kvarter, 2,4 kilometer lång gick vi tvärts över Manhattan och gick till Pier 15. Vi tänkte gå till Pier 17, men den var stängd för renovering, vilket inte gjorde så mycket då Pier 15 var jättefin, där hade vi aldrig hanmnat annars så det var toppen! 
Nånstans i West Village
 
Pier 15
 
 






 
Vi satt där läääänge och bara njöt. Efter det mötte vi upp Tess och en finsk tjej och gick till The Public House, en resturang och bar i midtown. 




Dröm<3


Empire var så fin ikväll<3

Hello

Ber om ursäkt för dålig uppdatering denna veckan. Men har bara varit så TRÖTT. 
Vaknade imorse av att 6 tjejer vaknade upp efter sin sleep over.. E hade 5 vänner över på besök. Kul för henne i alla fall...

Ikväll hängde jag med Tess, vi drog en middag på the Office. 💕 
Nu kollar jag lite Greys Anatomy innan jag ska sova. 
Hoppas ni får en bra helg!

LEDIG!!

Fan va skönt nu är det helg!!!!!! Klockan är inte ens två och jag är ledig tills måndagmorgon! AMEN GÖÖÖÖTT MOS!!! 
 

Kvällsfika

Sega dagar, kan inte låta bli att längta tills passover är över.. Går inte riktigt att förklara men det är så annorlunda och jag vet inte riktigt vad jag ska äta hehe. 
Barnen har varit borta mycket idag och det behövde jag, så trött i hela kroppen, det är min vmamma med så börjar tro att vi ätit nått konstigt hehe. 

Träffade Tess ikväll vilket var vääldigt behövligt och efterlängtat. 
Imorgon är det fredag och jag är ledig hela helgen, TJIHOOO



Påsklov

Idag och imorgon är barnen lediga så fick lite sovmorgon. Nu kollar jag på Nickelodeon med E. Pojkarna ska iväg vid lunchtid till ett army-college med sina morföräldrar, morfarns kusin jobbar där så de ska få en privat tour, så taggade!

E ska till frissan med med H så jag blir ensam, dock så är det ju städdag och även byta-lakan-dag, så ska roa mig med det... 

Jättefint väder men en kallfront har dragit in över Jersey så det är bara nån grad nu och ska bli typ 10 som mest idag, segt. 

Fried chicken

Gjort passover middag, friterad kyckling. 
Är så himla trött så ska bara vila nu.💤




💸

Passover är väldigt speciellt, har väl redan berättat att alla bänkar är övertäckta med plast, men vi har även helt ny uppsättning av kastruller, stekpannor, slevar.. A ni fattar. Sen är det svårt att veta vad jag kan äta.. Min vmamma försöker visa mig vad jag kan göra men jag blir bara helt koko. Känner mig ny igen då jag inte vet vart nått ska vara haha. Är van vid att få äta vad jag vill och denna veckan är allt annorlunda så känns inte som en bra och nyttig vecka... 
På kvällen spenderade jag lite tid på TJ Maxx. 
Letat efter en sån här! Passar perfa till två av mina fina kjolar 👌😃





9 månader i USA!

Så har man varit borta i nio månader. Och fyra kvar. 😃😃

Idag fick jag en lektion i hur jag ska göra frukost och lunch passover-style. Ganska enkelt ändå. Nu har barnen åkt till skolan (tackar för snödagarna vi hade i vintras för annars hade de varit lediga hela veckan hehe).

Idag är vädret tråkigt och grått och det ska enligt väderappen vara upp och ner de närmsta tio dagarna..
Ska till gymmet nu! 

Sweater weather

Tog en lång promenad nu på kvällen, det var himla svettigt trots att det var så sent på kvällen. När jag kommer hem sitter min familj med släkt vid bordet och avnjuter en passover middag, alla killar med sina små judemössor på sig så himla söta haha. 
Var såklart inbjuden men kände att jag behövde lite egentid och nu ska jag sova. 👌👌

Helgens shopping💸

Måste spara fickpengar inför min västkust resa, men…





PASSOVER

Ikväll börjar passover och idag har min vmamma tagit ledigt för att vara hemma och laga mat! Så det blir en heldag i köket för oss, men vi ska ta en paus för att köra T25! 
Alla vanliga köksredskap är bortplockade, köksbänkarna är skyddade i plast och nya ingredienser är i köket... hejåhå! I åtta dagar kommer vi inte kunna äta ''normal' mat, inget med mjöl i och sen är det några grejer till.. min vpappa skulle förklarsa imorse men tror båda två bara blev mer förvirrade... haha.
Hoppas ni får en bra vecka! 

Central Park

Idag spenderade jag min dag med fina Tess i city. Det blev en härlig picknick i Central Park. Vädret är amazing just nu, lagom varmt. Vi satt där å tänkte på att snart blir det för varmt.. Vi som klagat hela vintern... Men idag njöt vi!! 
Blev mycket span, prat och ännu fler skratt. Underbar söndag!
När vi kom var parken ganska tom på folk, när vi gick var den fullproppad. Fick ta av mig strumpbyxorna och satt i klänning, nu är jag röd både här å där...





♥ GRATTIS KAJSA ♥

Grattis till världens bästa syster som fyller 18 år idag den trettonde april!! 
 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
Älsakr dig och saknar dig!! 
Hittade dessa på min dator:
 
 
 
 
 
 






 
 

Lördag

Tess och jag drog en picknick i parken i Ridgewood och där får vi syn på Amanda som är med sin familj och visar upp lilla Ridgewood. Kul att få träffa dem!

Jag och Tess åkte senare till Marshalls och sedan åt vi på en mexikansk resturang i Wyckoff. 




Sommar istället

Efter en skypemorgon skulle jag ta en långpromenad. Kommer ut och grannen säger "you have to change to shorts" känner hur varmt det är och byter om. 
Våren har liksom inte varit här utan det blir svensk sommarvärme på en gång. 22 grader <333
Går förbi ena enorma villan efter den andra. Vissa hus ser ut som om 10 familjer skulle kunna bo i dem. 



När jag nästan är hemma igen får jag syn på ett gäng barn som säljer lemonad. M är där bland annat. Stannar och köper ett glas. 



Italian

Blev en sjukt god middag på en italiensk resturang i Hackensack igår med Tess. Kycklingen smälte i munnen<3





HEY BROTHER

Mitt äldsta värdbarn<33333 Han kan vara den mest underbara ibland. Ibland känns det som om han är min bror. Ibland storebror - när han retar mig för att mitt uttal låter roligt, när han härmar mitt skratt (allt med glimten i ögat och på ett sätt som gör att jag inte tar åt mig) men också när han ber om ursäkt för hur hans lillasyster kan bete sig ibland. ''Is she giving you a hard time? I'm sorry''
Sen är han ju bara 12, fyller 13 i juni, så han är som min lillebror ibland med, snor mobilen och springer iväg, google translatear dåliga ord till svenska och använder dem lite då och då, kittlas, retas... Men fortfarande på ett snällt sätt.
Min vmamma frågade mig en morgon denna veckan: (efter att han kommentrerat hur jag utalar städer som Washington, Philadelphia..)   '' Don't you just wanna slap him in the face?'' hahaha så himla rolig<33
 
Han kan vara kramgo, smart, vi har samma hurmor på många sätt och han börjar ju bli ''vuxen'' så hans sätt att tänka är så annorlunda från hans syskon. Kommer sakna honom sååå mycket :(
 
Hemma från middag med Tess och pratar lite med honom och vmamma innan jag gick till mitt rum. 5 minuter senare knackar han på dörren, ''can I come in?'' *hoppar snabbt i ett par byxor igen och går ut* 
Han kollar på mig med ett leende som säger rakcartyg. ''So you want to be a psychologist?'' *skratt*
Förstår att han har tittat på min au pair video som jag gjorde men han aldrig sett och alltid retats om att han ska kolla på. Jag drar till med en liten box och han garvar ihjäl sig. ''Nej Elin det är okej, den var bra!''- säger han om och om igen och jag kastar en yogaboll på honom xD. Han garvar ännu mer och är ändå söt och säger att ''det är ett coolt jobb'' och om han hade sett videon hade han ''velat ha mig som au pair'', ''eller jag vill ju fortfarande ha dig som au pair'' <333 alltså gullen<333 I'ts okey Elin, it's good! 
De har precis kollat videon på en ny au pair och han sa att han gillar henne, ett sting av avundsjuka for igenom mig hehe. Frågade hur hon såg ut och han sa ''som dig typ'' jag säger ''jag vill med se videon, hoppas hon är söt nu'' ''dödsful, NEEJ JAG SKOJAA!!!!.. I gotta go bye Elin goodnight, see you tomorrow'' 
Finiseeen! Fick även se videos på honom och E och M från när de var mindre, D är ju så söt så jag var nära på att gråta. M och E med<3 
Känner redan nu att jag säkert kommer gråta på hans (Ds) bar mitzvah. (typ som komfirmation). 
 
 
GODNATT! (Godmorgon för er)
 

En av två klänningar cheeeeeck!✔️

Skickade bilderna till vmamma och ringde sedab upp och bad henne kolla sin mail. Hon sa att hon skumme ringa tillbaka, hon ska bara kolla bilderna. Oki!
Minutrarna går... Känns som jag är på min dödsbädd (till er som inte känner mig, shopping kan vara mycket jobbigt) (till alla, klänningen måste täcka axlar och bröst, måste se lite fin ut och måste vara knä-lång, vmamma har gett mig pass på sista då jag är för lång för att klänningarna ska sitta vid knäna) (jag är ca 173 men i USA är ju det som om man vore två mil lång)
Ringer upp efter cirka trettio min och ba eh lever du? Då har hon varit i fajt om en parkeringsplats på mallen (hon skulle med dit) hahaha dööör på USA <333




Bra vecka

En bra vecka när det gäller träning förutom att mitt knä gör ont så jag tog off idag och är just nu på mallen och letar bar mitzvah klänning. Men även med barnen som varit jättegoa, härligt! 
E ville leka med mig massa och vmamma fick till och med säga åt henne att inte störa mig mer eftersom jag måste kolla på Greys Antomy, hehe. 

Hoppas jag hittar iaf en klänning idag!



Illan

En skön dag avslutades i town med Amanda och Tess. Blir ett hejdå till Amanda för cirka en vecka för nu är det hennes tur att ha sin familj på besök! 

Igår somande jag ute i solen i 30 minuter, skönaste. 
Eftersom det snart är passover så vill de inte köpta hem ny mat och därför blev det middag för mig, E och M medans vi väntade på Ds karate. Sedan köpte vi take out till D och mitt namn är numera Illan.




Leta ny appe

Nu jar de börjat kolla på ny au pair och jag får läsa tjejernas profiler, så kuuuul!
Just nu kanske jag sitter och läser någon av mina läsares profiler! 🙊



Trötter

Hejåhå va mycket körningar jag gjort nu. Brukar egentligen handla mat medans Eli är på sin gymnastik men ha redan som sagt varit å handlat 3 dagar i rad nu. Nu lämnade jag istället massa giftcards som skulle ut samt lämnade av Girl scout cookies. 
Stått i köer på motorvägen men är framme vid gymnastiken och fick en parkeringsplats så score!
När bilar ska från garden state parkway till route 17 blir de köööö.

Såhär känner jag mig just nu, ögonen går i kors. Hård träning och lite sömn är inte en bra combo. Skönt att vmamma (förhoppningsvis) är hemma i tid att hämta pojkarna på templet och köra till M till hans fotboll!




Filip och Fredrik

Tredje besöket på mataffären Fairway denna vecka... Framförhållnigen är noll när det gäller att handla mat i familjen haha. 
Just nu sitter jag i solen vid poolen som just nu är en ankdamm. Japp. Har två kompisar här, anka1 och anka2. 
Kan inte maj komma så vi kan öppna poolen??
Dricker te och lyssnar på Filip å Fredriks podcasts❤️👌



Åh va trött man kan vara då

Vaknade vid två på natten och somnade vid 3.30 men sov oroligt hela tiden så är supertrött nu. 
Började oroa mig för massa saker, oroade mig över vad jag ska göra när jag kommer hem, över att jag inte har klänningar till bar mitzvahn (kan inte köpa vad som helat finns regler på hur de ska se ut), över att jag bara har 4 månader kvar av äventyret, men också att det är hela fyra månader kvar tills jag är hemma igen... 
Idag verkar det bli fint väder så det är ju positivt i alla fall! Hoppas ni får en bra onsdag! Och till alla au pairer, må era ungar vara snälla idag<3 

Dinnö (dinner)

E har ett mycket speciellt uttal som jag bara älskar, så jäkla söt är hon (när hon inte skriker). Dinnö=dinner. Även hennes meningsuppbyggnad e söt: I wanna go bathroom (korrekt: i wanna go to the bathroom) hon tar alltid bort "to the" sötisen<3

Idag har det varit en jättebra dag, barnen har varit jättefina, älskar det!
Säger åt M: you know your parents told you you have to remember to take in the garbage-cans. 
M: aaaand you know I won't remember.
Sant, världens glömskaste. 
Ställer hans snacks på bordet och tar fram jordnötssmöret. (Tänker att han klarar sig själv nu så lämnar rummet)
M: Elin you know the drill, i want a spoon and a plate...
Han är väldens sötaste för han säger allt med glimten i ögat. 

En gång för längesen lekte D och M med Ds tuba. Jag får syn på dem och skriker "dont touch that one its expensive!"
De börjar skratta så de spricker, de tyckte min melodi när jag sa det lät otroligt rolig, så nu varje gång någonting är expensive så drar de till med mitt expenSIIIVEE. Så idag häller D på asmycket blue cheese på hans sallad så jag säger; dont take too much. That sauce is expensive. 
Han säger: its ok. I wont touch it do its ok. 
Haha vet inte vad mina små kids håller på med men de får mig att skratta i alla fall. 
My dinnö<3





Tisdagschill

Blev en promenad med Amada innan vi återvände till arbetet. Idag var det inte min tur att köra tjejena till dansen så fick stanna hemma och vänta in pojkarna som tog bussen, serverat dem snack och själv ätit och just nu kollar jag och D på lite tv innan vi och M ska till templet där D ska öva på sin Torah (nått med bar mitzvahn som jag fortfarande inte har klänningar till). M ska med ha nån lektion där, sedan är det hem å vända i dörren för att hämta E och hennes kompisar på dansen och sedan är det middag utan M som åkt på baseboll match med sin pappa som är coach för hans lag. Häktiska livet är tillbaka!
Hahah vi kollar på mystey diners, ett program där ägaren har nått form av problem, kan vara att pengar mysteriskt försvinner eller att en i personal är tyken mot gäster. Så ett tv team kommer samt två skådespelare som agerar insiders, en spelar gäst och en "praktiserar" på restaurangen. De sätter upp kameror och ägaren får sitta och titta på vad som sker i restaurangen.. Hur fejkat som helst haha.


💪💪

Dagens träning avklarad, skööönt. Har varit rätt trist väder idag med men det  börjar spricka upp lite nu. 
Promenaden i morse var grymt skön trots lite regn, märks att det börjar bli varmare nu, för tre veckor sedan frös jag i hela kroppen efter att varit ute i 30 min, nu är det bara behagligt👌



Dax att sussa

Måndag avklarad, skönt! Känner verkligen att jag och Amanda hade tur med vädret igår, för idag har det bara varit grått och trist samt att det kommer ett par störtskurar... Hoppas att det inte regnar i morgonbitti då jag vill ta en morgon-promenad. 
D har nått projekt i skolan så idag växlade vi en 20 dollars-sedel till pennies, 2000 stycken...




Back to normal

Idag börjar Ms fotbolls träning igen, vilket betyder att jag ska hämta honom och E från skolan, ge dem snacks och sedan köra honom till träningen. 
På ett sätt är det skönt, dagen går fortare när man är ute å kör runt på kidsen, men samtidigt är det mindre stressigt att bara vara hemma med barnen. Men nu är det i alla fall tillbaka till hur det var i höstas innan november kom!

Varför har ingen berättat för mig om den nya serien "Welcome to Sweden"?? Så jäkla rolig!! Det står på Wikipedia att den ska visas är i USA också, hoppas på det! Då ska jag tvinga familjen att kolla! 😉



Alla handlar tydligen idag

Väntar på att mitt nummer ska ropas upp i delin (där man handlar kalkon - skinka om man inte är kosher)
De är så lååångsamma. Men har i alla fall klarat av ett gympass idag, skönt! 
Ska hem och äta, vika tvätt, köra t25 och kanske städa lite i källaren, H vill alltid städa inför stora högtider och snart kommer passover, deras påsk kan man väl säga. OBS, trots att jag bor i en judisk familj vet jag inget om deras högtider eftersom de är lite dåliga på att förklara i förskott hehe. Det jag vet just nu är att de inte äter sådan som de normalt äter plus att de täcker över ytorna i köket med plast (?) är lite rädd för allt ståhej som utbryter i huset snart! 
Ellen om du ser detta så ber jag om ursäkt för eventuella fel haha!


The city

Förmiddagen bestod av brunch i Ridgewoods park med Tess och Amanda. 

Sedan åkte jag och Amanda in till NYC och utforskade lite nya ställen, härlig dag!!





Middag på en Italiens resturang, mmm pestopasta!!

För efterrätt gick vi till en Chokladresturang vi spant in ett tag, där åt vi en grymt god choklad-fondue. Yum.




Babe, I'll be back soon. 



🔺






The beauty of older kids

Åkte en stund till Marshalls efter att Amanda och Tess var klara med din kurs och sedan åkte vi till town för sushimiddag. Vmamma smsade och skrev att jag inte behövde börja förens klockan nio, E var nämligen hos faster och skulle stanna till ca 9. D och M klarar sig rätt bra utan mig hjälp, ibland är det GULD att ha stora barn! 
Nu när jag väl jobbat har jag och M skapat vår egna sport; man har en stor pilates-boll (eller va de nu är) och så ska den ena kasta den till den andra, som ska fånga och försöka ta sig förbi kastaren och göra touch-down i dörröppningen bakom kastaren, vid touch-down byter man vet som är kastare. Riktigt kul att tackla M med bollen då han flyger som en docka över halva rummet, landar i en skev ställning, reser sig och säger IGEN IGEN IGEN!!




Skaffa sidewalks

Härlig promme👌👌👌
Våriga vindar och det börjar lukta utomlands här igen😍
Såg en person som tvättade sin bil själv, första och säkert sista gången jag ser det i USA, kändes väldigt oamerikanskt hehe. 




Bagelfrukost

Med mina lovies som nu är på sin kurs... passar på att ta en promenad i ett helt ok väder, blåsigt växlande sol/moln. 
Fick frästen reda på av Tess som redan bokat sitt flyg att man inte kan boka fre-lör-sön pga snåla skit-aupaircare. Detta betyder att jag inte kommer hem fredagen den helgen utan måndagen, runt 11 troligen. Var mycket irri igår över detta. Ska dubbelkolla med H och sedan är det bara att boka flyget!

Amända and me
 
Tessy

Bowling

Bowlingkväll med Amanda och Tess❤️



NASHVILLE HERE WE COME!!

Alltsååå ååååh är SÅÅÅÅ taggad!!!!!!!! Jag och Amanda ska åka till Nashville i juni!! WIIIEEEE. 
Country-musikens hjärta!! YEEES!!!!!!!!

Highway don't care

Middag i min ensamhet då M och vpappa J har baseball träning, D karate, E leker med grannen utomhus och vmamma H är på minnesstund för någon som gått bort. 
En härlig tyst stund med underbar middag innan jag ska hämta D.

Kajsa kolla💕 de spelar Highway don't care på countrystationen. 




The Confused Swede

Mestadels jogg denna morgon vilken är skönt tills man inser att man svettas och ska jobba i två timmar... Hmm... 
I förrgår när jag var ute så åkte en bil förbi och det såg ut som föraren vinkade lite, jag tänkte mest att hen pillade med backspegeln eller liknande, men idag skedde samma sak så jag vinkade tillbaka, sen tänkte jag, ops är det nån bakom mig? Såklart var det inte det, jag är van vid att man hejar på allt å alla men på en okänd joggare från sin bil 6.30 på morgonen är väl lite att ta i?
Missförstå mig inte, jag gillar hejandet, men ändå!

Lite mat

Sådärja! 
Mat ✔️
Inget att göra på 1,5 h ✔️
Chillar med Greys Anatomy ✔️



No kids

Inga barn till klockan sju ikväll, så får bli att dra och handla mat istället hehe. 
Varmt ute idag men molnigt :( sån himlans waste of warm weather.

Vmamma är hemma idag för att hon gick på begravning. När hon kom hem från den var jag i köket och fick höra följande: 
ARE THEY KIDDING ME, I HAVE AN OTHER JURY DUTY. OH MY GOD!! 

Alltså, hon är kallad på jury duty, och vill verkligen inte gå, antar att det är ett nödvändigt ont när man är amerikanare, själv hade jag tyckt det var svinkul att få sitta i en jury och se en rättegång hehe, synd att jag inte får ta hennes plats. 


✈️🏠😃👍😱

Titta vad som fanns i min mail i morse! Har det verkligen gått så lång tid??



Hä dō

Härlig vila-tid i solen med en favvo...
 
På kvällen blev det ett besök på IKEA med en annan favvo, Amanda då jag slutade nått så när i tidigt! 
Införskaffade saker från deras food shop bland annat mer kaviar och påskgodis!! Mmm. 
På vägen hem kör vi förbi en resturang som specialiserar sig på ostron och annan sea food, vi säger "åh så mysig det måste vi testa en gång"... Två små tanter (eller tjockisar) är vad vi har blivit känns det som när man ständigt är på span efter mysiga restauranger. 





LYCKORUS

Efter gymmet när jag körde hem kom One Republics ''I lived'' på radion och jag fick värsta lyckoruset, dels för att jag älskar låten, dels för att de kanske har fattat att det finns andra låtar på deras Native-skiva, dels för att jag ska få höra låten live om tre månader, dels för att vädret är soligt idag!! Å så sköönt. Och när jag kom hem så har grannen sina trädgårdsarbetare där och det luktar sommar och nyklippt. 

The last time

Sista avsnittet av How I Met Your Mother har precis sänds. Jag är tom. Favoritserien är slut för alltid. Så ledsen. 
 En halv spoliers alert: Tänker inte spoila något men ska ändå säga att slutet var oväntat och fall mig inte i smaken. 
Nu ska jag sova!